Fotbal intern

“Gigi Becali o ţine iar în viaţă pe Astra” / “Ce urmează pentru antrenorul plecat cu scandal de la CFR Cluj”

09.06.2020 | 10:00
Gigi Becali o tine iar in viata pe Astra  Ce urmeaza pentru antrenorul plecat cu scandal de la CFR Cluj
ADVERTISEMENT

FANATIK îţi prezintă în fiecare dimineaţă revista presei din România, cu cele mai tari informaţii ale dimineţii. Capul de afiş este un subiect legat de împrumutul dintre FCSB şi Astra, prezentat în exclusivitate de FANATIK în martie 2019.

Astra Giurgiu, ajutată din nou de FCSB. Cele două se duelează în play-off

Gsp.ro a anunţat marţi că Gigi Becali a ajutat-o din nou pe Astra Giurgiu, unul dintre adversari din play-off. Mai exact, giurgiuvenii au primit acceptul patronului FCSB de a amâna o datorie de 100.000 de euro din împrumutul realizat în 2018. “Un nou play-off controversat?! Gigi Becali o ține iar în viață pe Astra”, a titrat sursa citată. Recent, Astra nu a primit licenţa pentru participarea în cupele europene.

ADVERTISEMENT

FANATIK a prezentat în exclusivitate detalii ale acestui împrumut în martie 2019. “Împrumutul de 300.000 de euro + 2% dobândă pe an, respectiv 3.000 de euro pentru cele 6 luni, este făcut între cele două cluburi, a fost realizat pe 21 august 2018 şi este denumit „Contract de împrumut pentru capital de lucru!” Deci nu este făcut în nume propriu, ci de către FCSB şi garantat de Astra cu drepturile TV din acest sezon!”, scria FANATIK pe 17 martie 2019.

Anterior materialului, Gigi Becali susţinuse că împrumutase Astra Giurgiu în nume personal, însă acest lucru a fost combătut după ce FANATIK a intrat în posesia actelor. “Pentru a fi sigur că-şi recuperează banii, Becali a înregistrat pe 26 octombrie 2018 contractul de împrumut făcut între FCSB şi Astra la Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare. 

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă asta? Înscrierea unui act juridic la AEGRM oferă opozabilitate către terţi, în speţă faţă de Liga Profesionistă de Fotbal, dar asigură şi rangul de prioritate în vederea recuperării creanţelor! Cu alte cuvinte, Becali poate oricând să ia banii din drepturile TV cuveniţi Astrei, direct de la LPF, indiferent că Niculae, ipotetic, s-ar opune!”.

Ce se întâmplă cu Alin Minteuan, secundul lui Dan Petrescu la CFR Cluj

În plină pandemie de coronavirus, CFR Cluj a fost în centrul unui scandal. Alin Minteuan a declarat pentru FANATIK că a fost şantajat de oficialii clubului pentru a semna prelungirea contractului. Dan Petrescu l-a contrat, iar secundul acestuia a pornit un nou atac, de această dată ţinta fiind “Bursucul”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă în acte a rămas antrenorul secund al lui CFR Cluj, Alin Minteuan a declarat pentru Digi Sport că i s-a sugerat să nu se mai prezinte la antrenamente. “Eu mai am contract până pe 30 iunie și încerc să-l duc până la final. Mi s-a sugerat că ar fi mai bine să rămân acasă, pentru că situația este tensionată, așa că am rămas acasă. Ăsta este adevărul. Din păcate, nu este un lucru normal. La nivel de Liga 1, 100% nu este normal”, a declarat Alin Minteuan pentru sursa citată.

“Mi s-a transmis că vor să mi-l prelungească, dar să fiu de acord cu o nouă dată pentru plata primelor, anume 31 decembrie 2020! Ăsta e șantaj, sincer acum!

ADVERTISEMENT

Adică îmi prelungești contractul dacă iar renunț la bani. Stabilim deci alte termene, eu nu-mi văd banii munciți, dar ne acoperim de hârtii ca să facem focul noaptea… Normal că nu am mai fost de acord”, dezvăluia Alin Minteuan pentru FANATIK la finalul lunii aprilie.

ADVERTISEMENT