Sport

Gigi Becali, prima reacție după ce dosarul ANRP a fost clasat: ”Procurorul DNA era aiurit”. Exclusiv

Gigi Becali vorbit în exclusivitate pentru FANATIK după ce dosarul ANRP în care era urmărit pentru spălare de bani a fost clasat.
07.10.2021 | 11:38
Gigi Becali prima reactie dupa ce dosarul ANRP a fost clasat Procurorul DNA era aiurit Exclusiv
Gigi Becali vorbit în exclusivitate pentru FANATIK după ce dosarul ANRP în care era urmărit pentru spălare de bani a fost clasat. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Direcția Naționala Anticorupție a închis dosarul penal în care patronul FCSB și nepotul său, Vasile Geambazi, erau vizați în legătură cu modul în care au dobândit despăgubiri de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Vestea bună a venit la numai o zi după ce pe piața de business a apărut știrea conform căreia latifundiarul din Pipera a făcut o nouă tranzacție imobiliară, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro!

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, vehement după ce s-a clasat dosarul ANRP

După ce DNA a clasat dosarul ANRP, FANATIK l-a contactat pe Gigi Becali și acesta a declarat în exclusivitate că nu a riscat nimic în acest proces, deoarece cererile procurorului de caz erau neîntemeiate.

”Procurorul DNA era aiurit. Drept dovadă că dosarul s-a clasat. Nu avea niciun temei ceea ce a cerut respectivul procuror. Mai ales că despăgubirile nu au fost trimise de la o persoană, nici măcar de la ANRP. Ci după o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

ADVERTISEMENT

Cum să îl pună pe nepotul meu să returneze o sumă pe care a obținut-o în urma deciziei de la Înalta Curte. Nu are cum. Am văzut că eram băgat și eu, că risc să returnez anumite sume de bani. Dar nu există așa ceva”, a declarat Becali pentru FANATIK.

Cum se poate întoarce hotărârea

Omul de afaceri a explicat că returnarea sumei primite se poate face numai prin schimbarea deciziei în instanță, dar acest lucru este greu de realizat deoarece există deja două decizii judecătorești în acest caz.

ADVERTISEMENT

”Cum să îmi facă proces în civil când banii i-a luat nepotul (n.r. – Vasi Geambazi), după o decizie în instanță. Singurul lucru, doar să schimbe decizia în instanță. Și cumva să oblige la returnarea sumei, dar deja sunt două decizii judecătorești. În acest sens nu se mai poate schimba nimic.

Mă și ia capul când citesc câte prostii se scriu. Nu am riscat nimic în acest proces, drept dovadă că dosarul a fost clasat în doi timpi și trei mișcări”, mai spus Gigi Becali, patronul FCSB, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Becali nu a scăpat de emoții

În 2019, DNA anunța într-un comunicat că procurorii au dispus extinderea urmăririi penale față de Gigi Becali și Vasi Geambazi pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor, fapte presupus a fi săvârșite în perioada 2014-2019.

Chiar dacă soluția este una favorabilă pentru patronul FCSB, acesta nu a scăpat încă de emoțiile unei posibile restituiri către ANRP a unei sume uriașe de bani. Evaluatorul a fost deja trimis deja în  judecată de ANRP, iar în cazul în care va fi găsit vinovat și va fi condamnat definitiv, respectiva instituție se poate îndrepta într-un proces civil împotriva lui Becali și Geambazi.

Dacă ar pierde acel proces civil, cei doi ar avea de plătit în total 60 de milioane de euro, dar această confiscare specială va depinde de decizia judecătorilor care vor soluționa dosarul penal în care este judecat evaluatorul.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CS Mioveni: 1,62 este cota pentru „ambele marchează sau peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: