Sport

Gigi Mulțescu și peripețiile sale în Turcia: „Am încheiat acolo. Vreau să antrenez din nou”. Exclusiv

Fostul antrenor al lui Dinamo, Gheorghe Mulțescu, a explicat în exclusivitate pentru FANATIK de ce și-a încheiat contractul cu turcii de la Agri Spor, cu care a semnat în decembrie 2021.
13.06.2022 | 16:41
Gigi Multescu si peripetiile sale in Turcia Am incheiat acolo Vreau sa antrenez din nou Exclusiv
4 luni a antrenat Gheorghe Mulțescu în Turcia. Sursă foto: site oficial Agri Spor
ADVERTISEMENT

Gheorghe Mulțescu a semnat la începutul lui decembrie 2021 cu turcii de la Agri Spor, alături de fostul său colaborator, Yuksel Yeşilova, care a fost preparator fizic la mai multe cluburi din Casa Pariurilor Liga 1: Petrolul, Astra, FCSB și Dinamo.

Gheorghe Mulțescu se gândește din nou să antreneze. De ce a plecat din Turcia

Mulțescu (70 de ani) este unul dintre cei mai longevivi antrenori români, alături de Mircea Lucescu (76 de ani) și a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre experiența din Turcia:

ADVERTISEMENT

„Am terminat în Turcia. Am încheiat și am plecat. Nu a fost favorabilă perioada. În general patronii sunt mai deosebiți, pentru că au puterea banilor”.

Deși a avut rezultate bune la clubul Agri Spor, o înfrângere a dus la demiterea lui Gigi Mulțescu și Yuksel Yeşilova: „Și acolo e la fel, sigur că da! Obiectivul a fost accederea în play-off.

ADVERTISEMENT

Noi ne-am dus acolo, am câștigat de la primul meci și am ajuns pe locul 3-4. Am avut rezultate foarte bune. Am pierdut un meci și după ce am adus echipa acolo, s-a supărat că de ce am pierdut și ne-a dat afară”.

Cu toate acestea, patronul echipei s-a răzgândit și a vrut să continue cu cuplul Mulțescu-Yeșilova, însă cei doi antrenori au refuzat să revină: „Apoi ne-a sunat și ne-a rugat să ne întoarcem. Eram deja pe drum spre România. Avem și noi mândria noastră și nu puteam să ne mai întoarcem. Faptul e consumat. Cam asta s-a întâmplat, așa pe scurt”.

ADVERTISEMENT

Gigi Mulțescu se gândește în continuare să antreneze: „Există diferite forme în care pot să ajut”

Chiar și în aceste condiții, Gigi Mulțescu își dorește să continue în fotbal și din vară își caută un nou contract: „Mă odihnesc puțin și vreau să mai antrenez. A fost greu pentru că acolo e o zonă muntoasă și a fost destul de frig, plus cu pandemia, cu zăpadă, ger și gheață. Ne-a consumat și asta, mai ales pe mine. 

Vom vedea ce se întâmplă, o să mai merg la meciuri și din vară vom vedea ce o să fie. Mă mai gândesc să antrenez, dar în altă formulă, consilier tehnic, consultant. Există diferite forme în care pot să ajut. Dar să se termine sezonul”, a declarat fostul antrenor al lui Dinamo, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Gigi Mulțescu este extrem de apreciat în „Țara Semilunei”, având și cetățenia turcă. „SMURD-ul” a mai antrenat în Turcia pe Samsunspor în două rânduri, Kayserispor, Adanaspor, Ankaragucu și Gaziantenspor.

  • 4 luni a antrenat-o Gheorghe Mulțescu pe Agri Spor alături de Yuksel Yeşilova 
ADVERTISEMENT