ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Gigi Becali, reacție dură după ce a fost acuzat de discriminare: „Ce să fac cu muncitorii care nu își fac treaba bine la uzină?”

Autor: Francisc Oprea | 25.04.2020 | 21:14
Gigi Becali, reacție dură după ce a fost acuzat de discriminare: „Ce să fac cu muncitorii care nu își fac treaba bine la uzină?”
Gigi Becali, patronul clubului FCSB. FOTO: Hepta

Gigi Becali a fost criticat pentru alegerea de a trimite șase jucători în șomaj tehnic, în timp ce pentru restul angajaților a decis înjumătățirea salariilor. Patronul FCSB răspunde acuzațiilor de discriminare, susținând că a aplicat măsuri permise de lege.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali răspunde acuzațiilor

FCSB a fost primul club care a luat măsuri drastice în privința salariilor jucătorilor, după declararea stării de urgență pe teritoriul României, în contextul pandemiei de coronavirus.

Gigi Becali a înjumătățit salariile fotbaliștilor, cu excepția lui Cristi Bălgrădean, Bogdan Planic, Marko Momcilovic, Alexandru Stan, Adi Popa și Harlem Gnohere, cărora le-au fost suspendate contractele.

ADVERTISEMENT

Alex Stan sau Adi Popa sunt dispuși să îl dea în judecată pe Gigi Becali pentru decizia luată, idee susținută de juristul AFAN Lucian Enache, care a transmis că fotbaliștii au șanse mari de câștig la tribunal.

Patronul clubului FCSB spune, însă, că a aplicat toate măsurile permise de lege în situația actuală, iar decizia de suspendare a contractelor a fost luată și în urma evoluțiilor jucătorilor din teren.

ADVERTISEMENT

Am văzut că tot felul de avocați vorbesc că Becali a făcut și a dres, dar îi învață aiurea pe jucători. La mine în casă și în uzină nu îmi dă nimeni sfaturi cum să îmi gestionez afacerea. Nu primesc niciun ban de la cineva și sunt sătul de sfaturi de la televizor.

Dacă eu am ajuns la concluzia că jucătorii ăia nu mă mai pot ajuta și ei nu își mai pot face treaba bine în uzina mea, atunci îi trimit în șomaj tehnic. 

ADVERTISEMENT

Ce vreți să fac cu muncitorii care nu își mai pot face munca bine? Am aplicat legea. Și așa unii dintre ei au luat banii degeaba pe la FCSB, dar asta este altă poveste”, a declarat Gigi Becali, conform Prosport.

„Nu am primit nicio chemare în judecată”

Gigi Becali recunoaște că, cel puțin deocamdată, nu a fost acționat în instanță de niciunul dintre fotbaliștii intrați în șomaj tehnic și transmite că politica salariilor de la FCSB se va schimba în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Până acum nu am primit nicio chemare în judecată de la niciun jucător. Dar nu mai sunt prost să le dau 20.000 de euro pe lună la unii dintre ei în plină pandemie, iar ei să nu mă mai ajute cu nimic. În vară oricum terminau contractele cu noi”, susține patronul FCSB.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!