Sport

Gigi Becali, noi dezvăluiri incendiare despre lucruri necurate din fotbal: ce șef al CCA i-a cerut bani și meciul pe care a refuzat să-l blătuiască pentru a deveni campion

FCSB a pierdut din nou titlul în fața echipei CFR Cluj, dar patronul Gigi Becali consideră că echipa lui este campioana morală. Omul de afaceri a dezvăluit că putea să influențeze arbitrajele în favoarea roș-albaștrilor.
23.05.2022 | 11:31
Gigi Becali noi dezvaluiri incendiare despre lucruri necurate din fotbal ce sef al CCA ia cerut bani si meciul pe care a refuzat sal blatuiasca pentru a deveni campion
Gigi Becali a făcut dezvăluiri incendiare despre un fost șef CCA, despre care spune că pierdea sume importante în cazinouri, apoi îi cerea bani împrumut. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Patronul vicecampioanei FCSB, Gigi Becali, continuă să facă dezvăluiri incendiare despre lucruri care nu au nicio legătură cu ideea de fair-play. Afaceristul a dezvăluit că un fost șef al CCA i-a cerut împrumuturi repetate, în cazinouri.

Gigi Becali: ”Dacă făceam hoție luam 20 de campionate cu arbitrii”

Într-o intervenție la Pro Arena, patronul echipei FCSB  reiterat ideea că echipa lui este campioana morală a acestui sezon în Casa Pariurilor Liga 1, după 3-1 cu CFR Cluj și a blamat încă o dată ”metodele” prin care CFR Cluj a cucerit trofeul.

ADVERTISEMENT

Afaceristul a dezvăluit că Nicolae Grigorescu, fost șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, juca sume importante de bani în cazinouri, iar atunci când pierdea tot îi cerea bani împrumut.

Becali spune că a refuzat să-l crediteze pe fostul șef de la CCA, de teamă să nu intre sub incidența legii și spune că dacă ar fi dat bani, ar fi avut o influență puternică asupra lui Nicolae Grigorescu căruia i-ar fi putut cere să fie arbitrat ”corect” ca să câștige titlul de campion.

ADVERTISEMENT

”Noi suntem campionii. Eu exclud minciuna și hoția, nu au ce căuta la mine. Dacă voiam să fac eu hoție luam 20 de campionate cu arbitrii, dar nu am vrut să fac.

Am avut un arbitru care juca cu mine la masă, la cazino, Nicolae Grigorescu. Cerea împrumut și nu-i dădeam, că mi-era frică. Era președintele CCA. Ce nu puteam să-i dau? Care era problema? Îi dădeam și eram campion”, a spus Becali, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai bine de un deceniu Gigi Becali susținea că i-a dat bani lui Nicolae Grigorescu

Se pare că fostul șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Nicolae Grigorescu, era un împătimit jucător în cazinouri. Dacă acum susține că nu l-a împrumutat, în urmă cu 12 ani Gigi Becali enunța și sumele pe care i le-ar fi oferit fostului tușier.

”E om de cazinou (Nicolae Grigorescu – n.r.), îl cunosc bine. Îl respect ca om. L-am şi ajutat de câteva ori. Mi-a cerut o dată 50.000 de euro şi altă dată 30.000.

ADVERTISEMENT

I-am dat, că la vremea respectivă banii ăştia nu însemnau nimic pentru mine. Nu mi i-a dat înapoi, dar nici eu nu i-am cerut”, spunea Becali în 2010, conform GSP.ro.

Gigi Becali spune că a refuzat să ”aranjeze” un meci și a pierdut un titlu

Omul de afaceri a amintit de un meci în urma căruia echipa lui a pierdut titlul de campioană în 2018. Gigi Becali se referă la partida Poli Iași – FCSB 1-0.

Pe 7 mai 2018, roș-albaștrii aveau nevoie de un singur punct în Copou pentru a triumfa în campionat, însă au fost învinși după reușit fostului atacant al echipei lui Gigi Becali, Andrei Cristea, din minutul 89.

Înfrângerea de la Iași a direcționat trofeul de campioană la CFR Cluj care și-a început atunci seria celor cinci titluri consecutive pe care au desăvârșit-o în urmă cu o săptămână. Becali a lăsat să se înțeleagă că i s-a propus un aranjament, dar a refuzat.

”Am jucat cu Iașiul, ne trebuia un egal, când a dat Cristea golul ăla. Ei erau în 10 oameni și ne-au dat gol, dacă voiam să fiu campion spuneam: «Ia mă, cât ne-ați cerut? Luați dublu». Că nici n-au cerut mult”, a povestit Becali.

ADVERTISEMENT
Tags: