Fotbal international

Gigi Buffon a bătut recordul lui Paolo Maldini de prezențe în Serie A. Legenda merge mai departe

04.07.2020 | 20:46
Gigi Buffon a batut recordul lui Paolo Maldini de prezente in Serie A Legenda merge mai departe
ADVERTISEMENT

Portarul echipei Juventus Torino, Gigi Buffon, a bătut recordul lui Paolo Maldini de prezențe în Serie A și a devenit cel mai mare fotbalist italian.

Superba realizare a legendarului portar a venit la doar câteva zile după ce și-a prelungit contractul cu ”Bătrâna Doamnă” pentru încă un sezon, la fel ca și fundașul Giorgio Chiellini.

ADVERTISEMENT

Buffon are un motiv personal care îl face să-și continue. Este vorba de împlinirea visului de a câştiga odată în cariera fabuloasă  trofeul Champions League, pe care l-a pierdut de trei ori până acum.

Recordul de prezențe în Serie A a lui Paolo Maldini a fost doborât de Gigi Buffon

Sâmbătă, în marele derby al orașului Torino, Maurizio Sarri l-a titularizat pe Gigi Buffon și astfel acesta a doborât recordul de prezențe în Serie A, pe care îl deținea la egalitate cu fostul mare fundaș al Milanului, Paolo Maldini.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie, fostul internațional italian ajuns la 42 de ani a jucat partida cu numărul 648 în campionatul Italiei. Primul meci disputat de Buffon în Serie A a avut loc pe 19 noiembrie 1995, când italianul apăra poarta celor de la Parma în duelul cu AC Milan.

De-a lungul celor 648 de meciuri disputate în Serie A, până în prezent, Gianluigi Buffon a primit 525 de goluri, el acumulând 296 de jocuri fără gol încasat. El este portarul din campionatul Italiei care deține recordul și pentru cea mai lungă perioadă fără gol primit în campionat – 973 de minute, în sezonul 2015/2016.

ADVERTISEMENT

După ce a fost legitimat timp de șapte sezoane la Parma, echipă cu care a cucerit Cupa UEFA, în 1999, Buffon a plecat la Juventus, în 2001. Aici, el a cucerit 9 titluri e campion, 5 Cupe ale Italiei și 6 Supercupe. Perioada de la Juve a fost întreruptă de un an petrecut la Paris Saint-Germain, în sezonul 2018/2019.

Top 5 al jucătorilor cu cele mai multe prezențe în Serie A este următorul:

  • 1. Gianluigi Buffon – 648 de meciuri
  • 2. Paolo Maldini – 647 de meciuri
  • 3. Francesco Totti – 619 meciuri
  • 4. Javier Zanetti – 615 meciuri
  • 5. Gianluca Pagliuca – 592 de meciuri.
ADVERTISEMENT

Gianluigi Buffon a anunțat că vrea ca după ce se va retrage din cariera de fotbalist să se întoarcă la liceu pentru a-și termina studiile. Un an de liceu mai are de făcut italianul care s-a lăsat de școală când era adolescent pentru cariera de fotbalist profesionist.

Juventus nu a avut nici cea mai mică problemă în derby-ul cu Torino din etapa a 30-a din Serie A și s-a impus cu 4-1. Golurile învingătorilor au fost marcate de Dybala 3, Cuadrado 28, Ronaldo 61 și Djidji 86 autogol, în timp ce pentru oaspeți a înscris Belotti, în minutul 45+5.

ADVERTISEMENT