News

Gigi Becali, un nou derapaj rasist? ”Nouă, albilor, ne-a dat Dumnezeu mai mult noroc”

Omul de afaceri Gigi Becali este suspectat de un nou derapaj rasist, după o serie de declarații controversate.
19.06.2021 | 18:32
Gigi Becali un nou derapaj rasist Noua albilor nea dat Dumnezeu mai mult noroc
ADVERTISEMENT

După România, Gigi Becali construiește biserici și în afara Europei. Omul de afaceri s-a apucat de construit lăcașuri de cult, case și școli pe continentul african.

Patronul echipei FCSB susține că a început încă din urmă cu aproximativ 7 ani să îi ajute pe oamenii defavorizați din această zonă a lumii.

ADVERTISEMENT

În momentul în care i-a descris pe cetățenii africanii pe care îi ajută, Becali a adăugat și câteva replici controversate, cu pronunțată tentă rasistă.

Gigi Becali, noi remarci rasiste? ”Nouă, albilor, ne-a dat Dumnezeu mai mult noroc”

Într-o intervenție televizată, Gigi Becali a vorbit despre implicarea sa pe continentul african, dar și despre problema rasismului. Omul de afaceri îi consideră pe oamenii de culoare defavorizați și de aceea a dorit să sară în ajutorul lor.

ADVERTISEMENT

În toată această mare de bine și de ajutorare a semenilor săi de pe continentul african, Becali a făcut o serie de declarații mai multe decât controversate.

”Nu îi consider egali (n.r. pe cei de culoare), pentru că nouă, albilor, ne-a dat Dumnezeu mai mult noroc și atunci ei nu sunt egali, săracii, cu noi.

ADVERTISEMENT

Ei, săracii, sunt mai buni decât noi, pentru că au chin mai mare. Noi am primit prea mult și atunci cum să fim egali? Noi am primit și nu suntem mulțumiți. Ei, săracii, nu au primit și sunt mulțumiți cu puțin”, a spus Becali, la Antena 3.

Gigi Becali dezvăluie ce l-a împins să construiască biserici în Africa

La postul de știri citat, Gigi Becali a dezvăluit ce l-a inspirat să investească în construirea unor biserici tocmai în Africa.

ADVERTISEMENT

”A venit o măicuță negresă la Dragomirna, la mănăstire, și cerea o mie de euro. A sunat de acolo și i-a cerut nevestei mele o mie de euro. Eu eram lângă ea în pat când i-a cerut asta. I-a spus că și 10 euro contează.

Atunci i-am zis să vină la București la mine la palat. A venit a doua zi, mi-a arătat despre ce e vorba, i-am zis că de acum încolo nu va mai cerși niciun ban de la nimeni, că ea cerșea bani prin România și ducea acolo”, mai spune omul de afaceri pentru sursa citată.

Gigi Becali nu se află la primele remarci controversate față de cetățenii de culoare. În 2020, patronul FCSB a făcut o serie de comentarii deplasate la adresa unui fost jucător. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT