Sport

EXCLUSIV. Madson îl face praf pe Gigi Mulţescu: ”Atât ştie să facă!”

Henrique Madson a reziliat, de curând, contractul cu CS Universitatea Craiova, după ce a intrat în conflict cu antrenorul Gigi Mulţescu. Fotbalistul a explicat, într-un interviu pentru...
08.04.2017 | 00:05
EXCLUSIV Madson il face praf pe Gigi Multescu Atat stie sa faca

Henrique Madson a reziliat, de curând, contractul cu CS Universitatea Craiova, după ce a intrat în conflict cu antrenorul Gigi Mulţescu. Fotbalistul a explicat, într-un interviu pentru FANATIK.RO, motivele care au condus la ruptura dintre el şi club. Iremediabilă, după cum a afirmat.

Jucătorul care a evoluat aproape trei ani la echipa din Bănie ar mai juca în Liga 1, dar niciodată la CS Universitatea Craiova. Madson l-a ”tăvălit” pe Gigi Mulţescu privind calităţile de antrenor ale acestuia şi a mai dezvăluit că nu a mai suportat condiţiile de antrenament, fără apă şi obligat să-şi spele echipamentul acasă.

”Au vrut să-mi micşoreze salariul!”

Salut, Henrique! Ai reziliat, acum ce faci? Ţi-ai găsit echipă?

Salut! Nu pot spune la această oră de vreo echipă. Aşa, discuţii sunt. Dar abia în mai voi şti sigur unde mă duc. Acum mă bucur de familia mea, soţia, copilul, pe care foarte rar i-am văzut în ultimul an cât am fost la Craiova.

Cum s-a produs ruptura? E vorba de faptul că nu ai vrut să-ţi prelungeşti contractul?

Nu! Nu mi s-a spus niciodată asta. Totul a început vara trecută. Atunci, am fost chemat de conducere să semneze un nou contract, redus cu 30 la sută la bani. Nu am acceptat. A mai fost ceva tot în acea perioadă… Nu am luat salariul două luni şi nici prima de obiectiv, după play-out. Ceilalţi jucători au luat banii. Mai puţin eu, Acka şi Kay. I-am primit până la urmă… Ştiu că am vorbit cu conducerea, am zis daţi-mi toţi banii din contract şi plec. Nu au vrut. Şi de atunci am ştiut că nu voi mai rămâne la Craiova. De asta nici nu a mai rămas familia la Craiova, ştiam că o să plec.

Şi mai revii în Liga 1 vreodată? 

Nu se ştie, poate. Dar la Craiova sigur nu o să mai joc! Nu spun că nu mi-a plăcut la Craiova, până la un punct. Dar copilul meu ce mănâncă? Craiova? În România aş rămâne pentru paşaport, e bun pentru Europa.

Să revenim la scandalul din această primăvară. Ce ţi-a reproşat Gigi Mulţescu de te-a trimis la echipa a doua?

Tocmai, nu mi-a reproşat nimic, nu a vorbit cu mine. Fără motiv am fost trimis. Mi s-a spus că aşa s-a vrut. Punct! Am fost trimis la echipa a doua şi mi s-a spus că voi fi chemat la prima când vor avea nevoie de mine. 

”Sunt mulţumit, am primit şi banii!”

Totuşi, nu ai vorbit cu Gigi Mulţescu să ceri explicaţii?

L-am întrebat de ce bagă un fundaş în locul meu la meciul cu Steaua? Mi-a zis că-l vrea pe Popov, că e mai defensiv. Eu sunt de patru ani în România. Sunt unul dintre cei care recuperează cele mai multe mingi. Mi-a zis că eu nu fac antrenament bine! I-am zis: de când mă cunoşti pe mine, nu m-am antrenat la fel mereu? A vrut apoi să mă bage cu Dinamo, dar îi era frică. Şi i-am spus atunci, mai bine nu mă bagi decât s-o faci cu frică! Nu a fost corect. Sunt mai multe… 

Rezilierea cum a fost?

Am fost chemat de Marcel Popescu la masă, să discutăm. Mi s-a spus că vom rezilia, dar îmi dădeau un salariu. Nu, de ce să-mi dea un salariu? Eu am contract. Până la urmă, a fost bine, au acceptat ce am cerut.

Trei salarii?

O sumă bună de bani pentru mine. Am fost mulţumit. Am primit şi banii.

Deci te-ai înţeles cu Marcel Popescu!

Da, acum, în final. Dar el i-a spus odată impresarului meu că îmi va termina cariera de fotbalist, dacă nu fac ce zice el. 

”N-aveam apă, ne spălam singuri tricourile!”

Cum a fost perioada de la echipa a doua?

Cum să fie, grea. Nu aveam condiţii. Duceam tricourile acasă să le spălăm, că acolo nu aveam apă. 

Dar până la conflict, cum te-ai înţeles cu Gigi Mulţescu?

Ca antrenor… Atât ştie Gigi Mulţescu: dă minge lungă! A fost bine cu Mogoşanu. A schimbat multe lucruri, sistemul de joc. Mulţescu a luat munca făcută deja de Mogoşanu. Nu mai suportam. De şapte luni făceam aceleaşi lucruri. La fel! Era ciudat. Eu mergeam la sala, în fiecare zi, de unul singur, făceam pentru mine. Că la antrenamentele lui Mulţescu eram obişnuit, nimic nou. Am considerat că nu mai pot să ajut echipa, eu voiam să fiu un plus, să fac ceva nou, dar nu se putea. Au fost meciuri pe care le-am făcut noi, jucătorii, de capul nostru, nu ce ne spunea Mulţescu, dă minge lungă. Cu Vătăjelu, cu Băluţă, cu Nuno Rocha şi alţii am jucat ofensiv. Mulţescu ne băga în cantonament şi seara pleca! Eu am nevoie de o altă echipă, unde să pot ajuta, că asta vreau, nu mă interesează doar banii. 

Concluzia ta?

Concluzia mea este că şi-au pus singuri pistolul la cap! 

Crezi că e la fel la toate echipele din Liga 1?

Da, la multe echipe! Îmi place însă de Hagi. Are un sistem de joc bine pus la punct.

350.000 de euro este cota de piaţă a lui Madson, potrivit transfermarkt.de

6 echipe a bifat Madson, FC Vaslui, CS U Craiova şi alte patru din Brazilia