Sport

Gigi Becali, motivul principal pentru care FCSB a pierdut titlul în ultimele sezoane! Episoadele în care patronul și-a sabotat echipa an de an. Exclusiv

Gigi Becali așteaptă de șapte ani un titlu de campion al României cu FCSB. Însă, în ultimii ani, patronul roș-albaștrilor a fost omul care a pus presiune pe jucătorii săi în momentele în care se decidea campionatul.
16.03.2022 | 17:25
Gigi Becali motivul principal pentru care FCSB a pierdut titlul in ultimele sezoane Episoadele in care patronul sia sabotat echipa an de an Exclusiv
Gigi Becali, sabotorul FCSB în lupta la titlu. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ultima dată, FCSB a câştigat titlul în 2015, când a reuşit să tranşeze în ultima etapă lupta la titlu cu ASA Târgu Mureş. De atunci, roş-albaştrii trăiesc dezamăgire după dezamăgire, pierzând de fiecare dată cursa pentru campionat.

Gigi Becali, motivul principal pentru care FCSB a pierdut titlul în ultimii ani!

Unul dintre motive e chiar Gigi Becali. Guralivul patron al FCSB-ului a ieşit la rampă de fiecare dată în ultimele sezoane în momentele decisive ale campionatului şi a agitat apele la echipă prin declaraţii publice discutabile.

ADVERTISEMENT

Deşi FCSB era una dintre pretendentele la titlu, echipa a ieşit mai mereu pe locul secund, în urma CFR-ului, a Viitorului sau Astrei. De altfel, echipa lui Becali nu a reuşit să câştige campionatul în noul format, cu play-off și play-out.

Șapte ani de insuccese pentru „roş-albaştri”! Liniştea de la echipă, spulberată de patron

Mai mult, roş-albaştrii sunt singurii care au încheiat sezonul regulat pe primul loc, însă nu au reuşit să câştige titlul la finalul play-off-ului, în sezonul trecut. CFR Cluj, antrenată de atunci de actualul selecționer, Edi Iordănescu, a reuşit să treaccă de FCSB în lupta la titlu.

ADVERTISEMENT

FCSB a fost principala contracandidată a CFR-ului la titlu în ultimii ani. Numai că roş-albaştrii au fost sabotaţi în lupta la titlu de declaraţiile propriului patron, aşa cum pare să întâmple şi în acest an, când echipa lui Toni Petrea se îndepărtează din nou, a 7-a oară!, de titlu.

FANATIK vă prezintă ieşirile patronului din ultimele sezoane. Multe dintre ele au disturbat liniştea de la echipă şi au avut ca efect pierderea titlului.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2019-2020. Presiune imediat după pandemie: „Eu nu vreau să joace simplu, vreau să joace complicat!”

În sezonul 2019-2020, întrerupt trei luni din cauza pandemiei, FCSB şi CFR Cluj se aflau în lupta pentru titlu. Primul meci după reluarea campionatului din cauza pauzei forţate era chiar duelul direct de titlu, tranşat de ardeleni cu 1-0, după autogolul lui Ovidiu Popescu.

După ce echipa lui Dan Petrescu s-a desprins la 7 puncte de roş-albaştrii, Gigi Becali a pus şi mai multă presiune pe antrenorul Bogdan Argeş Vintilă: „Vintilă are o vorbă, vrea ca jucătorii să joace simplu. Eu nu vreau să joace simplu, vreau să joace complicat! Eu nu dau milioane ca ei să joace simplu! Eu nu vreau să joace niciunul simplu. Să joace între linii, cu verticalizări”

ADVERTISEMENT

Deşi echipa se afla în continuare în lupta pentru titlu, patronul Gigi Becali a decis să îl schimbe pe Bogdan Argeş Vintilă din funcţia de antrenor principal cu Toni Petrea. Iar patronul a făcut public ordinul pe care i l-a dat fostului antrenor, care a plecat de la prima echipă direct la FCSB 2.

Eu așa am dat ordinul și o să-l execute. Nu crezi? Eu așa zic. El a zis că a vorbit cu duhovnicul și i-a spus: «bă, te duci la Becali și faci ce spune el». Asta înseamnă ascultare în Biserică. El face ce spune stăpânul. Și el o să asculte, că e cuminte. O să vedeți, o să fie cuminte, în sens duhovnicesc. Lucrează toată viața mea și niciodată nu-l dau afară” – Gigi Becali

Toni Petrea şi Thomas Neubert au venit la echipă chiar înainte de finala Cupei României, câştigată de FCSB în faţa celor de la Sepsi, scor 1-0. Acest succes le-a garantat prezenţa într-o cupă europeană roş-albaştrilor, care au încheiat abia pe locul 5 în campionat, cea mai slabă clasare din ultimul deceniu.

În sezonul 2020-2021, FCSB se anunţa din nou principala contracandidată a celor de la CFR Cluj la câştigarea titlului. De data aceasta, sub comanda lui Toni Petrea, roş-albaştrii chiar au încheiat pe primul loc în sezonul regulat, iar din această poziţie, nicio echipă nu ratase până atunci primul loc.

Sezonul 2020-2021. A ieşit la rampă după eşecul cu U Craiova: “Îţi dai seama? Debandadă la echipă!”

Dacă în sezonul regulat Gigi Becali a avut foarte puţine intervenţii televizate şi chiar spunea că se retrage din viaţa publică, în play-off, lucrurile s-au schimbat la 180 de grade şi patronul a revenit l vechile obiceiuri.

După înfrângerea de la Craiova din play-off, Gigi Becali şi-a făcut praf echipa, deşi FCSB era, în continuare în lupta pentru titlu: “A făcut şi Creţu prostia asta. El e băiat deştept, înjură arbitrii ăia. Îţi dai seama? Debandadă la echipă!

Tănase comentează, ăla înjură, ăla ia 3 galbene aiurea pe comentarii. El i-a zis arbitrului: ‘Ce. mă, ai dat roşu ca să compensezi pentru penalty nedat?’ Cum să spui aşa ceva, mă? Joacă fotbal, că eşti condus.

El e împăratul echipei, ce să mai, a luat 3 galbene aiurea. Creţu e bătăuş el, e jucător la FCSB, ameninţă arbitrii. A jucat câteva meciuri la FCSB şi înjură.”, spunea atunci Becali.

Mai mult, FCSB s-a împiedicat în play-off de Academica Clinceni, outsider în play-off şi echipă care până la promovarea pe prima scenă a fost sprijinită de Gigi Becali. La finalul meciului încheiat la egalitate, scor 2-2, Becali a izbucnit.

Nu-i normal? Nu mi-a dat banii, 400.000 de euro. Asta e situația. CFR a bătut-o pe Clinceni mereu, iar cu noi a făcut egal și ne-a bătut. Echipa mea, cum ar veni, pe care am promovat-o eu… Problema e că ei au cam mers pe teren cu CFR Cluj. Cu noi și-au dat viața, cu CFR nu! Doar eu puteam să fac asta, să-mi fie învățare de minte. Dar eu nu am nicio pretenție. Mă bucur că au jucat pe bune. Așa vreau, să se vadă. Dar trebuie să-mi dea banii! Eu l-am retras pe Luțu din Consiliul de Administrație și mi-au zis cei de acolo să-i aștept un an.  Dar a trecut mai mult. Cu primarul am treabă, el să-mi dea banii. Banii din drepturile TV, în mod normal, sunt ai mei. Nu e echipa lor, pentru că nu mi-au dat banii! În mod normal, e echipa mea” – Gigi Becali despre Academica Clinceni

FCSB a pierdut titlul cu o etapă înainte de final, CFR Cluj reuşind să câştige pentru a patra oară la rând competiţia. La final, patronul Gigi Becali a fost descumpănit şi şi-a asumat personal ratarea campionatului.

Noi am avut lot prea tânăr și prea multa emoție. Când a venit presiunea, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu poți să iei titlul când iei două goluri de la Clinceni. Ne-au mai și dominat.Când voi lua titlul? Eu iau milioane Am dorință să iau titlul. Acum, pentru că am 10 milioane, o sa cumpăr și eu 2-3 fotbaliști de 26-27 de ani. Nu-i știu, dar trebuie să iau 3-4 fotbaliști. Nu mă interesează ce a luat CFR. Și norocul face parte din fotbal. Au dat gol în minutul 93, când portarul dormea. Acolo s-a jucat campionatul. La ei, apăra Arlaukis în ultimul minut, la noi, Vlad ia gol. Responsabilitatea este numai a mea, toată viața numai eu sunt responsabil, nu dau vina pe nimeni” – Gigi Becali

Sezonul 2021-2022. Becali a ieşit din nou la rampă înainte de play-off: „Crețu ne-a curățat iar. I-am spus lui Meme că ne trebuie alt fundaș dreapta”

În stagiunea actuală, scenariul se repetă în final de sezon regulat. Iar FCSB, echipă care nu a pierdut din luna august în Casa Pariurilor Liga 1 a înregistrat două eşecuri consecutive după ultimele ieşiri ale patronului. Coincidenţă?

Gigi Becali şi-a criticat public jucătorii după remiza cu FC U Craiova: „Crețu ne-a curățat iar. Chiar am vorbit cu Meme și i-am spus că ne trebuie alt fundaș dreapta, trebuie să găsim altul. Oaidă a făcut un fault care nu avea niciun sens.

Noi ne-am dat două autogoluri, autogol Crețu, autogol Vlad. Nu l-am criticat pe Vlad, e portar valoros, doar că a greșit acum. El se gândea la altceva, dormea. El are momente de-astea când i se fură memoria. Memoria lui, atenția lui se duc în nori”, a spus patronul.

Apoi, Becali a intrat în conflict cu atacantul Claudiu Keşeru pe care l-a lăsat în afara lotului, preferându-l pe Andrei Burlacu în loc. După eşecul cu Farul, patronul a continuat tirul la adresa jucătorilor săi, aceste declaraţii având ca efect o nouă înfrângere, cu FC Argeş:

E cam terminată lupta la titlu! Ești dezamăgit când pierzi campionatul și ești la egalitate cu liderul, dar acum au fost 10 puncte de CFR, nu ne-am apropiat deloc de ei. În plus, jucătorii nu înțeleg un lucru. E debandadă la noi! Toți driblează la noi! Nu pasăm! Tănase se învârte pe loc… Au poziții de pasă, se mișcă bine, dar nu pasează. Ăsta era un meci de câștigat, știam că Farul nu se închide. Aveam spații, puteam să câștigăm dacă jucam colectiv și pasam. Putea să fie vreo 4 sau 5-0 pentru ei. Avem un singur jucător la ora asta, Tavi Popescu. Doar cu el nu poți câștiga campionatul, n-ai cum” – Gigi Becali după eşecul cu Farul, din sezonul regulat

Nici Real Madrid nu putea să ne bată aseară. Degeaba e Hagi supărat. Nu putea nimeni să ne stea în cale. Nu ne putea nimeni opri! A fost fără istoric. Dacă jucăm aşa, ce am jucat aseară, o să fim campioni. O să batem tot. Repet, dacă jucăm aşa cum am făcut-o aseară. Repede, în viteză, dăruire, pressing, pase dintr-una. E năucitor!” – Gigi Becali după victoria cu Farul din play-off, la 2 săptămâni de la precedenta întâlnire cu Gică Hagi

FCSB, aproape de al şaptelea rateu la rând în campionat

Şi acest sezon pare să aibă un deznodământ cu final aşteptat. FCSB se luptă cu CFR Cluj la titlu, însă în momentele decisive intervenţia patronului spulberă şansele echipei sale la câştigarea unui campionat aşteptat din 2015. Mai sunt 9 etape din play-off și CFR Cluj are 7 puncte avans față de FCSB.

  • 2 este locul ocupat de FCSB în cinci din ultimele şase sezoane de Casa Pariurilor Liga 1
  • 7 ani au trecut de la ultimul an câştigat de roş-albaştri

  • (P) Cota BETANO pentru FC Argeș – FCSB: 1,88 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT