Sport

Gigi Becali porneşte revoluţia în SuperLiga, dar are zero şanse în războiul cu FRF. Patronul FCSB, un singur plan rămas: sacrifică un trofeu și merge la TAS!

Adunarea Generală a LPF va avea loc luni, de la ora 13:00. Gigi Becali a amenințat că va desființa regula U-21 din sezonul viitor, dar în acest moment este imposibil.
30.06.2024 | 16:36
Gigi Becali porneste revolutia in SuperLiga dar are zero sanse in razboiul cu FRF Patronul FCSB un singur plan ramas sacrifica un trofeu si merge la TAS
Luni va avea loc Adunarea Generală a LPF! Ce se întâmplă cu regula U-21 după ce Gigi Becali a amenințat că o va desființa. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În toiul Campionatului European din Germania ne pregătim de startul SuperLigii. Luni, la sediul LPF va avea loc Adunarea Generală înainte de noul sezon care va începe cu Supercupa dintre FCSB și Corvinul Hunedoara.

Luni va avea loc Adunarea Generală a LPF! Ce se întâmplă cu regula U-21

Unul dintre cele mai fierbinți subiecte este regula U21. Gigi Becali a susţinut public, în repetate rânduri că va desfiinţa această regulă, că a discutat cu ceilalţi patroni de cluburi care sunt şi ei de acord cu doleanţele latifundiarului.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că, în realitate, Gigi Becali nu are niciun plan pentru a elimina regula U-21. Patronul FCSB nu i-a coalizat pe ceilalţi finanţatori, astfel că sunt şanse zero să se schimbe ceva pentru sezonul care stă să înceapă.

Chiar dacă majoritatea patronilor de cluburi ar fi împotriva regulii U-21, în Adunarea Generală a LPF nu se poate schimba. Patronii pot să se pună de acord şi apoi să propună modificarea în Comitetul Executiv al FRF.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, întâlnire cu Şucu, Varga şi Rotaru: “Este o lege care e Stalin”

Gigi Becali nu este singurul patron de club nemulţumit de regula U21. Patronul FCSB a dezvăluit că s-a întâlnit cu Dan Şucu, Neluţu Varga şi Mihai Rotaru pentru a elimina regula, dar nu s-a mai făcut nimic:

“Eu fac ce zice Burleanu după ce am băgat milioane? Cum adică să joc eu cu U21? Burleanu pierde, câștigă, ia bani. Îmi dă Burleanu mie ceva? Am înțeles că o să dea pe copii și juniori. Dă de la Guvern sau de la UEFA.

ADVERTISEMENT

M-au amăgit. M-am întâlnit cu Șucu, Varga, Rotaru că nu mai jucăm cu U21. Care lege? Este o lege care e Stalin. Stalin a furat puterea și a făcut ce a vrut. Așa au făcut și ei. Ei nu văd că nu mai merg astea. Nu mai merge așa. Așa am vorbit.

Am avut încredere, dar nu s-a mai făcut nimic. Acum eu ce fac? Nu am vrut să forțez. Să vadă că eu caut pacea, pe mine nu mă interesează ce prime luați, vreau să mă lăsați pe mine și pe familia mea în pace”, a spus Gigi Becali în urmă cu câteva zile.

ADVERTISEMENT

Şanse zero să se schimbe regula U-21 pentru sezonul viitor!

Teoretic, cel mai devreme, modificarea ar putea surveni în sezonul 2025-2026, dacă Gigi Becali şi-ar pune ideea în practică. Din informaţiile FANATIK, regula U-21 nu va fi schimbată, ba mai mult, există destule cluburi care se opun modificării.

Toate echipele, inclusiv FCSB, stau bine la capitolul “underi”, contractele sunt semnate cu tinerii jucători şi multe nu mai au interes să desfiinţeze regula. Şi chiar dacă ar exista această iniţiativă, în acest moment este prea târziu.

Singurul scenariu prin care Gigi Becali poate elimina regula: sacrifică Supercupa şi merge la TAS!

Există un singur scenariu prin care Gigi Becali ar putea să forţeze modificarea regulii U-21. Asta ar însemna ca FCSB să sacrifice Supercupa României şi să joace fără “under” în meciul cu Corvinul Hunedoara.

În acest scenariu, echipa lui Maxim ar câştiga trofeul “la masa verde”, iar Gigi Becali ar contesta această regulă la TAS, pe motiv că e ilegală. Dacă forul de la Lausanne îi va da dreptate, regula U21 va fi schimbată forţat, dar patronul FCSB ar avea şanse mici de izbândă.

În ceea ce priveşte procedurile interne, ori nu se schimbă deloc, ori durează foarte mult, astfel că în acest moment sunt şanse minime ca regula U21 să fie modificată în vreun fel pentru noul sezon.

În Adunarea Generală a LPF se stabileşte şi ţintarul

Şi în sezonul viitor, sunt eligibili pentru regula U21 jucătorii care sunt născuţi la 1 ianuarie 2002. Echipele care evoluează în SuperLiga trebuie să aibă pe tot parcursul meciului un jucător eligibil U21 în teren.

Tot în cadrul Adunării Generale a LPF de luni se va stabili şi ţintarul sezonului viitor din SuperLiga. Noua stagiune este programată să înceapă pe 13 iulie, cu o zi înaintea finalei Campionatului European.

  • 1 ianuarie 2002 este data limită la care trebuie să fie născuţi jucătorii pentru a fi eligibili pentru regula U21
  • 2016 este anul în care a fost implementată regula U21
ADVERTISEMENT
Tags:
2,15 este cota BETANO ca FCSB să câştige campionatul în sezonul 2024-2025