Sport

Gigi Becali vrea să construiască cel mai mare stadion din Europa: „La FCSB nu se mai poate cu 50-60 de mii”

Interes maxim pentru partida dintre FCSB și Viking. Roș-albaștrii au vândut aproape toate biletele în prima zi de când acestea au fost puse în vânzare, motiv pentru care Gigi Becali vrea să facă un nou stadion.
17.08.2022 | 11:49
Gigi Becali vrea sa construiasca cel mai mare stadion din Europa La FCSB nu se mai poate cu 5060 de mii
Gigi Becali vrea să construiască cel mai mare stadion din Europa: „La FCSB nu se mai poate cu 50-60 de mii”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB va juca cu tribunele pline manșa tur a dublei cu Viking din play-off-ul Conference League. UEFA a suspendat cele două peluze de pe Național Arena, dar asta nu i-a împiedicat pe suporterii roș-albaștrilor să cumpere aproape toate biletele. Impresionat, Gigi Becali consideră că cel mai mare stadion din țară este prea mic pentru fanii echipei sale.

FCSB ar putea juca pe cel mai mare stadion din Europa! Planul lui Gigi Becali

Lui Gigi Becali nu i-a venit să creadă câți suporteri ai FCSB-ului vor să asiste la meciul tur cu Viking din play-off-ul UEFA Europa Conference League. Impresionat de afecțiunea pe care oamenii o arată echipei sale, finanțatorul vrea să construiască un stadion de 100.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

La ora actuală, cea mai mare arenă din Europa este cea a Barcelonei. Camp Nou are o capacitate de 99.354 locuri. Pe locul 2 se află Wembley, cu 90.000 de locuri. În România, cel mai mare stadion din țară este chiar „casa” FCSB-ului. Național Arena are o capacitate de 55.634 de locuri.

Becali vrea să construiască uriașul stadion în momentul în care FCSB va reveni în grupele UEFA Champions League, acolo unde nu a mai ajuns nicio echipă românească în ultimii nouă ani. Ultima a fost chiar FCSB, în sezonul 2013-2014.

ADVERTISEMENT

„Știi ce mi-a venit în cap când am auzit? Domnule, să mă calific în grupe în Champions League și să fac stadion de 100.000 de locuri. La FCSB nu se mai poate cu 50.000. La Liga Campionilor vin 400.000 de oameni.

Am unde să-l construiesc. Doar dacă ne calificăm în grupele Ligii, să luăm 40-50 de milioane de acolo”, a declarat Gigi Becali, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Peste 40.000 de spectatori la ultimul meci european al roș-albaștrilor

FCSB a avut parte de un stadion aproape plin și la ultimul meci din preliminariile Conference League, returul cu Dunajska Streda. Atunci, pe Național Arena au asistat nu mai puțin de 40.457 de oameni. Gigi Becali n-a ratat ocazia de a îi ataca și pe politicienii din România, având în vedere că echipa sa nu este lăsată să joace în Ghencea.

„Vreți să distrugeți țara? Voi sunteți distrugători de țară. Oamenii cumpără într-o oră toate biletele. “Noi vrem Steaua la amatori și să dăm bani de la buget, 3-4 milioane de euro pe an, să nu aducă bani, că noi așa vrem.

ADVERTISEMENT

Că noi suntem în România, suntem distrugătorii României. Că noi suntem generali și îl băgăm și pe Becali în pușcărie! Până când o să faceți, mă, așa, criminalilor?”, a adăugat Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,80 este cota pentru „1 solist” la FCSB – Viking. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: