Fotbal intern

Gigi Becali nu îşi pune mari speranţe în Raul Rusescu. “Nu ştiam dacă mai poate!”

07.08.2018 | 12:36
Gigi Becali nu isi pune mari sperante in Raul Rusescu Nu stiam daca mai poate

Gigi Becali nu îşi pune mari speranţe în Raul Rusescu, deşi a acceptat să-i plătească atacantului în vârstă de 30 de ani un salariu lunar de 25.000 de euro, cel mai mare de la FCSB. Latifundiarul din Pipera susţine că a mers pe mâna lui Meme Stoica, directorul sportiv de la formaţia “roş-albastră”, în momentul în care l-a luat pe internaţionalul român.

Raul Rusescu a acceptat să îşi rupă contractul cu Osmanlispor, deşi înţelegerea cu gruparea din Turcia mai era valabilă un sezon. Atacantul a semnat un contract valabil pe două sezoane cu vicecampioana României în cursul zilei de luni, 6 august.

“Eu am mers pe mâna lui Meme Stoica la Rusescu. Sunt unele lucruri pe care eu nu le cunosc. Eu nu ştiu dacă un fotbalist mai poate să joace bine dacă nu a mai avut meciuri în picioare. Mi-a zis Meme că el crede în Rusescu, că se pregăteşte bine. Eu credeam în Rusescu, dar nu ştiam dacă mai poate aşa. Am mers pe mâna lui”, a spus Gigi Becali.

Gigi Becali nu îşi pune mari speranţe în Raul Rusescu

Întrebat dacă nu se teme ca Raul Rusescu să nu poată să se impună la FCSB, Gigi Becali a răspuns: “Nu am nicio problemă dacă Rusescu nu o să mai poată, nu mă deranjează să îi dau banii ăştia pentru că eu am luat sume frumoase pe el. Meme are foarte mare încredere în Rusescu”, a spus Gigi Becali la Pro X.

Se pare că Gigi Becali nu îşi pune mari speranţe în Raul Rusescu, deoarece cifrele atacantului în vârstă de 30 de ani sunt groaznice. Internaţionalul român va juca pentru FCSB pentru a treia oară, iar acesta ar urma să concureze cu Harlem Gnohere, fotbalistul care a înscris 29 de goluri pentru echipa lui Gigi Becali în 63 de meciuri.

Raul Rusescu sărbătoreşte un gol înscris pentru FCSB
Raul Rusescu se bucură pentru o victorie a FCSB-ului

Raul Rusescu nu trece prin cea mai bună perioadă a carierei sale. Atacantul român nu a mai jucat un meci oficial de un an şi două luni, ultima sa partidă fiind pe 3 iunie 2017, atunci când Osmanlispor, fosta lui echipă din Turcia, a pierut în faţa lui Beşiktaş cu scorul de 4-0. De asemenea, Raul Rusescu nu a mai înscris un gol de mai bine de un an şi jumătate, mai exact dintr-un meci jucat în Cupa Turciei pe 25 ianuarie 2017. Într-o partidă de campionat nu a mai marcat de doi ani şi nu a mai înscris în două meciuri consecutive  de doi ani şi jumătate.

Raul Rusescu, jucătorul cel mai bine plătit din lotul FCSB-ului, este la a treia experienţă la FCSB. Prima dată a ajuns la vicecampioana României în 2011, atunci când “roş-albaştrii” l-au transferat de la Unirea Urziceni. A revenit la gruparea finanţată de Gigi Becali în sezonul 2014 – 2015, când Sevilla l-a cedat sub formă de împrumut la gruparea din Liga 1 Betano. Ultima partidă jucată de internaţionalul român în vârstă de 30 de ani la vicecampioana României a fost pe 3 mai 2015, în finala Cupei României cu U Cluj.

Cotat de site-urile de specialitate la 300.000 de euro, Raul Rusescu a jucat în 123 de meciuri pentru FCSB, a înscris 53 de goluri şi a oferit 21 de pase decisive. Pe parcursul carierei, atacantul a mai evoluat la echipe precum Unirea Urziceni (87 prezenţe, 16 goluri), Osmanlispor FK (65 prezenţe, 17 goluri), SC Braga (20 prezenţe, 8 goluri) şi Sevilla FC (7 prezenţe, 3 goluri). Pentru echipa naţională a României a debutat pe 11 septembrie 2012, atunci când “tricolorii” s-au duelat cu Andora, scor 4-0, în preliminariile Campionatului Mondial, pe “Arena Naţională”, când partida a fost urmărită de 25.000 de spectatori. Pentru naţionala României, Raul Rusescu are 9 selecţii şi a înscris un singur gol. A mai bifat prezenţe şi la Under 21 (6 meciuri, 2 goluri) şi Under 19 (6 prezenţe, 3 goluri).