Fotbal intern

Gigi Becali regretă că nu l-a transferat pe Dan Nistor: “Era măcel cu el în teren”

24.08.2018 | 08:00
Gigi Becali regreta ca nu la transferat pe Dan Nistor Era macel cu el in teren

Gigi Becali regretă că nu l-a transferat pe Dan Nistor după Rapid Viena – FCSB 3-1, din play-off-ul Europa League. Patronul vicecampioanei României a fost nemulţumit de lipsa de atitudine a jucătorilor tineri din echipa de start a “roş-albaştrilor” şi spune că un jucător experimentat cum este Dan Nistor ar fi fost mult mai util şi mai curajos decât a fost Olimpiu Moruţan.

Dan Nistor a fost la un pas de FCSB, după ce Gigi Becali anunţase că e decis să-i ofere lui Ionuţ Negoiţă suma de 750.000 de euro, plus un jucător adus în această vară, pe Kamer Qaka. “Decarul” a rămas la FC Dinamo Bucureşti pentru că patronul “câinilor” voia 1.000.000 de euro, iar Becali nu a fost de acord. L-a luat în schimb pe Hristo Zlatinski, bulgarul care a evoluat timp de 3 ani de zile la Universitatea Craiova, după cum a anunţat chiar înainte de meciul cu Rapid Viena.

Gigi Becali regretă că nu l-a transferat pe Dan Nistor

“Azi l-am luat şi pe Zlatinski. L-au eliberat cei de la Craiova. Nu l-am luat pe Nistor, dar l-am luat pe Zlatinski. E tot căpitan. Eu nu le fac în ciudă. Un an de zile, 120.000 de euro. Face faţă bine, nu, out. Am făcut ultima ofertă 750.000 de euro, mi-au zis că nu se pune problema, asta este. Mi s-a transmis prin intermediari, de fapt vă și spun. Anamaria m-a sunat și mi-a zis că dacă dau 1.000.000 de euro și 50% din Qaka. Și pe Qaka să-l las să joace la ei. N-am acceptat. Am zis că 750.000 e ultimul preț și asta a fost”, a spus Gigi Becali înainte de partida cu austriecii la un post de televizune.

După meci însă, Gigi Becali a spus că îi pare rău că l-a ratat pe Nistor şi a motivat că ar fi avut nevoie de dezinvoltura lui la centrul terenului: “Nistor juca în locul lui Moruţan dacă îl luam. Era măcel dacă îl aveam pe Nistor în echipă. Ovidiu Popescu cred că a atins mingea de 5 ori în prima repriză. El fuge de joc, îi e frică. S-a aşezat în teren în aşa fel încât să nu primească balonul. El fuge de joc. Aveam mare încredere în Ovidiu Popescu, dar nu l-am văzut 30 de minute”, a tunat Gigi Becali după meci.

Gigi Becali regretă că nu l-a transferat pe Dan Nistor. Olimpiu Moruţan, în meciul de fotbal dintre Rapid Viena şi FCSB, contând pentru prima manşă a play-off-ului Europa League, la Viena, joi 23 august 2018.
Gigi Becali regretă că nu l-a transferat pe Dan Nistor. Olimpiu Moruţan, în meciul de fotbal dintre Rapid Viena şi FCSB

Nu doar Moruţan l-a supărat pe Gigi

După ce Becali şi-a exprimat regretul că nu l-a luat pe Nistor, acesta şi-a “mitraliat” câţiva jucători. Toţi tinerii de la FCSB care au jucat cu Rapid Viena au fost puşi la zid de Gigi Becali după meci: “Moruţan nu o să mai joace pentru că e emotiv, Coman la fel. O să fie altceva. Man şi Coman nu prea au mişcat. Moruţan e prea crud pentru nivelul ăsta, pe Man l-am lăudat prea mult, l-am ridicat în slăvi. Cuplul de fundaşi centrali ăsta e. Altul nu mai avem. Ce să facem? să îl schimbăm? Dacă Man şi Coman erau jucători adevăraţi, dacă erau în formă, atunci marcam 5 goluri azi”, a spus Becali.

FCSB a pierdut în deplasare partida cu Rapid Viena în prima manşă a play-off-ului Europa League şi va juca returul pe Arena Naţională, pe 30 august. Vicecampioana României are şanse de calificare în grupe, însă mici.

“Cu Nistor pe teren, FCSB nu pierdea niciodată. Ar fi jucat excelent lângă Pintilii”, Basarab Panduru

 

Tags: