News

Gigi Becali şi-a făcut stână în Pipera de 100 de oi! Galerie foto

21.08.2018 | 11:28
Gigi Becali şi-a făcut stână de oi în Pipera

Patronul FCSB nu uită de unde a plecat. În ciuda faptului că a devenit unul dintre cei mai bogaţi români, Gigi Becali a investit o parte din aceşti bani într-o stână de oi. Cum lui Becali nu îi place să umble cu jumătăţi de măsură, stâna a fost ridicată pe un teren foarte scump, în apropiere de vila din Pipera a omului de afaceri. Valoarea terenului pe care stau să pască cele peste 100 de oi? Câteva zeci de milioane de euro! Fanatik.ro a reuşit să surprindă o parte din acest adevărat “sanctuar” viu al lui Becali, unde vine adesea să se relaxeze pentru câteva zeci de minute.

Pentru ca extravaganţa să fie maximă, Becali merge adesea să îşi viziteze mioarele cu Maybach-ul, limuzină care valorează peste 200.000 de euro. Mai mult, a angajat doi ciobani care sunt trataţi ca parte integrantă a familie. Astfel, Gigi le-a făcut acestora cadou haine foarte scumpe, pe care nu le mai poartă, printre care şi costume care valorează mii de euro. VEZI GALERIE FOTO

Gigi Becali şi-a mânat oile din stână prin Pipera

În urmă cu mai multe luni, un video cu patronul FCSB în timp ce îşi mâna oile a făcut înconjurul internetului. Gigi Becali a fost surprins ieşind cu oile pe stradă, în faţa vilei pe care o deţine în Pipera, “înarmat” cu o mătură. Cât timp a dirijat animalele, Becali a reuşit să blocheze traficul de pe şosea.

Deşi ghidatul oilor pe stradă este o activitate neobişnuită, Becali nu s-a sfiit să recunoască faptul că se simte liniştit în compania animalelor: “Eu beau numai lapte de oaie şi de capră. Mănânc numai grătar de miel, cotlete de miel şi numai forţă am. În plus, am şi o grădină cu legume şi pomi fructiferi. Până la urmă tot la pământ ajungi. Mâncăm electronice, computere? Nu, tot la pământ ajungi. Nu cultivi, nu mănânci. Eu, când sunt supărat, mă retrag între oile mele şi mă liniştesc”, a răspuns finanţatorul FCSB, în urmă cu mai mulţi ani, când a fost întrebat cu privire la pasiunile sale.

Chiar dacă tatăl său a strâns primii bani importanţi ai familiei din oierit, Gigi Becali a reuşit să investească acei bani, în special în proiecte imobiliare. Omul de afaceri deţine mai multe terenuri în zona Pipera, dar şi afaceri în domenii tot mai diverse, precum alimentaţie, agricultură, armament sau… fotbal!

Potrivit topului celor mai bogaţi români “Top 300 Capital”, Gigi Becali se afla în anul 2017 pe locul 6 în România, cu o avere estimată la 450-500 de milioane de euro.

Cu toate acestea, fostul preşedinte LPF Dumitru Dragomir crede că averea lui Gigi Becali este mult mai mare: Are bani mulţi, mulţi! Muţi rău de tot! Nici Ţiriac nu are banii lui. Din pământuri face bani. A cumpărat când a trebuit pământ ieftin şi acum i-a crescut valoarea de sute de ori. Becali e cel mai bogat om din România, vă spun eu precis. Are pământuri de două, trei miliarde, vă spun sigur! Nu are nimeni în ţară aşa ceva”.

O parte importantă din aceşti bani este reprezentată de clubul de fotbal FCSB. Fotbal Club FCSB SA, firma care administrează clubul, a înregistrat în 2016, ultima raportare la Ministerul Finanțelor Publice, o cifră de afaceri netă de 113.340.403, adică aproximativ 24,6 milioane euro, și un profit de 30,7 milioane lei. Astfel, FCSB este de departe cel mai bogat club din România. Spre exemplu, raportat la anul 2016, Dinamo a declarat o cifră de afaceri de 30,2 milioane lei și un profit de 879.000 lei.