Demisia lui Klaus Iohannis din funcția de Președinte al României a schimbat din nou datele jocului. Chiar dacă era așteptată de toată lumea, plecarea de la Cotroceni a șefului de stat a devenit prilej de noi calcule politice. Gigi Becali, deputat în Parlamentul României din partea AUR, crede că demisia lui Klaus Iohannis era previzibilă.
Gigi Becali a declarat, într-un dialog cu FANATIK, că demisia lui Klaus Iohannis a fost un gest de onoare, pentru că, altfel, președintele risca să se facă de râs.
Deputatul AUR a explicat că șeful statului era conștient că nimeni nu-l mai vrea în fruntea țării, așa că a preferat să plece singur.
”Și cu el (cu Iohannis, n.r.), și fără el, tot același lucru este. Și cu el, și cu Bolojan, e tot aia. Trebuia să plece, măcar de onoare. Ce rost avea să mai stea două-trei luni? Se făcea de râs, toată lumea îi cerea demisia iar el să stea acolo”, a declarat Gigi Becali pentru FANATIK.
Finanțatorul FCSB e de părere că demisia lui Klaus Iohannis nu-i aduce vreun avantaj major lui Călin Georgescu. Mai mult, Becali e convins că acesta nu va mai ajunge să candideze, în ciuda popularității de care se bucura în decembrie 2024.
”Nu mă interesează de Georgescu, e treaba lui. Nu e în favoarea lui Georgescu. Că doar n-o fi nebună Curtea Constituțională să-l lase pe Georgescu să mai candideze. N-o să-l lase, vorbește numai tâmpenii, cum să-l lase?”, a mai declarat Gigi Becali, pentru FANATIK.
Călin Georgescu, independentul care a terminat primul, în primul tur al alegerilor prezidențiale anulate de CCR, a avut o reacție furibundă, pe contul lui social, după ce președintele Iohannis și-a anunțat demisia. El a declarat că plecarea de la Cotroceni a actualului șef de stat este o victorie a poporului. Cu această ocazie, el a cerut reluarea turului doi.
”Victorie pentru poporul român – Klaus Iohannis a demisionat! Acum, este timpul să revenim la ‘statul de drept’ – reluați turul 2 al alegerilor!”, a scris Călin Georgescu pe platforma X. Mesajul a fost redactat în limba engleză.
Klaus Iohannis și-a anunțat luni demisia, în aceeași zi în care Parlamentul României a pus în mișcare procedura de suspendare a sa. Șeful statului a declarat că demersul forțelor politice este inutil, pentru că oricum el urma să plece peste câteva luni și a subliniat din nou că nu a încălcat Constituția.
”România va intra în criză pentru că se declanșează referendumul de demitere a Președintelui. Acest întreg demers va avea efecte în plan intern și va avea efecte, din păcate, și în plan extern.
În plan intern, referendumul va fi unul eminamente negativ. Societatea va fi divizată, unii vor fi de acord, alții nu vor fi de acord. Toată discuția va fi una axată doar pe negativ. Întreaga societate va fi bulversată. Nu se va mai discuta despre alegerile prezidențiale care vor veni. Nu se va discuta despre cum va merge România mai departe. Candidații nici măcar nu vor putea să-și prezinte ideile în acest amalgam negativ (…).
Pentru a scuti România și pe cetățenii români de această criză, de această evoluție inutilă și negativă, demisionez din funcția de Președinte al României. Voi pleca din funcție poimâine, pe 12 februarie”, a anunțat Klaus Iohannis, de la Cotroceni.