Fotbal international

Gigi Buffon, al doilea cel mai vârstnic jucător din istoria Champions League! Îi mai trebuie doi ani să devină lider absolut

11.12.2019 | 21:47
Gigi Buffon al doilea cel mai varstnic jucator din istoria Champions League Ii mai trebuie doi ani sa devina lider absolut
ADVERTISEMENT

Portarul echipei Juventus Torino, Gigi Buffon, a fost anunțat titular la meciul cu Bayer Leverkusen și devine al doilea cel mai vârstnic jucător din istoria Champions League.

Gigi Buffon, al doilea cel mai vârstnic jucător din istoria Champions League

Legendarul portar italian Gigi Buffon bate record după record, iar în această seară la întâlnirea din deplasare cu Bayer Leverkusen devine al doilea cel mai vârstnic jucător din istoria Champions League la 41 de ani și 317 zile.

ADVERTISEMENT

Goalkeeperul campioanei din Serie A mai are nevoie să joace doi ani la nivel înalt pentru a deveni lider absolut în această ierarhie, care este condusă de un alt portar italian, Marco Ballotta, care a jucat pentru Lazio Roma la 43 de ani și 252 de zile.

Buffon, primul meci în acest sezon de Champions League

Gianluigi Buffon, revenit în această vară la Juventus Torino după un periplu de un sezon la Paris Saint-Germain, a jucat ultima dată în Champions League la 6 martie, atunci când campioana Franței era învinsă acasă de Manchester United, scor 1-3, și părăsea competiția în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, Buffon nu a jucat niciun meci pentru Juventus Torino în faza grupelor Champions League, el fiind de fiecare dată rezerva polonezului Wojciech Szczesny.

Buffon este cel mai longeviv jucător din Serie A

Titularizarea sa la Leverkusen înseamnă încă un record depășit pentru Gianluigi Buffon, care ajunge la 112 meciuri jucate pentru Juventus Torino în cupele europene, cu unul mai mult decât legendarul Alessandro Del Piero.

ADVERTISEMENT

Gigi Buffon nu este la primul record doborât în acest sezon, el l-a întrecut pe Paolo Maldini, care avea cele mai multe meciuri jucate în Serie A, la AC Milan.

Juventus are asigurat primul loc în grupă

Partida Bayer Leverkusen – Juventus Torino, din ultima fază a grupelor Champions League, se va disputa miercuri și va fi transmisă în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK.

ADVERTISEMENT

Înaintea ultimei etape, Juventus Torino și-a asigurat primul loc în Grupa D, în timp ce Bayer Leverkusen se luptă de la distanță cu Atletico Madrid pentriu poziția secundă care aduce calificarea în optimile Champions League.

ADVERTISEMENT