Fotbal intern

Gigi Becali vrea să ducă FCSB pe noul stadion din Ghencea. “Fac cerere!”

02.08.2018 | 22:33
Gigi Becali duce FCSB pe noul stadion din Ghencea

Gigi Becali, patronul vicecampioanei României, vrea să ducă FCSB pe noul stadion din Ghencea, cel care o să fie modernizat pentru antrenamentele echipelor care vor juca în România la EURO 2020. Înaintea meciului FCSB – Rudar Velenje, din turul II preliminar al Europa League, latifundiarul din Pipera a comentat în legătură cu stadionul “Steaua”.

Astfel, patronul vicecampioanei României susţine că ar putea să facă o cerere pentru ca FCSB să joace pe stadionul din Ghencea, motivând că acesta o să fie modernizat din bani publici. Mai mult, Gigi Becali a anunţat că echipa Armatei, CSA Steaua, o să fie desfiinţată în scurt timp.

Gigi Becali vrea să ducă FCSB pe noul stadion din Ghencea

Dacă vreau, pot să joc pe [viitorul stadion] Ghencea. Fac o cerere. Este un stadion făcut din bani publici. Cum altfel justifică ei un stadion făcut pe 50 de milioane de euro? Cum să nu mă lase să joc acolo? Oricum, echipa Armatei se va desființa. Poate mai rezistă un an”, a declarat Gigi Becali la Pro X.

Ce zice de războiul cu Armata

Gigi Becali a fost întrebat dacă ar accepta să se împace cu oficialii de la CSA Steaua şi susţine că ar accepta să nu se mai războiască cu Armata, deoarece nu-l interesează să mai continue pe această cale.

 “Fac orice să fie pace, să ne împăcăm! Vreau pace. Nu mă interesează războaiele. Nu mai am energie să mă războiesc. Îmi mai vin uneori gânduri de război, dar zic «Doamne, ajută, că iar mi-au venit nebuniile». Vreau pace!”, a spus Gigi Becali, patronul lui FCSB.

Informaţiile despre noul stadion din Ghencea
Toate informaţiile despre noul stadion din Ghencea

Toate informaţiile despre noul stadion din Ghencea

Noul stadion “Steaua” nu o să fie reconstruit pe locul existentei arene. Acesta va fi împins spre bulevardul Ghencea, pentru ca evacuarea să se facă mai uşor, dar şi pentru că în spatele lui o să fie construit un stadion de atletism. Demolarea arenei pe care ar trebui să joace CSA Steaua va începe în câteva zile, iar noul stadion va fi gata la începutul anului 2020.

Stadionul “Steaua” va avea o capacitate de 30.500 de locuri şi va fi inclus în categoria IV de către UEFA. Suprafaţa de desfăşurare va fi de 70.000 de mp, 4 vestiare, spaţii de cazare pentru sportivi cu 24 de camere, 1.070 mp de spaţiu de expunere (muzeu), 980 mp de spaţii comerciale, restaurante pitch-view/bar sky view. 150 de locuri pentru persoane în scaun cu rotile + 150 însoţitori, 150 de locuri pentru persoane cu altfel de dizabilităţi + 78 de însoţitori. Arena va avea 505 locuri pentru presă, 200 cu desk şi 220 fără desk şi 180 de locuri pentru crainici radio. Valoarea contractului fiind estimată la 301,77 de milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Craiova lui Mititelu a fost afiliată de FRF! Comitetul Executiv a decis

Noul stadion din Ghencea va fi construit în stilul Naţional Arena, numai că în exteriori va avea un schelet metalic ce îi va da o formă de stea în zece colţuri. Această structură va susţine şi acoperişul tribunelor.

Arena din Ghencea a fost inaugurată în 1947, la un meci jucat de Steaua cu OFK Belgrad, scor 2-2, iar ultima partidă a avut loc în martie 2015, atunci când Steaua s-a impus în faţa formaţiei FC Viitorul Constanţa cu scorul de 4-1.

301,77 de milioane de lei va costa noul stadion Steaua