Fotbal intern

Împăcare istorică în ziua de Crăciun. Nașul și finul s-au întâlnit acasă la Gigi Becali

27.12.2018 | 23:00
Impacare istorica in ziua de Craciun Nasul si finul sau intalnit acasa la Gigi Becali
ADVERTISEMENT

Sărbătoarea de Crăciun a adus o împăcare istorică în familia lui Gigi Becali. FANATIK  a aflat că patronul celor de la FCSB a fost vizitat de finul său Mirel Rădoi, cu care se certase acum trei ani, după ce acestadin urmă și-a dat demisia de la roș-albaștri.

Gestul a venit din partea finului Rădoi, care i-a transmis nașului Gigi Becali că va veni să-l viziteze cu ocazia Crăciunului. Becali a primit cu foarte mare bucurie gestul lui Mirel, la care ține foarte mult chiar dacă nu și-au vorbit în ultimul timp.

ADVERTISEMENT

Împăcare istorică între finul Mirel Rădoi și nașul Gigi Becali în ziua de Crăciun!

Mirel a fost în Pipera la familia nașului său, împreună cu soția Viviana și cei doi copii. Au discutat și au dat uitării supărarea care i-a separat timp de câțiva ani. Chiar dacă Mirel a declarat tot timpul că este alături de nașul Gigi, relația lor nu mai era așa bună.

Nu se vizitau, vorbeau foarte rar la telefon, iar primii pași spre împăcare întârziau. A fost telefonul de felicitare pe care Becali i l-a dat lui Mirel în momentul în care acesta a fost numit selecționer la tineret. Dar și atunci s-a petrecut un moment special, pe care șeful de la FCSB l-a dezvăluit ulterior.

ADVERTISEMENT

Mirel nu a vrut să-i răspundă nașului la telefon când a ajuns selecționer

Gigi Becali spunea atunci că a reușit să-l convingă pe Mirel să vorbească abia după ce i-a trimis un SMS. „I-am dat mesaj lui Rădoi înainte de meciul cu Portugalia. Nu-mi răspundea la telefon. I-am dat un mesaj şi i-am spus ‘Răspunde-i naşului tău, ca să iei binecuvântarea, că altfel nu faci nimic!’ L-am sunat şi apoi a răspuns. I-am zis că orice ar zice el, nu poate şterge dragostea pe care a câştigat-o când eram în puşcărie!”, a dezvăluit Becali.

Gigi Becali s-a împăcat cu finul său Mirel Rădoi în ziua de Crăciun
Mirel Rădoi și Gigi Becali nu și-au mai vorbit timp de 3 ani după plecarea finului de la FCSB în decembrie 2015

Asta se întâmpla la începutul lunii septembrie, înainte de debutul lui Mirel Rădoi pe banca naționalei de tineret, cu victoria incredibilă din Portugalia, 2-1, meci în care portarul Ionuț Radu a apărat un penalty în minutul 99! După acel moment, Mirel și Gigi au mai discutat la telefon, iar relația era pe punctul de a se repara total. Astfel că, de Crăciun, Rădoi a făcut pasul decisiv și a mers în vizită la nașul său Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Unde s-a rupt relația Rădoi-Becali: momentul când Mirel și-a dat demisia!

Gigi Becali l-a numit pe Mirel Rădoi antrenor la FCSB în vara lui 2015. Ieșise din închisoare cu câteva săptămâni în urmă și nu a mai dorit să-i prelungească angajamentul lui Costel Gâlcă. Acesta din urmă câștigase toate trofeele interne cu „roș-albaștrii” (titlul, Cupa și Cupa Ligii), dar Becali a considerat că Gâlcă l-ar fi persiflat la ultimul meci, acea remiză albă de la Iași care, totuși, a adus titlul. Ultimul titlu al lui Becali!

Gigi l-a pus pe Mirel antrenor, deși acesta nu avea licență. FCSB a fost prima echipă din cariera de antrenor a lui Rădoi. Mandatul său a durat până în luna decembrie 2015, când Mirel și-a dat demisia în urma eșecului de la Pitești cu Astra, gol marcat de Găman în minutul 95.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirile lui Rădoi. „Făcusem un pact cu Gigi Becali, dar el nu știa cum să mă facă să plec de la FCSB!”

Decizia lui Rădoi fusese luată însă înainte de meci. Ce s-a întâmplat? A povestit Mirel ulterior. „Înaintea ultimului meu meci ca antrenor la Steaua, cel cu Astra, i-am zis lui Gigi Becali să-și caute alt om, că eu plec indiferent de rezultat. Motivul? Făcusem un pact cu el: să nu îmi critice jucătorii. Să îmi spună mie ce are de spus. 

Gigi Becali s-a împăcat cu finul său Mirel Rădoi în ziua de Crăciun
Gigi Becali e convins că Mirel Rădoi se va întoarce ca antrenor principal la echipa sa. Nu știe însă când!

Analizând acum, realizez că el nu știa cum să facă astfel încât eu să plec de la echipă. Pentru că înaintea acelui meci mi-a zis că vrea să vină să-i încurajeze pe băieți. A vorbit frumos 15 minute, apoi imediat a trecut la cinci minute furtunoase în care l-a făcut praf pe Guilherme. Jucătorul n-a mai suportat și a ieșit din vestiar”, a dezvăluit Mirel.

Massimo Pedrazzini era șeful din acte al lui Rădoi, iar Dică îi era secund

Pentru că nu avea nicio diplomă la mână pentru a antrena, Mirel Rădoi a fost trecut atunci în acte director sportiv, iar antrenor principal era Massimo Pedrazzini, care avea licența Pro. Secundul lui Mirel a fost prietenul Nicolae Dică, omul care peste un an și jumătate avea să devină antrenor principal la FCSB până zilele trecute, când a demisionat și a fost numit Mihai Teja.

După ce Mirel Rădoi și-a dat demisia, Gigi Becali dorea să-i propună să rămână în staff-ul lui Laurențiu Reghecampf, cel numit de Gigi în locul finului său. Mirel s-a simțit trădat de nașul său și nici măcar nu i-a mai răspuns la telefon, considerând că Gigi îl bârfea cu Reghe când el era pe bancă.

Gigi Becali s-a împăcat cu finul său Mirel Rădoi în ziua de Crăciun
Mirel Rădoi a colaborat cu Nicolae Dică la prima sa aventură ca tehnician, cea pe banca echipei lui Gigi Becali

Astă-vară, Mirel l-a atacat din nou pe nașul său…

Înainte de începutul actualului sezon, Mirel Rădoi a avut un nou atac la adresa nașului său, și în ideea de a-i ține partea lui Nicolae Dică. Acesta și Gigi Becali au decis să continue colaborarea, dar implicarea patronului era totală. „În loc să încerce să aibă profit cu investiția pe care a făcut-o, Gigi Becali o duce spre faliment! Sper să nu se ajungă acolo, pentru că Steaua sau FCSB a transferat cam cei mai buni tineri jucători din România și sper să nu se oprească aici. Dar, eu spun cam unde duce drumul, dacă el continuă astfel de strategii”.

…iar Gigi Becali i-a dat o replică de „părinte”

Gigi Becali nu a dorit să intre într-o nouă dispută cu finul său, transmițându-i: „Să îi ajute Dumnezeu lui Mirel, că e băiat bun, că știe fotbal. Să îi ajute Dumnezeu, dar să nu mai vorbească de rău pe nașul său. Ca să îi ajute Dumnezeu, să termine cu atacurile la nașul lui. Că nașul lui nu i-a făcut niciodată nici cel mai mic rău. Să nu mai vorbească cu “el”, ci cu “dânsul”. I-am făcut numai bine. Când dădeam la jucători 5-6 mii de euro, lui îi dădeam 25.000 de euro. Adică 300.000 de euro pe an”.

  • 29 de meciuri oficiale a stat Mirel Rădoi pe banca FCSB în a doua jumătate a anului 2015
  • „Mirel e familia mea, o să îl iubesc mereu. El are o chestie care îl zgândăre, că de ce nu a reuşit el la Steaua. Păi, mă, Mirele, ştiu eu de ce nu ai reuşit? O să mai aibă o şansă, dar nu în condiţiile lui, tot cum vreau eu” – Gigi Becali
  • 2 eliminări la rând din Europa a avut Rădoi pe banca roș-albaștrilor în 2015: cu Partizan Belgrad în preliminariile Ligii Campionilor și apoi cu Rosenborg în play-off-ul Europa League
ADVERTISEMENT