Sport

Gigi Becali râde de CSA Steaua: „La ei sunt 2.000 de fanatici, restul de 5.000 vin și la meciurile noastre! O să câștig toate procesele”

Gigi Becali râde de meciul de inaugurare al stadionului Ghencea și consideră că CSA Steaua are maxim 2.000 de suporteri. El anunță că va câștiga toate procesele cu echipa Armatei
01.07.2021 | 12:11
Gigi Becali rade de CSA Steaua La ei sunt 2000 de fanatici restul de 5000 vin si la meciurile noastre O sa castig toate procesele
ADVERTISEMENT

FANATIK a obținut prima reacție a patronului FCSB, Gigi Becali, după sentința în cazul cu privire la palmaresul Stelei și anunța victorios că va câștiga toate procesele rămase împotriva Armatei.

Gigi Becali și-a continuat discursul său victorios, ba chiar i-a ironizat pe cei de la CSA Steaua care vor inaugura pe 7 iulie noul stadion Ghencea într-un meci cu OFK Belgrad, echipă cu care Steaua a jucat și la primul meci pe Ghencea, în 1974.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu e deloc impresionat de biletele vândute de CSA Steaua la meciul de inaugurare de pe Ghencea

Patronul FCSB ia în derâdere numărul de bilete vândut de CSA Steaua pentru meciul de inaugurare a noului stadion Ghencea, împotriva sârbilor de la OFK Belgrad, la fel ca în urmă cu 47 de ani, așa cum suporterii de la Peluza Sud și-au dorit: „El e numai unul, nu poate fi divizat. Sunt 2.000 de fanatici, iar ceilalți 5000 se duc și la ei și la noi! Pe resul de cinci milioane de steliști nici măcar nu îi interesează de ei. După hotărârea asta, la revedere, am câștigat toate procesele. Și nume, siglă, tot!”.

Deși juristul Armatei, Florin Talpan, și-a anunțat victoria după decizia instanței în privința palmaresului, Gigi Becali anunță triumfător că va câștiga toate procesele rămase, iar palmaresul este fără doar și poate la FCSB: Dacă e victorie de ce i-a pus pe ei să plătească cheltuieli de judecată 20.000 de euro? E cea mai tare sentință pe care mi-au dat-o judecătorii: Nu are calitate procesuală activă din 1998. Adică din 1998 nu poți să mai ceri palmaresul! Cu alte cuvinte l-ai dat în 1998 și nu mai e la tine! Palmaresul înseamnă că e undeva și de la Asociație s-a dus la FCSB”.

ADVERTISEMENT

Argumentul principal al omului de afaceri care a preluat clubul de la Armată în 2003 e faptul că palmaresul nu e unul singur și nu poate fi împărțit între 1947 și 1998 și între 2003 și 2021:  „Instanța nu dă niciodată ce nu ceri. Palmaresul e la FCSB , deși noi nu am cerut asta. El e numai unul, nu poate fi divizat. Ei nu mai au calitate să îl ceară, adică l-au transmis, l-au dat! El e numai unul, nu poate fi divizat. După hotărârea asta, la revedere, am câștigat toate procesele. Și nume, siglă, tot!”.

Gigi Becali continuă ironiile: „Dacă te-ai născut acum patru ani, poți să ai 80 de ani?”

Gigi Becali a continuat ironiile la adresa CSA Steaua, în direct la TV, și are o explicație foarte simplă care justifică faptul că FCSB deține palmaresul Stelei, în opinia sa: „Talpan nu cred că e prost. Palmaresul e la noi după hotărârea asta. Dacă au câștigat înseamnă că nu o să facă recurs. Să nu facă nici ei! Eu zic că vor face. E cea mai mare victorie a mea. I-a paralizat definitiv! Eu cunosc legea! Oamenii care au puțină știință de carte știu și ei. Dacă te-ai născut acum patru ani, poți să ai 80 de ani? E posibil doar când se bagă securitatea, care m-a băgat și pe mine în pușcărie”, a spus Gigi Becali la PRO X.

ADVERTISEMENT

După decizia Curții de Apel, Victor Pițurcă este prima victimă, iar titlul din sezonul 2000-2001, devine unul „fantomă”, care nu aparține nici celor de la FCSB, nici celor de la CSA Steaua. Practic, „Satana” rămâne fără singurul titlu de campion din cariera sa de antrenor.

Un alt trofeu care rămâne în aer după această decizie este și Supercupa României din 2002, câștigată cu 2-1 chiar în fața marii rivale, Dinamo. Un alt trofeu care intră într-o zonă gri este și Cupa României din 1999, când „militarii” pregătiți de Emerich Jenei s-au impus împotriva Rapidului.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a vorbit pe larg despre subiectul palmaresului în FANATIK: „Suntem continuatoarea Stelei!”

Gigi Becali a explicat pe larg decizia instanței și cum afectează în acest moment războiul dintre FCSB și CSA Steaua: „Dacă ne-a dat nouă palmaresul din 2003, e al nostru. Palmaresul este palmares și din 2003 l-am preluat noi. Ce despăgubiri să mai ceară? De când am făcut casa, mobila este a noastră. Încă o dată. Se deduce că noi suntem continuatoarea Stelei. Ce să vrem mai mult? 100%, o soluție mai bună decât asta nici nu se putea”, a spus Gigi Becali pentru site-ul nostru.

Patronul FCSB continuă însă războiul cu CSA Steaua și vor mai fi multe bătălii până când acest conflict se va tranșa definitiv. În acest moment sunt trei procese în desfășurare între Gigi Becali și Armată. Latifundiarul din Pipera a pierdut deja până acum un proces definitiv, care se referă la marcă, culori și siglă.  Cel de-al doilea proces este acesta, referitor la palmaresul Stelei, care a ajuns la Apel și practic a hotărât scindarea palmaresului între CSA Steaua și FCSB.

Cel de-al treilea proces este cel mai important pentru Gigi Becali, ținând cont că CSA Steaua cere despăgubiri omului de afaceri de 37 de milioane de euro pentru folosirea ilegală a mărcii, ceea ce ar putea fi lovitura de grație pentru patronul FCSB-ului, care nu vrea să mai piardă bani din fotbal. Ba, chiar și-a propus ca în următorii zece ani să facă un profit de un miliard de euro.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Șahtior Karagandy: 2,82 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT