Gigi Becali știa că Andrei Vlad are probleme. Era praf la antrenamente! De ce a fost, totuși, forțat? Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Cristi Coste   
în FCSB
04/05/2021, 21:30
Gigi Becali știa că Andrei Vlad are probleme. Era praf la antrenamente! De ce a fost, totuși, forțat? Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
Gabriel Debeljuh, Adrian Gheorghe Sut si Andrei Daniel Vlad in meciul de fotbal dintre FCSB si CFR Cluj, contand pentru Play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, luni 3 mai 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Andrei Vlad, 22 de ani, a greșit decisiv în ultimele două partide ale celor de la FCSB, la Craiova și cu CFR Cluj, în derby-ul campionatului. Problemele pe care le avea portarul erau cunoscute de cei din staff și de către patronul Gigi Becali, dar chiar și așa s-a decis să se meargă în continuare pe… „mănușile” sale!

FANATIK a aflat că portarul venit de la Craiova la FCSB în 2017 traversează o lipsă de formă de mai multe zile, lucru văzut de către toți cei prezenți la Berceni. Nu e deloc întâmplător ce i s-a întâmplat și cu CFR Cluj. Greșea nepermis la antrenamente foarte multe baloane și execuții, arăta iar superficialitatea din trecutul nu foarte îndepărtat, dar semnalul de alarmă nu a fost interpretat corect de către cei din jurul său.

Andrei Vlad traversează o nouă criză de formă, dar Gigi Becali și cei din jurul său nu au băgat în seamă „becul roșu”. Portarul a îngropat FCSB în 4 zile!

Andrei Vlad a gafat nepermis în al treilea minut de prelungire al meciului cu CFR Cluj și Andrei Burcă a marcat cu capul, readucând campioana pe prima poziție după terminarea turului din play-off.

Portarul celor de la FCSB și colegii săi au dat vina pe terenul din careul mic, mingea sărind dintr-un dâmb, iar Vlad nu a avut niciun reflex. Două puncte imense ratate de elevii lui Toni Petrea, chiar pe mâna lui Andrei Vlad, unul dintre cei mai buni jucători ai săi în sezonul regulat. Iar gafa de la Giurgiu vine la 4 zile după o altă comicărie comisă de același Vlad.

Runda trecută, la Craiova, la scurt timp după ce oltenii rămăseseră în inferioritate după „roșul” văzut de Vătăjelu, Andrei Vlad a avut o intervenție ciudată la pasa cu latul pe care i-o trimisese adversarul Dan Nistor și s-a făcut 2-0 pentru Craiova. Moralul colegilor și cursa de obținere a măcar unui punct au fost dinamitate de Vlad.

Interesant este că oamenii din staff și patronul Gigi Becali erau în temă față de lipsa de formă pe care o traversează Andrei Vlad de câteva săptămâni. El se accidentase ușor la Supercupa pierdută cu CFR Cluj, a lipsit doar cu Botoșaniul, dar a revenit ca titular. Deși „becul roșu” era aprins, Gigi Becali a mers tot pe mâna lui!

„Straton nu făcea niciodată gafele pe care le-a făcut Vlad la Craiova și cu CFR Cluj”

Măcar declarativ, patronul nu a trecut cu vederea gafa lui Vlad de la Craiova. Dovadă este ieșirea lui Gigi Becali imediat după întâlnirea de pe „Oblemenco”. „Vlad a vrut să facă acrobații, să se dea artist, a fost prea lăudat. N-am văzut niciun portar să greșească așa”, concluziona Becali la Digisport.

Nu s-a schimbat însă nimic. Patronul a considerat că, în ciuda avertismentelor privind comportarea lui Vlad la antrenamente, unde greșea foarte des, Vlad trebuie să apere și în derby-ul de titlu cu CFR Cluj.

Iar totul ar fi fost trecut iarăși sub preș probabil dacă nu venea gafa decisivă din minutul 93! Precedată de alte probleme pe care le-a avut portarul în meci, el fiind certat de câteva ori, în special de Iulian Cristea și de către Ovidiu Popescu, că nu iese pe mingile din careul mic și rămâne mereu pe linia porții, mărind pericolul acțiunilor adverse.

Vlad are perioada aia a lui când e distrat și gafează când nu te aștepți. Nu-l poți scoate din ale lui, singura soluție ca să se trezească e să-l treci pe bancă. Straton nu făcea niciodată gafele pe care le-a făcut Vlad la Craiova și cu CFR Cluj”, spun cei de la echipă.

Meme Stoica îi ia apărarea lui Vlad după ultimele gafe, Gigi Becali pare decis să-l „odihnească” pe portar!

De ce a fost forțat, totuși, Andrei Vlad, știute fiind problemele sale din ultimele zile? În primul rând pentru că a făcut un sezon foarte bun, multe dintre victoriile celor de la FCSB având și semnătura sa de autor.

Mihai Stoica este unul dintre cei care au sărit să-l apere pe Vlad printr-o postare în noaptea de după remiza cu CFR Cluj.

„Să nu facem greșeala să-l acuzăm pe Vlad, el a făcut un sezon aproape perfect, n-a fost meci să nu aibă câteva intervenții de excepție și – până acum câteva zile – să evolueze cu o constanță nemaiîntâlnită la un portar atât de tânăr”, scria Meme, cel care este printre primii care-i apără pe jucători în spațiul public.

Nu de aceeași părere sunt fanii sau patronul Gigi Becali față de gafele din ultima vreme ale lui Andrei Vlad. „E un bufon de circ, nu un Buffon”, a răbufnit liderul galeriei. În același timp, la rece, patronul Becali pare să fi realizat că a greșit mizând în ultimele meciuri pe Vlad, astfel că e posibil să-l odihnească și Straton să revină titular chiar de la meciul următor, deplasarea de la Botoșani.

  • 850.000 de euro este cota actuală a lui Andrei Vlad, cu 500.000 de euro mai mult decât acum un an
  • 5 goluri în cele 4 meciuri de play-off în care a apărat a încasat Andrei Vlad

Închide ×