Sport

Gigi Becali, ținta presei din Belgia înainte de FCSB – Anderlecht: „Rasist, xenofob și misogin. Mai arogant și decât Trump”

FCSB o înfruntă pe Anderlecht Bruxelles joi, 15 septembrie, de la ora 22:00, în etapa a 2-a din grupele UEFA Conference League.
15.09.2022 | 12:53
Gigi Becali tinta presei din Belgia inainte de FCSB  Anderlecht Rasist xenofob si misogin Mai arogant si decat Trump
Presa din Belgia i-a făcut portretul lui Gigi Becali înainte de duelul dintre FCSB și Anderlecht. Sursă foto: Sport.pictures.eu, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB joacă pe Arena Națională împotriva belgienilor de la Anderlecht în etapa cu numărul 2 din grupele Conference League. „Roș-albaștrii” se așteaptă la o susținere importantă din partea fanilor, mai ales după ce FANATIK, a dezvăluit, în exclusivitate, că „roș-albaștrii” au vândut până miercuri seară, nu mai puțin de 28.500 de bilete. Numărul va mai crește până la ora meciului.

Gigi Becali, portretizat de presa de la Bruxelles

Înaintea meciului de la ora 22:00, presa din Belgia l-a descris pe Gigi Becali, patronul „roș-albaștrilor”. În descrierea latinfundiarului din Pipera au fost folosite cuvinte, precum rasist, xenofob și misogin.

ADVERTISEMENT

„Proprietarul nebun al lui FCSB are acasă un tablou cu Cina cea de Taină, în care apare el în locul lui Iisus. Asta spune totul despre megalomania lui George «Gigi» Becali, proprietarul echipei românești FCSB, adversarul lui Anderlecht din această seară.

Nu este un personaj admirabil, ci unul rasist, xenofob și misogin. Șansele ca el să determine numele marcatorilor împotriva violeților din această seară sunt foarte mari, pentru că intervine foarte des în alcătuirea echipei de start pe care o patronează, pe care îl numește drept jucăria sa”, a notat jurnaliștii de la NieuwsBlad.

ADVERTISEMENT

Belgienii s-au documentat și au scris și despre legăturile lui Becali cu politica. Patronul lui FCSB a fost comparat cu Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite. Afaceristul arogant a devenit un politician și mai arogant, aduce puțin cu Donald Trump. 

Diferența ar fi că Becali ar avea un ego puțin mai mare. Nici când a candidat în 2004, nici în 2009, când a candidat pentru a două oară pentru funcția de președinte, nu a obținut mai mult de două procente”, a scris presa din Belgia.

ADVERTISEMENT

Presa din Belgia, despre Becali: „Adesea se bagă în alcătuirea echipei”

Perioada tranziției, în care Gigi Becali s-a îmbogățit a fost expusă de presa belgiană. „Înainte de a-și construi o carieră în fotbal și în politică, Becali a fost implicat în domeniul imobiliarelor.

Odată cu realizarea unui schimb dubios de terenuri cu Armata, în anul 1998, a devenit milionar. Și-a vândut terenul proaspăt cumpărat unor magnați, pentru o sumă impresionantă de bani, moment ce a atras atenția autorităților fiscale”.

ADVERTISEMENT

Începând cu sfârșitul anilor 1990, magnatul imobiliarelor a cumpărat din ce în ce mai multe acțiuni la clubul Steaua București-FCSB cum se numește acum. Becali este acționar majoritar începând cu anul 2003.

În 2007 a vândut din acțiuni prietenilor și cunoscuților, dar tot el controlează clubul. Adesea se bagă în alcătuirea echipei, lucru spus chiar de acesta. Mai mulți foști antrenori ai echipei au confirmat asta”, a notat presa belgiană.

Steaua – Anderlecht, 3-1 la general, în semifinalele Cupei Campionilor din 1986

Presa din Belgia a aminitit și de istoricul duel dintre Steaua și Anderlecht, care a avut loc în semifinalele Cupei Campionilor din 1986, an în care „roș-albaștrii” obțineau trofeul european. 

„Anderlecht joacă astăzi în România contra celor de la FCSB. Cel mai mare club din România se numește astfel, însă toată lumea încă îi spune Steaua București. În 1986, Anderlecht au jucat cu Steaua în semifinalele CCE. Steaua era condusă la vremea aceea de rudele dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu. Asta îi permitea echipei să ia cei mai buni jucători din țară, fără să plătească niciun ban în schimbul lor”

Rene Vandereycken, în prezent analist TV, a catalogat „dur” felul în care au jucat fotbaliștii Stelei de la acea vreme, însă mulți jucători aveau o tehnică bună. „Steaua, care la acea vreme avea o echipă foarte tehnică, juca un fotbal urât!”, a declarat fostul fotbalist al lui Anderlecht.

FCSB o înfruntă joi, 15 septembrie, de la ora 22:00 pe Anderlecht. Formația lui Nicolae Dică are nevoie de victorie pentru a spera la calificare, după ce în prima etapă au pierdut pe London Stadium, 3-1 cu West Ham.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,20 este cota pentru ”1 solist” la FCSB – Anderlecht. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT