Sport

Gigi Becali, pus pe lista de așteptare. Clubul care îi datorează o sumă de bani patronului FCSB: „Tot încearcă să amâne”

Gigi Becali a fost pus pe lista de așteptare. Un club din Europa îi datorează o sumă de bani patronului celor de la FCSB.
12.01.2023 | 09:58
Gigi Becali pus pe lista de asteptare Clubul care ii datoreaza o suma de bani patronului FCSB Tot incearca sa amane
Galatasaray îi este datoare lui Gigi Becali prin prisma transferului lui Olimpiu Moruțan. Sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan este împrumutat de Galatasaray la Pisa, în Serie B. Mijlocașul român a impresionat în tricoul italienilor, astfel, s-a pus problema transferului definitiv de la formația din Turcia. Impresarul Giovanni Becali a dat detalii despre o posibilă mutare a internaționalului român și a dezvăluit că Gigi Becali are de încasat o sumă de bani.

Giovanni Becali a explicat culisele unui transfer definitiv al lui Moruțan la Pisa

Olimpiu Moruțan s-a transferat în vara anului 2021 la Galatasaray de la FCSB, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Mijlocașul român a fost împrumutat în vara actualului sezon la Pisa, formație aflată pe locul 5 în Serie B.

ADVERTISEMENT

Formația din Italia îl poate cumpăra definitiv pe Moruțan pentru 5,5 milioane de euro, clauză obligatorie în cazul în care Pisa promovează în Serie A. Giovanni Becali a explicat culisele unei posibile mutări, precizând că formația la care evoluează și românii Adrian Rus și Marius Marin nu este capabilă să poată plăti suma menționată.

„Clauza lui Moruțan e de 5,5 milioane de euro. Pisa nu poate să plătească atât. Galata ar vrea 5 milioane, Acum ar primi 4 milioane, iar 1 milion ar primi mai încolo”a spus Giovanni Becali, în cadrul emisiunii Liga Digisport.

ADVERTISEMENT

Galatasaray, datoare la Gigi Becali prin prisma transferului lui Olimpiu Moruțan: „Tot încearcă să amâne”

Impresarul român a îndreptat atenția spre Galatasaray, care îi este datoare lui Gigi Becali de pe urma transferului oficializat în august 2021. Mai mult decât atât, FCSB a păstrat un procent de 20% dintr-un eventual transfer al lui Olimpiu Moruțan. Astfel, în cazul transferului lui Moruțan la Pisa pentru 5 milioane de euro, patronul FCSB va încasa un milion.

„Dar cei de la Galata n-au jucătorii plătiți, îi mai împing eu… Nu au comisionul plătit către societatea noastră, nu au plătit încă ratele către Steaua (n.r. – FCSB). Tot încearcă să amâne.

ADVERTISEMENT

Cunosc sistemul de acolo. Turcii plătesc greu. Sunt datornici. Dar asta e, până la urmă vorbim despre Galatasaray”, a mai spus Giovanni Becali.

  • Olimpiu Moruțan a înscris 4 goluri și a pasat decisiv de 7 ori în cele 18 apariții, în tricoul celor de la Pisa. 
ADVERTISEMENT

Giovanni Becali a vorbit despre transferul lui Deian Sorescu la FCSB, anunțat de Fanatik: „E foarte aproape”

Deian Sorescu este aproape de o revenire în SuperLiga după ce a evoluat timp de trei sezoane și jumătate pentru Dinamo București. Fundașul român ar putea ajunge la FCSB sub formă de împrumut până la finalul anului, cu opțiune de transfer definitiv, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Giovanni Becali a confirmat negocierile dintre roș-albaștrii și Deian Sorescu, principalul impediment fiind răspunsul celor de la Rakow, lider în campionatul polonez. „Deian e foarte aproape de un transfer la FCSB. Ambele părți sunt de acord. Problema e între cluburi, care încă mai discută.

FCSB vrea o cedare gratis, ceilalți vor ceva pe aceste cinci luni. Am vorbit cu Gigi. Jucătorul nu vrea să meargă decât la FCSB, chiar dacă ar mai avea alte oferte. Pentru că FCSB-ul e echipa care îl poate relansa definitiv la echipa națională”, a spus Giovanni Becali.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,77 este cota pentru „rezultat meci și total goluri: „2 și sub 3,5” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB. 

ADVERTISEMENT