Fotbal intern

Gigi Becali, reacție surprinzătoare despre arbitrul de la partida CFR – FCSB: “E cea mai bună variantă!”

10.04.2019 | 20:01
Gigi Becali reactie surprinzatoare despre arbitrul de la partida CFR  FCSB E cea mai buna varianta

CCA a decis cineva va fluiera la centru unul dintre meciurile care ar putea decide campioana în Liga 1 Betano. Informația că Istvan Kovacs este alesul lui Kyros Vassaras a fost primită bine de patronul roș-albaștrilor. Gigi Becali, reacție surprinzătoare despre arbitrul de la partida CFR – FCSB. Deși ardelenii nu au pierdut niciodată pe propriul teren cu Kovacs, Becali este mulțumit de decizia grecului din fruntea arbitrilor.

Gigi Becali, reacție surprinzătoare despre arbitrul de la partida CFR – FCSB: “Feșnic poate fi cel mai bun, dar a început să aibă figuri”

Istvan Kovacs va fi arbitrul meciului din Gruia dintre CFR Cluj și FCSB, conform GSP. Anunțul nu l-a speriat pe Gigi Becali, ba dimpotrivă. Finanțatorul roș-albaștrilor are încredere în arbitrul născut la Carei și trage un semnal de alarmă în privința unuia dintre fluierașii săi favoriți, Horațiu Feșnic.

Chiar vorbeam azi, Istvan Kovacs mi se pare cea mai bună variantă. E cel mai bun arbitru român la ora actuală. Îmi plăcea și Feșnic, dar văd că a început să aibă figuri. Nu știu de ce, dar cum a arbitrat bine niște meciuri, a început să aibă figuri. Dacă e serios, Feșnic poate fi cel mai bun. Dar așa, Istvan Kovacs e cea mai bună variantă la ora actuală“, a declarat Gigi Becali pentru FANATIK.

Horațiu Feșnic
Horațiu Feșnic este criticat de Gigi Becali după ultimele partide conduse în Liga 1 Betano

Au cerut arbitri străini

Afaceristul din Pipera a fost foarte vehement după partida FCSB – Craiova, în care brigada condusă de Ovidiu Hațegan a greșit flagrant împotriva echipei sale. Atunci, Becali a cerut arbitri străini. “E posibil să avem şanse la titlu dacă avem arbitri străini, acum am dat telefon, am vorbit cu Vali, să ceară la CFR arbitri străini. Dacă nu luăm arbitri străini cu CFR ce să… Când îţi anulează un gol aşa… Gol anulat ca ăsta? Aşa ceva este inadmisibil, înseamnă că e ceva la mijloc. Trebuie să ştim de ce“, afirma Gigi Becali.

CCA a hotărât să dea credit total arbitrilor români și a stabilit ca Istvan Kovacs să conducă derby-ul campionatului. Deși Becali este optimist, datele statistice sunt în favoarea CFR Cluj. Astfel, ardelenii au fost arbitrați de Kovacs în 22 de meciuri, iar gruparea din Gruia a obținut 11 victorii, 10 egaluri și a pierdut un singur joc! Mai mult, pe teren propriu, în cele 13 partide, clujenii au obținut 6 victorii și 7 egaluri, fiind imbatabili! Mihai Stoica afirma marți că un egal pentru CFR este echivalentul unei victorii: “Dacă batem în Gruia, putem să facem un egal și să batem în ultima etapă pe CFR. Egalul este pentru CFR ca o victorie, așa cum egalul din Bănie a fost foarte important. Este important să batem în Gruia, pentru a putea face un egal și să jucăm cu titlul pe masă, în ultima etapă cu CFR“.

Gigi Becali
Gigi Becali a cerut arbitri străini la meciurile decisive din play-off, după ce Ovidiu Hațegan a dezvantajat FCSB în meciul cu Craiova

Ce spunea Becali despre Kovacs în trecut: “Vă zic eu cum ia bani la Cluj”

Părerea lui Gigi Becali despre Istvan Kovacs s-a schimbat radical în ultimii ani. În 2010, Becali susținea că arbitrul nu i-a acordat un penalty într-un meci cu Ceahlăul pentru că este ungur!

Istvan Kovacs trebuia să discute cu cei doi căpitani şi să stea trei minute pe teren, alături de echipe, nu să se ducă la vestiare. Noi am avut şi un 11 metri clar! Am avut mare încredere în Kovacs, dar mi-a demonstrat că este patriot faţă de ungurii lui. Nu a dat penalty pentru ca e ungur! Îl felicit şi pe Tudor că e român adevărat şi nu le-a dat penalty celor de la CFR la meciul contra noastră“, afirma Becali.

Istvan Kovacs
Istvan Kovacs a fost acuzat în trecut de Gigi Becali că ar primi bani de la CFR Cluj, dar acum îl consideră unul dintre cei mai buni fluierași din România

Mult mai dur a fost patronul roș-albaștrilor în 2011. Atunci, el a dezvăluit o posibilă schemă prin care centralul ar fi primit bani de la CFR.

Istvan Kovacas a primit sarcina în acest an să le execute pe Steaua, Dinamo, Rapid şi Vaslui. Cum se dau banii? Eu vă spun cum ia bani Istvan Kovacs. El stă prin discotecă pe acolo pe la Cluj, discoteca patronului de la Cluj. Sau îi dai un sms şi-l inviţi la o cafea, mai ne plimbăm puţin prin parc. Sau îi zic, Kovacs, îţi dau acum 500.000 de euro şi, dacă iau titlul, îţi mai dau 500.000 de euro. Dacă nu-l iau, mi-i dai înapoi. Care-i problema, poate să mă prindă cineva în flagrant? Şi dacă mă prinde, ce? Le zic că-i dădeam împrumut şi facem şi contract“, dezvăluia Gigi Becali.

Lucrurile s-au transformat, iar în aprilie 2018, după ce Kovacs a arbitrat impecabil un derby CFR Cluj – FCSB, Becali l-a lăudat: “Arbitrajul mi s-a părut extraordinar, nu ai ce să reproșezi. Ei cereau 11 metri, nu se cere. Dacă ești arbitru deștept nu dai. Și nu a dat. Bine a făcut. Arbitru mare Kovacs. E mare arbitru, am zis și înainte“.

13 meciuri a avut CFR Cluj cu Istvan Kovacs la centru pe propriu teren și nu a pierdut niciunul

11 partide ale FCSB în deplasare l-au avut pe Istvan Kovacs arbitru, iar formația din București a pierdut de 5 ori