Fotbal intern

Gigi Becali, prima reacție în scandalul contractului cu Firea pentru Național Arena!

18.06.2018 | 14:28
Gigi Becali prima reactie in scandalul contractului cu Firea pentru National Arena

Fostul patron FCSB a explicat detaliile din acordul semnat între FCSB și Primărie. Gigi Becali, prima reacție în scandalul contractului cu Firea pentru Național Arena.

Becali a vorbit pentru FANATIK.RO despre sumele din acord și a încercat să justifice diferențele între prețurile de la stadionul gestionat de Primăria Capitalei și terenurile de antrenament de la baza FCSB din Berceni.

Gigi Becali, prima reacție în scandalul contractului cu Firea pentru Național Arena! ‘’Plătim mai mult acum!’’

La 1 noiembrie 2017, PMB și FCSB semnează un protocol prin care mentenanța gazonului de pe Arena Națională este trecută de la instituția publică la echipa de fotbal, conform GSP. Fără o procedură de achiziție publică, protocolul stipulează ca PMB să plătească sumele stabilite de FCSB!

Formația roș-albastră a contractat firma Cris Garden, cea care se ocupă și de terenurile de la baza de pregătire din Bercelon. Contactat de FANATIK.RO, Becali a afirmă că FCSB achită mai mult cu Gabi Firea prima al Capitalei, decât achita înainte ca aceasta să preia funcția.

‘’Noi plăteam mai puțin când nu era Firea primar. Dăm 12.000 de euro doar închirierea pe meci. Restul până la 30.000 de euro să dea naționala, Rapid și cine mai joacă acolo. Diferența de 18.000 euro să o achite ceilalți! Ce, eu țin acum toate echipele, toată întreținerea? Și dacă nu jucăm trebuie plătită mentenanța’’, a declarat Becali.

Citește și: Dică a renunţat la Vlad Mihalcea. “Îi caut echipă!”

De ce nu s-a făcut licitație publică? ‘’Dura prea mult și nu mai puteam juca!’’

Apoi, afaceristul a detaliat modalitatea prin care s-a ajuns ca FCSB să facă plata către Cris Garden din banii PMB! ‘’Noi avem înțelegere să plătim direct, că Primăria nu putea plăti direct. Ei lucrează să facă o firmă care să se ocupe de mentenanță. Dacă făceau licitație, dura prea mult. Daca plăteam mai puțin, da, dar așa… Acum, plătim mai mult ca înainte, când dădeam vreo 8 mii de euro, dar mai plăteam și altele. Erau UTI, MUTI. Plătim direct la firmă’’, spune Becali.

Insistăm și îl întrebăm dacă acest protocol, semnat fără licitație publică, este legal. ‘’Păi noi d-aia am făcut asta, pentru că ei nu puteau să facă licitație. Am făcut contractul în trei și să plătim noi direct lor. Am făcut o construcție juridică ca să nu se încalce legea. Cu licitație, dura minimum 3-4 luni și nu mai puteam juca! Așa, am găsit o solutie care să fie și legală și să jucăm. O sa dea Primăria Capitalei comunicat, cu articole de lege și o să explice clar’’, afirmă fostul patron FCSB!

De ce terenul de pe Național Arena e mai scump decât cinci terenuri din Berceni!

Ultima întrebare adresată lui Gigi Becali este legată de diferența între mentenanța pentru gazonul de pe Arena Națională, care este mult mai scumpă decât cea pentru cele cinci terenuri de la baza din Berceni, dintre care două de dimensiuni egale cu Arena Națională.

‘’Păi, la banii mei, pe mine mă interesează să câstig două, trei mii de euro. Dacă doream. normal, noi, care suntem Steaua, puteam cere să jucăm fără bani. Noi nu am cerut ca Rapid, Dinamo pe la primării. Puteam să nici nu plătesc deloc că doar suntem cea mai mare echipă din România. Poți să compari terenul de la Arena Națională cu cinci terenuri de antrenament, pe care doar le tunzi și dai drumul la apă. Poți să compari când la Arena Națională e nevoie de nu știu ce infraroșii? Nu poți!’’, a concluzionat nașul Gabrielei Firea pentru FANATIK.RO.