Fotbal intern

Gigi Becali râde de Ongenda, starul de la Botoşani: “Nici să-mi dea 1 milion şi nu-l vreau”

03.09.2018 | 08:59
Gigi Becali rade de Ongenda starul de la Botosani Nici sami dea 1 milion si nul vreau

Gigi Becali râde de Ongenda după FCSB – FC Botoşani 2-2, din Liga 1 Betano. Patronul vicecampioanei României este de părere că echipa antrenată de Costel Enache ar putea ajunge în play-off însă numai dacă ar renunţa la Hervin Ongenda, jucător trecut pe la Paris Saint Germain.

Şeful “roş-albaştrilor” spune că nu îi place stilul de joc al mijlocaşului francez şi spune că nu l-ar vrea la FCSB nici dacă cei de la FC Botoşani i-ar da bani pentru asta.

Cum râde Gigi Becali de Ongenda

“Botoșani e echipă de play-off, 100%. Bine, dacă joacă titular Ongenda, locul 12. Când joacă cu Ongenda, joacă cu un om în minus. Asta e ambiția lor. Bine, e părerea mea. Joacă cu un om în minus! Când ajunge mingea acolo, își bate joc și pierde și toată munca echipei. Dacă nu joacă Ongenda titular, Botoșani e echipă de play-off. Bine, că îl mai bagă pe Ongenda în a doua repriză, că e pariul lor, să se joace de-a pariul…Nu-mi place Ongenda. Dacă Botoșani îmi dă un milion, tot nu-l iau la echipă. Fac circ la echipă, ce fac? Asta e părerea mea. Botoșaniul e o echipă de play-off, dar fără Ongenda”, a declarat Gigi Becali după remiza cu FC Botoşani, la un post de televiziune.

Gigi Becali râde de Ongenda de la Botoşani. Hervin Ongenda şi Alexandru Mateiu în meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova şi FC Botoşani, contând pentru Liga 1 Betano, desfăşurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, vineri 3 august 2018.
Gigi Becali râde de Ongenda de la Botoşani. Hervin Ongenda şi Alexandru Mateiu în meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova şi FC Botoşani

Hervin Ongenda s-a născut pe 24 iunie 1995, la Paris. Are 1,69 m şi a început fotbalul la juniorii lui PSG. A mai jucat la Bastia, echipa de seniori a PSG-ului, PEC Zwolle, Real Murcia, de unde a venit la FC Botoşani. La vârsta de 23 ani, Ongenda are în palmares cinci trofee din perioada PSG: două titluri de campion al Franţei, o Cupă a Franţei, o Supercupă a Franţei şi o Cupă a Ligii Franceze. Mijlocaşul este cotat de site-urile de specialitate la 200.000 de euro.

Gigi Becali îl ironizează pe Ongenda, jucător pe care FC Botoşani mizează în acest start de campionat. Francezul a jucat deja în şase partide pentru echipa lui Costel Enache. După meci, tehnicianul şi-a felicitat elevii pentru evoluţia avută cu FCSB: “Da, da în seara asta, da. Dacă ne raportăm doar la jocul ăsta, dar statistica arată mult dezechilibrat, mult, peste 80% din echipele care conduc cu 2-0 câstigă meciul. Mai sunt undeva la 11% care fac egal. E doar aşa mental, când ştii că ai avut 2-0 sau când adversara a avut şi ai revenit, da, într-adevăr pare un şoc”, a spus Costel Enache la finalul partidei.

Nu ştiu cât e meritul meu, dar eu clar am văzut că e meritul jucătorilor chiar dacă au început meciul timid şi ceva emoţionaţi, aşa au avut şi un handicap de două goluri după 20 de minute.N-au cedat, nu s-au pierdut şi am revăzut echipa pe care mi-aş dori-o de fiecare dată. O echipă încrezătoare, care se poate lupta de la egal la egal cu oricine. O echipă care joacă echilibrat chiar şi cu FCSB. Nu cred că am făcut antijoc, am încercat să jucăm, am combinat şi noi aşa la nivelul nostru. Eu cred că am arătat bine şi aici chiar e meritul jucătorilor”, a declarat Costel Enache.

Citeşte şi: