Fotbal intern

EXCLUSIV. De ce plusează Gigi la Nemec: arabii au venit după el!

Gigi Becali vrea neapărat să-l aducă pe Adam Nemec la FCSB. Finanţatorul a vorbit deja cu impresarul atacantului din Ştefan cel Mare şi a făcut oferta pentru slovacul pe care toată lumea îl...
12.10.2017 | 10:07
EXCLUSIV De ce pluseaza Gigi la Nemec arabii au venit dupa el
Gigi Becali vrea neapărat să-l aducă pe Adam Nemec la FCSB. Finanţatorul a vorbit deja cu impresarul atacantului din Ştefan cel Mare şi a făcut oferta pentru slovacul pe care toată lumea îl vede drept cel mai bun atacant din Liga 1 Betano, mutare anunţată în exclusivitate de FANATIK.RO (toate detaliile sunt aici). Însă acum, FANATIK.RO vă prezintă şi motivul pentru care Becali s-a grăbit cu oferta.
În acest moment, Adam Nemec este urmărit de reprezentanţii lui Al Dhafra. Clubul din Emiratele Arabe Unite şi-a trimis oamenii la mai multe partide din Liga 1 Betano pentru a-l vedea la lucru pe slovacul de 32 de ani al “câinilor” şi s-au convins că merită să îl transfere. Aşa că l-au contactat şi ei pe impresarul titularului din naţionala Slovaciei şi i-au transmis oferta.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

 Oferta arabilor pentru Adam Nemec: 30.000 de euro pe lună!

Arabii ar vrea să-l ia chiar din această iarnă pe vârful lui Dinamo, căruia îi expiră contractul în vara viitoare. Nu vor să aştepte pentru că din ianuarie acesta ar putea negocia cu orice altă echipă. Iar oferta arabilor este excelentă: 500.000 de euro pentru Dinamo (în două tranşe) şi 30.000 de euro pe lună salariu pentru jucător. Pare o afacere excelentă pentru fotbalist, dar şi pentru clubul din Ştefan cel Mare, mai ales că Nemec a venit liber de contract şi că are o vârstă deja înaintată.

În plus, “câinii” par obligaţi să-l cedeze din mai multe considerente. În primul rând, Ionuţ Negoiţă a anunţat reorganizarea clubului, presat de datoria pe care trebuie să o plătească lui Nicolae Badea (2 milioane de euro, detalii aici). În al doilea rând, nici Nemec nu pare că vrea să mai stea în Ştefan cel Mare. Atacantul e titular indiscutabil în naţionala Slovaciei, unde joacă excelent şi a marcat şi patru goluri în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia, aşa că e ferm convins că poate obţine un salariu mult mai bun la apusul carierei.

Ce salariu îi oferă Negoiţă lui Nemec

Tocmai de aceea Gigi Becali a contraatacat: a făcut o ofertă tot de 500.000 de euro pentru Dinamo, plătibili toţi o dată (arabii se ştie că dau banii în mai multe tranşe) şi i-a făcut şi jucătorului un salariu mai mare decât cel de la Dinamo: 15.000 de euro pe lună.  Nu poate concura la salariu cu Al Dhafra, însă se bazează pe faptul că Negoiţă are nevoie de bani cash acum, pentru a-i achita datoria lui Nicolae Badea.

Şi Ionuţ Negoiţă încearcă să-l păstreze pe Nemec la Dinamo. Patronul nu ar vrea să renunţe la cel mai valoros jucător al său, aşa că i-a făcut o ofertă de prelungire a contractului: acesta câştigă acum 11.000 de euro pe lună, iar Negoiţă i-a oferit 13.000. Cu toate acestea, e greu de crezut că Nemec va accepta, pentru că în celelalte două părţi ar avea de câştigat mai mult. La FCSB, 24.000 de euro pe an în plus, o primă de instalare şi posibilitatea de a juca într-o competiţie continentală (alte bonusuri), iar la arabi ar avea un salariu cu care nu te mai întâlneşti la 32 de ani.

Al Dhafra l-a vrut şi pe Gică Hagi!

Al Dhafra nu este un nume nou pentru achiziţiile din fotbalul românesc. La formaţia din Emiratele Arabe Unite a fost antrenor multă vreme un fost dinamovist, Ion Marin, iar în 2014 a făcut o ofertă surpriză: l-a vrut pe bancă pe Gheorghe Hagi! “Regele” a refuzat atunci, fiind implicat în proiectul de la Viitorul. În plus, preşedintele lor, Musalam Al Ameri, a fost invitat la un post de televiziune din România şi a anunţat că, dacă nu îl poate lua pe Hagi, măcar va încerca să plece în Emirate cu un jucător: Alexandru Mitriţă.
Fotbalistul, care era pe atunci la Viitorul, a plecat până la urmă la Pescara, în Serie A, iar din acest sezon este titularul Universităţii Craiova. La Al Dhafra, echipă care a terminat pe 7 sezonul precedent în Emirate, Nemec ar urma să-l înlocuiască pe un atacant brazilian, Ailton, fost la Copenhaga şi Terek Groznîi, care va împlini 34 de ani anul viitor.