Fotbal intern

Gigi Becali, prima reacție în scandalul împrumutului la Astra: “Sunt numai aberații! Îmi pare rău de Rotaru, credeam că e băiat deștept”

27.03.2019 | 20:49
Gigi Becali prima reactie in scandalul imprumutului la Astra Sunt numai aberatii Imi pare rau de Rotaru credeam ca e baiat destept

Comisia de Disciplină a FRF analizează dosarul împrumutului de 300.000 de euro pe care FCSB l-a făcut Astrei, dovedit cu acte de FANATIK (detalii aici), după o sesizare venită din partea Universității Craiova.

Gigi Becali, prima reacție în scandalul împrumutului la Astra: “Dacă cei de la Craiova vor titlul, să îl câștige pe teren”

Gigi Becali a comentat pentru FANATIK acest caz și spune că a totul a fost făcut într-un cadrul legal și că nu se pune problema ca FCSB să riște ceva în acest caz: “Nu cred că sunt multe de spus. Astfel de aberații nu ar trebui comentate pentru că asta sunt, povești. Eu nu am nicio legătură cu împrumutul, FCSB a împrumutat Astra cu acte, cu dobândă legală și cu garanții din banii de la Liga Profesionistă de Fotbal. Totul este clar ca lumina zilei și toate actele sunt legale. Nici nu se pune problema să riscăm ceva pentru că totul este făcut legal. Pe lângă garanțiile de la LPF, avem și dobândă legală la acest împrumut. Ce să risc?”, a spus Becali.

Patronul FCSB a rămas foarte dezamăgit de inițiativa patronului de la U Craiova, Mihai Rotaru, care a decis să facă sesizarea la Comisia de Disciplină: “Îmi pare rău de Mihai Rotaru. Am rămas cu un gust amar. Nu vreau să comentez, dar credeam că e băiat deștept. De ce să faci asta? Ce ai de câștigat? Eu chiar cred că e băiat deștept, a făcut bani mulți, are echipă bună, dar nu înțeleg de ce a făcut asta. Sunt dezamăgit că există oameni care fac sesizări de dragul de a le face, fără să aibă nimic de câștigat. Rotaru e băiat care a făcut finanțe, el știe sigur că nu are nicio șansă ca noi să fim penalizați. Și atunci de ce o faci? Nu vreau să spun, dar Rotaru să nu uite că el a luat echipa Craiovei gratis.Dacă vor să câștige titlul, să îl câștige pe teren, nu cu toate tertipurile astea”

Lucian Filip si Denis Alibec in meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu si FCSB, contand pentru playoff-ul Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgu
Lucian Filip si Denis Alibec in meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu si FCSB, contand pentru playoff-ul Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgu

FCSB, 1,3 milioane de euro garantați din banii din drepturile TV: “Vreau să fiu sigur că iau banii”

Gigi Becali a dezvăluit pentru FANATIK și motivul pentru care a făcut cele două împrumuturi la Astra, spunând că totul este în favoarea lui și că nu s-a pus niciodată problema ca prin acești bani dați să fie favorizat clubul Astra: “Primul împrumut a fost legat de transferul unui jucător. Este vorba de Stan. Am dat telefon la ora 03:00 dimineața și am spus că vreau jucătorul. Atunci am făcut actele 300.000 pentru jucător și 300.000 pentru un împrumut. A doua zi ne-au dat jucătorul că aveam nevoie pentru cupele europene. Să nu mai spun faptul că ei ne-au bătut atunci (n.r. 1-0 pentru Astra în prima etapă din sezonul 2018-2019). Al doilea împrumut de 300.000 de euro l-am făcut pentru că aveau nevoie de bani și l-am garantat cu banii din drepturile tv de la Ligă, însă am pus o clauză: ca și banii din transferul lui Alibec să fie garantați de la LPF.

Eu am făcut contractul pentru Alibec, să plătească Astra 1 milion de euro până în sezonul viitor, dar puteam fi sigur eu că iau banii? Au fost discuții că nu mai sunt bani la Astra, că echipa ar putea retrograda. Nu mai eram sigur. Și, în momentul în care le-am dat 300.000 de euro împrumut cu banii garantați de la Ligă și banii din transferul lui Alibec au intrat în acea garanție. Deci eu am 1,3 milioane (n.r. de euro) pe care sunt sigur că îi voi lua. Pe lângă astea, am și dobândă, dar nu mă interesează pe mine dobânda. Totul este în favoarea mea, așa m-am asigurat că iau și banii de pe urma transferului lui Alibec”, a declarat Becali pentru FANATIK.

Referitor la lupta în trei la titlu cu CFR Cluj și U Craiova, patronul FCSB este sigur că tot el va avea câștig de cauză în cele din urmă, chiar dacă echipa lui nu va încheia pe primul loc: “Eu înțeleg că vrei titlul, dar nu poți să faci asta cu orice mijloace, trebuie să joci pe teren. De aia i-am bătut eu mereu pe toți, că am jucat pe teren. Eu toată viața mea am jucat pe teren, corect. Nu ați văzut că și când terminăm pe doi tot eu ies cel mai câștigat. Le e greu cu mine și așa va fi mereu. Vă aduceți aminte când a luat Dinamo titlul, noi am încheiat pe 2 și tot noi am jucat în grupele Champions League? Chiar dacă nu luăm titlul, tot noi o să avem mai mult de câștigat”, a încheiat Gigi Becali pentru FANATIK.