Fotbal intern

Gigi Becali nu poate să scape de Marian Pleașcă. Încasează o avere fără să joace

01.08.2018 | 16:15
Ionuţ Larie şi Marian Pleaşcă pe aeroportul Vaclav Havel din Praga
ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu poate să scape de Marian Pleașcă, fotbalistul care a ajuns la vicecampioana României în luna februarie a anului 2017. Dacă Ioan Niculae i-a sărit în ajutor latifundiarului din Pipera în cazul lui Denis Alibec, jucător care a semnat pe trei sezoane cu fosta campioană a României, situația lui Marian Pleașcă este mai complicată.

Patronul formației pregătite de Nicolae Dică s-a bucurat că a reușit să scape de Denis Alibec în perioada de mercato din această vară, dar întâmpină probleme cu Marian Pleașcă (28 de ani), fotbalist care mai are contract cu FCSB până în vara anului 2021

ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu poate să scape de Marian Pleaşcă

FCSB l-a cedat sub formă de împrumut pe Marian Pleașcă în luna ianuarie a anului 2018, dar a revenit sub comanda lui Nicolae Dică pe 30 ounie 2018. Antrenorul vicecampioanei României i-a transmis fundașului care a mai evoluat și la Pandurii Târgu Jiu că nu se bazează pe serviciile lui, iar acum este în căutarea unui nou angajament.

Gigi Becali încearcă să scape cât mai repede de Marian Pleașcă, deoarece fundașul în vârstă de 28 de ani are un salariu lunar în valoare de 10.000 de euro, ceea ce înseamnă că latifundiarul din Pipera îl plătește în fiecare sezon cu 120.000 de euro. Mai mult, fotbalistul nu acceptă să plece decât la o echipă care îi poate asigura acești bani sau îi poate oferi un venit destul de apropiat cu cel pe care îl încasează la vicecampioana României.

ADVERTISEMENT
Duelul dintre Marian Pleaşcă şi un adversar în meciul Juventus - FCSB
Marian Pleaşcă în meciul Juventus – FCSB

Marian Pleaşcă s-a antrenat sub comanda lui Massimo Pedrazzini

Nicolae Dică nu l-a luat pe Marian Pleașcă în stagiile de pregătire susținute de vicecampioana României în Brașov și Olanda. Acesta nu se antrenează nici cu echipa mare a FCSB-ului, ci sub comanda unui tehnician cu licența Pro. “Nu am lucrat numai cu Alibec, ci şi cu Pleaşcă. Pentru că fotbaliștii vin de la echipa mare, clubul are niște obligații față de ei și trebuie să le pună la dispoziție, printre altele, și un antrenor cu licență Pro iar eu eram singurul care îndeplinea aceste condiții.

Eu i-am întrebat pe cei de la prima echipă ce pot face cu cei doi jucători și mi s-a răspuns că am toată libertatea de a alege eu un program. Am ales un program, pe care l-am discutat cu ei, ne-am, antrenat singuri pe teren, pentru că echipa era plecată în cantonament. Ei au înțeles că tot ce s-a făcut a fost pentru ei, tocmai pentru ca în momentul în care unul dintre ai ar fi avut oferte să fie pregătit. Pentru că cel mai rău este că dacă te duci la o altă echipă și nu ești pregătit ai nevoie de timp pentru a-ți reveni și dai în alte probleme și trebuie să o iei de la capăt. Și Alibec și Pleașcă au muncit serios cu implicarte, atitudine pozitivă și-l felicit pe Denis pentru că a reintrat în circuit”, a spus Massimo Pedrazzini pentru o emisiune de sport.

ADVERTISEMENT

Laurenţiu Reghecampf şi Nicolae Dică nu i-au dat şanse

Marian Pleaşcă nu a primit foarte multe şanse de când a ajuns la FCSB. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani care a ajuns la FCSB în februarie 2017 nu a fost folosit de Laurenţiu Reghecampf şi Nicolae Dică, chiar dacă Gigi Becali a avut momente în care a insistat pentru titularizarea sa. În total, fundaşul a jucat în 11 meciuri în tricoul “roş-albastru”, în condiţiile în care pe poziţia lui FCSB îl are acum pe Romario Benzar, dar şi pe Antonio Jakolis, fotbalist revenit după împrumutul la Apollon.