Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Gigi Becali nu este singurul! La ce echipe din SuperLiga se implică patronii: “Trebuie să ai sânge în instalaţie”

Dumitru Dragomir a vorbit despre echipele din SuperLiga unde se implică patronii. Fostul președinte LPF susține că Gigi Becali nu este singurul.
28.10.2023 | 00:33
Gigi Becali nu este singurul La ce echipe din SuperLiga se implica patronii Trebuie sa ai sange in instalatie
Dumitru Dragomir a vorbit despre echipele din SuperLiga unde se implică patronii. Fostul președinte LPF susține că Gigi Becali nu este singurul.
ADVERTISEMENT

În SuperLiga există multe echipe unde patronii se implică în deciziile antrenorilor, dar și în cele ale altor departamente. Dumitru Dragomir susține acest lucru și este de părere că nu doar Gigi Becali face acest lucru. Finanțatorul de la FCSB fiind cazul cel mai celebru.

La ce echipe din SuperLiga se implică patronii

La FANATIK SUPERLIGA, Dumitru Dragomir a vorbit despre cum patronii se implică peste antrenorii de la echipele din SuperLiga. Fostul președinte LPF susține că nu doar Gigi Becali face acest lucru la FCSB, dar mai sunt și alții. Nea Mitică a dat ca exemplu negativ și ceea ce se întâmplă la Universitatea Craiova, unde Mihai Rotaru se bagă peste antrenori. Omul de afaceri înțelege implicarea finanțatorilor, dar nu și modul distructiv prin care fac acest lucru.

ADVERTISEMENT

“Unii dintre ei cred că se pricep la toate, dacă știu să facă bani. (n.r. Cine să facă echipa la echipele din Craiova?) Antrenorii, cine să facă echipa, la fel ca la București. Păi, Rotaru ce e?c(n.r. Se întâmplă la Craiova ce se întâmplă și la FCSB?) Peste tot. Cam în toată lumea antrenorii discută cu patronii.

Dacă eu sunt patronul și chem la mine (n.r. antrenorul) și îi spun. ‘Să îl schimbi pe Niță din aripa dreaptă și pune-l puțin în mijloc, să vedem cum se descurcă. Și n-ai făcut așa, te dau afară a doua zi’.

ADVERTISEMENT

Și atunci, influența este total negativă, dacă nu te pricepi la fotbal. Ca antrenor trebuie să respecți dorința (n.r. patronului), dar se strică tot angrenajul echipei. Ei (n.r. patronii) cred că se pricep la toate”, a spus Dumitru Dragomir.

Mitică Dragomir: “O mai nimeresc și ei”

În continuarea discuției, fostul președinte LPF este de părere că unii finanțatori reușesc să aibă și dreptate, însă acest lucru nu se întâmplă foarte des. Faptul că aceștia se intervin peste capul antrenorului, poate duce la un dezechilibru în vestiar. Totodată, Nea Mitică susține că patronii, la fel ca și ceilalți implicați, au nevoie de educație sportivă. Cu toate acestea, Dragomir crede că și antrenorii sunt nevoiți să aibă o atitudine mai puternică, dar și rezultate.

ADVERTISEMENT

“O mai nimeresc și ei, ca și mine, din când în când așa la pronostic, la o schimbare bună. Și cred că dacă au avut inspirația aceea, gata, sunt profesioniști. Asta e o meserie nenorocită (n.r. cea de antrenor), e cea mai grea de pe fața pământului. Pentru că azi câștigi, toată lumea fericită. Mâine pierzi, toată lumea vrea să te dea afară. 

Este vorba și despre educația sportivă. Pe asta o capeți în timp, în ani. Și dacă nu ai trecut pe acolo, nu ai fost fotbalist sau pe aproape, conducător sau să o iei de jos, să înveți toate tertipurile astea nenorocite.

ADVERTISEMENT

Pentru că totul este în spatele cortinei. Fotbalul se conduce din spatele cortinei, de alții. Și federație, ligă, tot. Trebuie să ai sânge în instalație, să îți asumi și să ai rezultate. Altfel, te schimbă imediat”, a mai spus Dumitru Dragomir, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Dumitru Dragomir, despre patronii din SuperLiga

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Filmul Netflix care a dat peste cap toate topurile. Politica aduce mulți bani
Filmul Netflix care a dat peste cap toate topurile. Politica aduce mulți bani
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”