Stiri sportive

Gigi a dat ORDIN! Cine va fi NOUL ŞEF în Ghencea!

UPDATE 08:35. Contactat de FANATIK.RO, Daniel Prodan nu a dorit să comenteze prea mult asupra posibilităţii de a veni în Ghencea, însă a lăsat de înţeles că ar reveni cu plăcere la clubul...
13.04.2014 | 00:15
Gigi a dat ORDIN Cine va fi NOUL SEF in Ghencea
ADVERTISEMENT

UPDATE 08:35. Contactat de FANATIK.RO, Daniel Prodan nu a dorit să comenteze prea mult asupra posibilităţii de a veni în Ghencea, însă a lăsat de înţeles că ar reveni cu plăcere la clubul unde a făcut performanţă ca jucător. „Momentan nu pot declara mai multe pentru că, încă, sînt angajat la FRF. Dar dacă mă taiaţi la vene, o sa vedeti ca îmi curge sînge roş-albastru. Cred că am spus tot cu asta”, a spus Prodan pentru FANATIK.RO.

–––––––––––––

Patronul Stelei a rămas impresionat de discursul lui Didi Prodan în războiul cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu şi este decis să-l aducă pe fostul internaţional în Ghencea.

ADVERTISEMENT

Deşi se află încarcerat la Poarta Albă, Gigi Becali este la curent cu tot ce se întîmplă în fotbalul românesc. Omul de afaceri nu ratează nici o emisiune pe temă sportivă care se difuzează la televizor, iar cele unde invitaţi sînt foşti mari fotbalişti ai echipei naţionale sînt preferatele sale. Zilele trecute, patronul Stelei a vizionat un talk-show în care invitat a fost Daniel Prodan, iar discursul actualului director sportiv al FRF l-a impresionat pe latifundiar. Imediat după emisiune, Gigi şi-a sunat apropiaţii şi le-a transmis că fostul internaţional este persoana potrivită care să ocupe postul de director sportiv al grupării roş-albastre.

“Bă, ăsta a jucat la Steaua? Îl vreau director sportiv!”

Aflat în război deschis cu Răzvan Burleanu după ce preşedintele FRF i-a cerut demisia, Daniel Prodan a continuat disputa prin intermediul televiziunilor. I-a oferit replici tăioase şefului de la Casa Fotbalului, i-a transmis că nu îi este frică de el şi că nu va pleca sub nici o formă din Federaţie decît dacă va primi compensaţii de 100.000 de euro. Atitudine de războinic care l-a încîntat pe Gigi Becali. Omul de afaceri şi-a sunat imediat un apropiat pentru a se interesa de trecutul fotbalistic al lui Prodan, de care nu avea habar. “Bă, ăsta a jucat la Steaua? Da? Să fie clar, dacă va fi dat afară din Federaţie, îl vreau la Steaua! Este perfect pentru postul de director sportiv!”, a transmis Gigi.

ADVERTISEMENT

“Om dintr-o bucată, războinic, tupeist”

Pînă în urmă cu cinci săptămîni, cel care ţinea legătura între echipă şi conducerea clubului din Ghencea era Mihai Stoica. Însă, odată ce Meme a fost trimis după gratii, postul a rămas vacant, iar Prodan este cea mai la îndemînă soluţie care să preia atribuţiile lui Stoica. “Îmi place mult de acest băiat, m-a impresionat. Are tupeu, răutate, nu se dă bătut, este un adevărat războinic. Este un om dintr-o bucată, cu coloană vertebrală, din Maramureş! Este exact omul de care are nevoie Steaua. Să-l aduceţi aici dacă va avea probleme cu Federaţia”, i-a mai spus Gigi omului său de încredere.

Jucător emblematic pentru Steaua

Daniel Prodan a avut o carieră extraordinară de fotbalist. A bifat 54 de prezenţe în tricoul echipei naţionale, cu care a participat la Campionatul Mondial din SUA (1994) şi Campionatul European din Anglia (1996). În 1991 a debutat la Olimpia Satu Mare, iar doi ani mai tîrziu a ajuns la Steaua, grupare pentru care a evoluat în 122 de partide, reuşind să marcheze 10 goluri. De asemenea, a cîştigat cinci titluri de campion cu gruparea din Bulevardul Ghencea. Pe 13 septembrie 1995, a reuşit să înscrie unicul gol al partidei dintre Steaua şi Glasgow Rangers, din grupele Ligii Campionilor, cu o execuţie la vinclu de la marginea careului de 16 metri.

ADVERTISEMENT

100.000 de euro i-a cerut Prodan lui Burleanu pentru a părăsi Federaţia Română de Fotbal