Sport

Gigi Becali, un nou derapaj rasist în direct la TV înainte de Rapid – FCSB: “Țiganul e țigan și gata!”

Gigi Becali a fost protagonistul unui nou derapaj rasist, în direct la TV, chiar înainte de partida Rapid - FCSB, în etapa a 2-a din SuperLiga. Patronul FCSB s-a arătat dispus să ia încă o amendă.
23.07.2022 | 13:07
Gigi Becali un nou derapaj rasist in direct la TV inainte de Rapid  FCSB Tiganul e tigan si gata
Gigi Becali, un nou derapaj rasist în direct la TV. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a fost amendat cu 2.000 de lei pentru declarații cu tentă rasistă pe care le-a dat în primăvară, când s-a discutat despre posibilitatea ca partida FCSB – CFR Cluj să se dispute pe stadionul Giulești.

Gigi Becali, amendat cu 20.000 de lei pentru rasism înainte de Rapid – FCSB. Anunță că va continua derapajele și pe viitor

„În temeiul art. 54/1 din RD cu aplicarea art. 54/6 din RD și art. 12, 14 Bis și 15 din RD, pârâtul Becali George se sancționează cu Avertisment și penalitate sportivă de 2000 lei”, se arată în decizia luată pe site-ul Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte de Rapid – FCSB, Gigi Becali spune că este pregătit să mai primească încă o amendă, dar nu va face niciun efort în tentativa de a-și cenzura limbajul.

“Ce rasistă? Ăștia sunt nebuni la cap. Stai să vezi cum ies definitiv. Păi nu sunt țigani? E o poreclă, o alintare. Ce, e o jignire? Du-te cu mizeriile lor de doi lei. Țiganul e țigan și gata! Să-mi mai dea 2000 de lei.

ADVERTISEMENT

Folosesc cum a dat Dumnezeu cuvintele. Dacă e american îi zic american, dacă e țigan zic țigan. Machidon, aromân, poți să-mi zici și neamțule, americanule. Nu mă supăr”, a declarat Gigi Becali la Pro Arena.

Gigi Becali nu are încredere în echipa sa înainte de Rapid – FCSB: “Fotbalul nu îl cunoaște nimeni”

Gigi Becali nu este deloc încrezător înaintea partidei pe care FCSB o va disputa împotriva celor de la Rapid, în etapa a 2-a din SuperLiga. Startul slab de sezon al FCSB l-a pus pe gânduri pe patronul echipei.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să odihnesc 3-4 jucători. O să vedem cu Rapid. Ați văzut voi să fiu rezervat în declarații cu o rivală. Mai ales acum când Rapidul nu mai e ăla care era. Dar nu îmi dă curaj echipa.

Sunt două meciuri, dar nu mă așteptam să începem așa. De când sunt eu în fotbal nu mi s-a întâmplat. Probabil m-am înșelat că are valoare, am avut meciuri bune la finalul sezonului. Mă așteptam la 4-5 goluri pe meci. Fotbalul nu îl cunoaște nimeni, nu e nimeni așa mare specialist. Acum m-am convins”, a mai spus Gigi Becali pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

FCSB și Rapid, ambele cu start de sezon ratat. Toni Petrea ar putea odihni câțiva titulari pentru partida cu Saburtalo, din Conference League

Rapid – FCSB se joacă duminică, de la ora 21:30, pe stadionul Giulești, în etapa a 2-a din SuperLiga. Ambele echipe vin după un start de sezon deloc convingător.

FCSB a remizat pe propriul teren cu U Cluj, scor 1-1, în prima etapă a sezonului. Pentru ca apoi să cedeze în Georgia, cu Saburtalo, scor 0-1, în turul 2 preliminar din Conference League. Partida retur cu Saburtalo este programată joi, 28 iulie, astfel că Gigi Becali intenționează să menajeze câțiva titulari.

De partea cealaltă, Rapid a cedat partida din etapa 1 a SuperLigii, pe terenul campioanei CFR Cluj, scor 0-1. Giuleștenii au avut ocazia de a scoate un punct dintr-un penalty dictat în prelungirile partidei, dar Alexandru Albu a ratat de la punctul cu var.


(P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,05 este cota pentru „X la pauză” în partida Rapid – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: