Fotbal intern

Gigi Becali s-a dus la echipă după umilința cu Gaz Metan. Ce le-a cerut jucătorilor. “Ăia sunt de nivelul Chiajnei”

26.08.2019 | 12:31
Gigi Becali sa dus la echipa dupa umilinta cu Gaz Metan Ce lea cerut jucatorilor Aia sunt de nivelul Chiajnei

Gigi Becali s-a dus la baza sportivă din comuna Berceni ca să vorbească cu jucătorii echipei antrenate de Bogdan Argeș Vintilă după umilința din meciul cu Gaz Metan, scor 4-0, la Mediaș, iar patronul FCSB-ului a dezvăluit ce le-a cerut jucătorilor vicecampioanei României. Gigi Becali vrea ca echipa să o învingă pe Vitoria Guimaraes, joi, 29 august, ora 22.00, și să se califice în grupele Europa League. Patronul roș-albaștrilor nu își face griji în ceea ce privește evoluția echipei din Casa Pariurilor Liga 1 și anunță că FCSB se va bate cu FC Botoșani pentru locul 6, iar apoi nu va avea probleme să câștige titlul.

Gigi Becali s-a dus la echipă după umilința cu Gaz Metan

“Eu acum vin de la echipă. Le-am zis că la ora asta vreau calificarea. Suntem la un pas de calificare în Europa. E adevărat că te superi când te bate Mediaș, când cei mai buni pleacă și ei aduc jucători cu 4-5.000 salariu… Am avut strategia să odihnesc 4 jucători și urmează să vină încă 3. Nu avem atacant și asta e. Accept situația. În 100 de ani nu se întâmplă ce s-a întâmplat aseară. Doi portari fac greșeli și primesc gol, fundașii sunt eliminați, Salomao ratează cu poarta goală.  Le-am zis băieților să se concentreze pentru meciul cu Vitoria Guimaraes. E o echipă de nivelul celor de la Chiajna sau a lui Hermannstadt. Nu au cum să ne elimine. Sunt surprize, dar la meciurile importante rar se întâmplă surprize. Noi am jucat bine în cupele europene. După calificare următorul obiectiv e să ne batem cu Botoșani. E mai ușor să te bați cu Viitorul sau Iași. Adversara noastră este Botoșani la acest moment. Ce s-a întâmplat aseară nu a fost lucru omenesc. Dracu’ și-a băgat coada! O să vezi peste 2-3 luni că pune Dumnezeu mâna. Cum adică portarii să primească așa două goluri, cum adică fundașii centrali să primească roșu, cum să rateze Roman și Salomao așa. O să vedeți cum o să fie 3-0 în Portugalia. Așa o să se ducă vestea. 

După ce ne calificăm o să ne odihnim, o să iau 15 milioane de euro și gata. Important e să fac bani. Eu le dau cu calificarea în cap. În ziua de azi toată lumea muncește pentru bani.  Acum nu putem să fim campioni, dar o să fim pe viitor. Campioni am fost și campioni vom fi. Steaua București și Gigi Becali. Ca să fim campioni ce trebuie să facem? Trebuie să o scoatem pe Botoșani de pe locul 6. Îi bați în meciul direct și mai câștigi un meci. Ei sunt pe locul 6 și trebuie să îi eliminăm. Pe noi ne interesează Craiova? Nu e problemă dacă o să fim după sezonul regulat la 4-5 puncte de CFR Cluj. Îi bați în meciul direct dacă ești fotbalist adevărat”, a spus Gigi Becali, conform Pro X.

Mihai Pintilii în meciul Gaz Metan - FCSB, scor 4-0, din Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: sportpictures.eu
Mihai Pintilii în meciul Gaz Metan – FCSB, scor 4-0, din Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: sportpictures.eu

Atac la Bogdan Andone și Meme Stoica

Gigi Becali a ținut să îi taxeze și pe Bogdan Andone, fostul antrenor al celor de la FCSB, și Mihai Stoica, cel care a ocupat până de curând postul de director sportiv. Afaceristul susține că cei doi l-au sfătuit să nu îi transfere pe Andrei Burcă și Mike Cestor, fotbaliști care au ajuns la CFR Cluj în această vară.

“Eu i-am spus lui Pintilii să mai zică o dată. Declarația lui este relevantă. Fiecare joacă pentru ei. Am luat rezultatele InStat și noi am alergat mai mult decât cei de la Iași. Noi am alergat mai mult decât aversarul, iar ei ne bat. Eu vreau posesie. Vreau să le bag în cap cuvântul ăsta. De ce să alergăm după minge dacă noi avem mai multă calitate.  Dacă îmi reproșez ceva? Da! Tot ce se întâmplă îmi reproșez. Eu nu fug de răspundere. Stăpânul este vinovat atunci când lucrurile nu merg. Ce să facă colaboratorii dacă stăpânul nu a știut să facă treaba bună. Stăpânul  s-a luat după slujitor la o treabă și nu a fost bine. Nu e vinovat ăla că nu am eu fundaș central, eu sunt. Eu trebuia să îl iau pe Burcă și nu să îl întreb pe Bogdan Andone sau pe Meme Stoica. Dani Coman mi-a zis de Cestor, iar amândoi mi-au spus că ne facem de râs. Ei nu sunt de vină, ci eu. Trebuia să îi iau pentru că de un an tot zic că nu avem fundași centrali. Eu sunt vinovat și o să le scot la capăt pe toate”, a mai spus Gigi Becali.