Fotbal international

Buffon nu a acceptat ideea de a deveni rezervă la PSG. “Am renunţat la mulţi bani”

16.06.2019 | 14:01
Buffon nu a acceptat ideea de a deveni rezerva la PSG Am renuntat la multi bani

Deşi are 41 de ani fostul internaţional italian Gianluigi Buffon crede că mai poate încă juca şi încă la un nivel competitiv. Aşteaptă acum oferte, nu se grăbeşte şi spune, în mod paradoxal, după ce s-a despărţit de PSG, deşi mai avea un an de contract, că ar putea chiar să îşi ia un an sabatic, după o carieră atât de lungă. La 41 de ani nu se gândeşte la încheierea carierei, ci la posibilitatea de a se relaxa un an şi apoi de a relua activitatea!

Gigi Buffon, despre motivele pentru care a plecat de la PSG

Gigi Buffon a sosit pe post de mare vedetă la PSG vara trecută şi salariul său, la o asemenea etate, a fost unul pe măsură, 2 milioane de euro pe sezon. Mai avea un contract cu campioana Franţei, însă el este cel care a anunţat conducerea clubului că vrea să plece şi că renunţă şi la bani mulţi şi la al doilea an de contract. Şi a explicat de ce face acest lucru.

“Mai aveam un contract cu PSG. Pe bani foarte frumoşi, însă m-au anunţat încă de acum câteva luni că nu voi mai fi prima opţiune ca portar. Banii rămân aceeaşi, doar că urma să devin rezerva celui care era desemnat titular. Recunosc faptul că am stat mult să mă gândesc până să iau o decizie. Nu era uşor de luat, mai ales că oferta lor era foarte atractivă.

Gigi Buffon este vinovat în mare măsură de eliminarea lui PSG la returul cu Manchester United

Buffon se gândeşte chiar la un an de relaxare

Însă am decis să o refuz şi să cer să fiu lăsat să plec, pentru că deşi am 41 de ani doresc să trăiesc în continuare acele emoţii, de a fi acolo pe teren, de a face ceva, de a ştii că ai un obiectiv. Şi atunci mi-am dat seama că nu puteam accepta să stau pe bancă. Nu sunt supărat pe ei, propunerea lor o consider legitimă, nu e nimic greşit cum au gândit, doar că eu vreau altceva.”

Buffon e conştient de faptul că foarte mult timp nu va mai putea rămâne să facă performanţă. Clubul de la care a plecat la Juventus, adică Parma, ar vrea să îi ofere şansa de a termina cariera acolo de unde a început-o. Nu sună deloc rău, însă Gigi nu se grăbeşte cu răspunsul şi admite faptul că trebuie să se gândească şi la ce va face după ce nu va mai juca.

Varianta de a deveni economist

El nu ştie încă spre ce se va îndrepta. Poate deveni antrenor, director sportiv şi o a treia variantă, absolut surprinzătoare, să devină economist.  Aş vrea să îmi îmbunătăţesc cunoştinţele de limba engleză şi vreau să capăt competenţele de care am nevoie pentru a avea toate opţiunile deschise pentru viitor”