Fotbal intern

Gigi Becali, transfer de ultimă oră la FCSB! L-a luat pe “dictatorul” de la Dinamo

23.08.2019 | 12:03
Gigi Becali transfer de ultima ora la FCSB La luat pe dictatorul de la Dinamo

Gigi Becali continuă să tot facă mutaţii la FCSB. Acum a reuşit ca transfer de ultimă oră să îl aducă la FCSB pe “dictatorul” de la Dinamo. Asta după ce s-a implicat în înlăturarea preparatorului fizic pe care îl avea FCSB, experimentatul Marian Lupu, care a lucrat mulţi ani la echipa naţională, atât cu Victor Piţurcă, dar şi cu alţi selecţioneri şi care probabil că va ajunge la Craiova, pentru o nouă colaborare cu Piţurcă.

Gigi Becali, transfer de ultimă oră la FCSB!

Cum FCSB nu poate funcţiona optim la pregătiri fără un alt preparator fizic Gigi Becali s-a uitat repede în grădina celor care încheie, în mod incredibil, plutonul din Casa Pariurilor Liga 1, Dinamo şi a decis să îl aducă de acolo pe Marius Dima, preparatorul lor fizic. Un personaj cu totul aparte, cu nu mai puţin de şapte cărţi scrise la activ, cărţi prin care caută să îi inveţe pe părinţi cum să îşi antreneze copiii într-un mod sănătos de viaţă.

Marius Dima a fost şi el colaborator, într-o perioadă, la echipa naţională, pe vremea când era selecţioner Victor Piţurcă, iar la Dinamo venise de scurt timp. Suficient pentru a se prezenta în cadrul unui interviu acordat pentru DoarDinamo.ro ca fiind genul de dictator, motiv pentru care i se spune şi Ceauşescu, dar această comparaţie nu pare să-l fi deranjat vreodată.

Gigi Becali transfer de ultimă oră. Marius Dima, preparatorul fizic de la Dinamo a ajuns la FCSB

Porecla a primit-o în Cipru

 “În Cipru mi se spunea Ceaușescu. Au aflat ei de Ceaușescu, cu toate că eram în 2016 și trecuseră de la Revoluție 27 de ani și mulți dintre ei abia aveau vârsta asta. Nu știu cum unul a aflat de dictatorul român, a căutat pe Internet și mi-au zis Ceaușescu. Deşi jucătorii conştientizeaza necesitatea pregătirii fizice, datorită faptului că această pregatire este de multe ori asociata şi cu o suferinţa fizică, munca cu preparatorul nu este în topul preferinţelor lor.

Gigi Becali transfer de ultimă oră. Marius Dima e genul de preparator care scoate untul din jucători

 Eu ce pot să spun este că peste tot pe unde am fost am încercat să-mi fac treaba cât mai bine. De aici, probabil, corelat şi cu specificul acestei meserii se pot extrage multe porecle. Lucrând mai mult cu Pițurcă, și eu și Eugen am căpătat cultul ăsta pentru muncă. Eu pun accent pe lucrul de forţă, în special forţâ explozivă şi acest lucru nu este prea plăcut pentru jucători datorită faptului că în timpul exerciţiului se resimte de multe ori şi durere musculară.”

Jucătorii lui Dinamo s-au plâns de intensitatea antrenamentelor

Marius Dima recunoaşte că este foarte exigent şi dur în pregătiri. Preparatorul fizic şi-a dat demisia de la Dinamo după ce jucătorii s-au plâns conducerii că erau prea tari antrenamentele.  Acelaşi lucru va face şi la FCSB, aşa cum Gigi Becali a anunţat:  “De acum înainte doar antrenamente, câte două pe zi. Jucătorii trebuie să fie obosiţi”. Două antrenamente pe zi erau şi la Dinamo în cantonamentul din Marbella.