Fotbal intern

Gigi Becali şi investiţia care îl duce pe primul loc într-un top inedit! De aici vin banii pentru FCSB

12.09.2020 | 15:31
Gigi Becali si investitia care il duce pe primul loc intrun top inedit De aici vin banii pentru FCSB
ADVERTISEMENT

FCSB are un start foarte bun de sezon, iar Gigi Becali are toate motivele să se gândească la titlu. Trupa lui Toni Petrea a câştigat trei meciuri consecutive cu acelaşi scor, 3-0, însă un detaliu iese în relief. FANATIK a analizat loturile echipelor din Liga 1, iar un compartiment al echipei roş-albastre iese în evidenţă.

Gigi Becali construieşte de câţiva ani o echipă tânără, iar lotul din actualul sezon arată că strategia, până în acest moment, este una bună. Plecările lui Cristi Bălgrădean, Harlem Gnohere, Marko Momcilovic, Adi Popa sau Bogdan Planic au echilibrat balanţă la media de vârstă a echipei.

ADVERTISEMENT

În acest moment, media de vârstă la FCSB este de 23,4 ani, astfel că lotul lui Toni Petrea se află pe locul 2 în Liga 1 la acest capitol. Aşa cum era de aşteptat, lider în acest clasament este Viitorul, cu 22,4 ani, însă formaţia lui Gigi Becali stă mai bine decât toate celelalte echipe la un capitol esenţial.

Gigi Becali a construit la FCSB un atac tânăr şi scump

Gigi Becali îşi pune speranţele în atacanţi pentru actualul sezon, compartiment care îi poate aduce bani grei. Florinel Coman şi Dennis Man sunt jucătorii de pe urma cărora FCSB poate da marea lovitură, iar cei doi ajută ca echipa să aibă cel mai valoros atac din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Evaluat la 12.600.000 de euro, conform datelor transfermakt.com, FCSB este echipa cu cel mai bine cotat atac din campionat. Urmăritorii sunt la distanţă mare: CFR Cluj (8.200.000 de euro) şi Universitatea Craiova (7.350.000 de euro). Marea rivală, Dinamo, chiar dacă e într-o campanie furibundă de transferuri, stă foarte prost la acest capitol.

Atacanţii lui Dinamo sunt cotaţi la 2.930.000, ceea ce face ca formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare să fie foarte aproape de Viitorul şi Astra Giurgiu, unde oamenii de gol au o valoare totală de 3.600.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cotele atacanţilor FCSB

  • Florinel Coman – 5.500.000 euro
  • Dennis Man – 5.000.000 euro
  • Sergiu Buş – 800.000 euro
  • Adrian Petre – 800.000 euro
  • Alex Buziuc – 450.000 euro
  • Andrei Istrate – 50.000 euro

Câţi bani a cheltuit Gigi Becali pentru ca FCSB să aibă cel mai scump atac

Pentru a avea un atac tânăr, Gigi Becali a băgat adânc mâna în buzunar, pe vremea când era dispus să plătească pentru transferuri. Florinel Coman este fotbalistul din ofensivă pe care FCSB a dat cei mai mulţi bani. Adus în august 2017 de la Viitorul, fotbalistul a costat 3.000.000 de euro, iar patronul roş-albaştrilor speră să primească pe el câteva zeci de milioane.

ADVERTISEMENT

Cu un an mai devreme, FCSB îl transfera pe Dennis Man de la UTA Arad, iar “Bătrâna Doamnă” se alegea cu 420.000 de euro din această afacere. FANATIK anunţa în această vară că Adrian Petre nu mai are viaţă lungă la FCSB, chiar dacă a fost adus la începutul anului. Transferat de la Esbjerg, fotbalistul l-a costat 800.000 de euro pe Gigi Becali.

În această vară, FCSB i-a adus pe Sergiu Buş (Gaz Metan Mediaş) şi pe Alex Buziuc (Academica Clinceni), însă ambii au venit din postura de jucători liberi de contract. Andrei Istrate, mezinul atacului la 18 ani, a fost transferat de la Școala Sportivă Ardealul, fiind luat la pachet cu alţi cinci jucători, iar pentru aceştia s-a plătit suma de 100.000 de euro.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – FCSB: 2,50 este cota pentru „2 și peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT