Fotbal international

Gigi Buffon nu se retrage nici la finalul acestui sezon. Visează să câștige Champions League

11.04.2020 | 15:48
Gigi Buffon nu se retrage nici la finalul acestui sezon Viseaza sa castige Champions League
ADVERTISEMENT

Veteranul din lotul lui Juventus, portarul Gianluigi Buffon, 42 ani, nu are de gând să așeze mănușile în cui la finalul acestui sezon, dacă va mai exista un final, din cauza pandemiei de coronavirus.

Nu a câștigat niciodată Champions League

Gigi Buffon se află pe teren de 25 de ani, însă nu simte nici un imbold să spună stop. Sezonul acesta a fost complet dat peste cap de pandemia de coronavirus, așa că goalkeeperul nici nu îl ia în calcul.

ADVERTISEMENT

Marele vis al lui Buffon este să câștige o dată trofeul Champions League. Acest obiectiv îl ține în continuare în activitate și speră că nu va fi totuși nevoit să ajungă la momentul retragerii fără a fi câștigat.

A jucat trei finale de Champions League, toate pierdute

Italianul a susținut trei finale de Champions League, toate însă pierdute, în 2003, 2015 și 2017. În 2003 a pierdut pe Old Trafford în cel mai slab meci pentru o finală de Champions League, la lovituri de departajare, în fața lui Milan. În 2015, la Berlin, pe stadionul Olimpic, Barcelona s-a impus cu 3-1, iar doi ani mai târziu pe Millenium Stadium din Cardiff era 1-4 cu Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Gigi Buffon a revenit în vara lui 2019 la Juventus, după două sezoane petrecute la campioana Franței, PSG. El a acceptat să revină ca rezervă a polonezului Szczesny. Și aceasta va rămâne și pe mai departe poziția lui Buffon în lotul lui Juventus.

A fost mulți ani recordul de transfer pentru un portar în lume

A jucat 17 ani la Juventus, unde a ajuns în urma transferului de la Parma. Multă vreme această mutare, cotată la 52 de milioane euro, a fost în topul achizițiilor unui portar în lume, dar recordul a fost spulberat de Alisson de la Roma la Liverpool în 2018, 75 milioane euro și apoi Kepa la Chelsea de la Bilbao pentru 80 de milioane euro.

ADVERTISEMENT

Buffon este campion mondial în 2006, Italia reușind să învingă Franța la mondialul german. Dipă 1-1 în timpul regulamentar și prelungiri peninsularii s-au impus cu 5-3 la lovituri de departajare.

A jucat 11 meciuri în acest sezon

Buffon a adunat în carieră 26 de trofee, majoritatea cu Juventus, cu care a ieșit de nouă ori campion. A câștigat însă trofee pe plan intern și cu PSG.

ADVERTISEMENT

În acest sezon el a fost folosit în 11 meciuri din toate competițiile, dar a știut de la bun început că revenirea înseamnă acceptarea băncii de rezerve.

 

ADVERTISEMENT