Fotbal intern

Gigi Becali surprinde cu strategia din iarnă! Patronul FCSB a cedat toţi atacanţii de meserie. Asul din mâneca “roş-albaştrilor”: transferul lui Adrian Petre

14.01.2020 | 18:31
Gigi Becali surprinde cu strategia din iarna Patronul FCSB a cedat toti atacantii de meserie Asul din maneca rosalbastrilor transferul lui Adrian Petre
ADVERTISEMENT

FCSB surprinde cu strategia de transferuri din această iarnă. Gigi Becali este aproape de a ceda al patrulea şi ultimul atacant de meserie din lotul FCSB în această iarnă, pe Harlem Gnohere, care este foarte aproape să semneze echipa egipteană Al Ahly. Totuşi, “roş-albaştrii” au un as în mânecă: transferul lui Adrian Petre de la Esbjerg.


  •  (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2,35 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici mai multe cote!

ADVERTISEMENT

Gigi Becali surprinde cu strategia din iarnă! Gnohere, al patrulea atacant care pleacă de la FCSB

FCSB avea la finalul perioadei de mercato din vară nu mai puţin de patru atacanţi de careu. Este vorba de Lukasz Gikiewicz, Juvhel Tsoumou, Ioan Hora şi Harlem Gnohere. La mijlocul lunii ianuarie, trei dintre ei au plecat, iar Gnohere şi-a luat deja “la revedere” de la colegi. Astfel, Gigi Becali lasă descoperit postul de atacant, cel puţin deocamdată.

Chiar dacă Bogdan Argeş Vintilă a încercat cu succes în ultimele meciuri din 2019 sistemul 4-3-3 cu Florin Tănase vârf fals în linia ofensivă de trei, FCSB are nevoie şi de un vârf de meserie, aşa cum nu mai are în acest moment, în condiţiile în care la stagiul de pregătire din Marbella, “roş-albaştrii” au plecat fără niciun atacant de careu în lot.

ADVERTISEMENT

Gikiewicz şi Tsoumou au prins 7 meciuri cumulat la FCSB!

Lukasz Gikiewicz a fost primul jucător dat afară de Gigi Becali. Polonezul adus la începutul lunii august a prins patru meciuri în tricoul FCSB, fără să marcheze niciun gol. Ultima dată, Gikiewicz a jucat împotriva lui Poli Iaşi pe 18 septembrie, într-un meci pierdut de roş-albaştrii cu 1-2. De altfel, la finalul lunii septembrie, polonezul a fost “dat dispărut” la FCSB şi contractul său a fost reziliat ulterior.

Juvhel Tsoumou a fost pus pe liber după patru luni şi trei meciuri disputate la FCSB. Atacantul adus din postură de jucător liber de contract a adus victoria la primele sale minute pentru roş-albaştrii, reuşind golul decisiv în meciul tur cu Universitatea Craiova, scor 1-0. Tsoumou a mai prins apoi minute cu CFR Cluj în campionat şi meciul din Cupa României cu CFR Cluj. Contractul său a fost reziliat în pauza de iarnă.

ADVERTISEMENT

Hora s-a rugat de Gigi Becali să îl lase liber de contract: “L-am convins până la urmă cu insistenţele mele”

Ioan Hora a fost lăsat liber de Gigi Becali în această iarnă şi a semnat cu Gaz Metan Mediaş. Într-un interviu acordat FANATIK în Marbella, Hora a declarat că s-a rugat de Gigi Becali să îl lase să plece de la FCSB, din moment ce nu mai putea să prindă “primul 11”: “El voia să mai rămân, dar probabil l-am convins până la urmă cu insistențele mele. Am simțit că nu mai sunt în vederile lor pentru a juca în primul 11, deci nu mai aveam de ce să stau… L-am pistonat mult pe domnul Becali și am reușit în cele din urmă să fie de acord cu mine”

În fine, Harlem Gnohere este ultimul “atacant de rasă” care mai are contract cu FCSB. Însă nu pentru mult timp. Gigi Becali a declarat pentru FANATIK că transferul “Bizonului” la Al Ahly a intrat în linie dreaptă şi în urma acestei tranzacţii ar urma să încaseze aproximativ 1 milion de euro:

ADVERTISEMENT

Gnohere, singurul atacant pe care Gigi Becali ia bani! Asul din mânecă: Adrian Petre

“Ei (n.r. intermediarii) s-au uitat pe transfermarkt şi au văzut că «Bizonul» face cam 2 milioane şi să facem pe suma asta. Le-am zis că în România nu merge aşa. Am luat legătura cu clubul din Egipt şi le-am spus că vreau 800.000 de euro banii mei şi ei mi-au zis că îmi dau chiar un milion, aşa că sper să se facă azi”, a spus Becali pentru FANATIK.

Totuşi, Gigi Becali are un as în mânecă după ce a decis să îşi vândă toţi atacanţii de careu. Patronul FCSB îl vrea pe Adrian Petre de la Esbjerg, informaţie oferită în exclusivitate de FANATIK şi în momentul în care se vor parafa actele cu “Bizonul”, va începe asaltul pentru semnătura tânărului atacant arădean, pentru care a pus pe masă 500.000 de euro.

  • 21 de ani are Adrian Petre
  • 1.300.000 de euro este cota fotbalistului lui Esbjerg

 

 

 

ADVERTISEMENT