Life

Gil Dobrică a murit în urmă cu 15 ani! Prin ce chinuri a trecut și care au fost ultimele sale dorințe

Gil Dobrică s-a prăpădit în urmă cu 15 ani! Prin ce chinuri a trecut regretatul artist și care au fost ultimele sale dorințe înainte să se stingă din viață.
17.04.2022 | 11:11
Gil Dobrica a murit in urma cu 15 ani Prin ce chinuri a trecut si care au fost ultimele sale dorinte
Gil Dobrică a murit la 61 ani după lupte crâncene cu bolile de care suferea. Sursa foto: YouTube.
ADVERTISEMENT

Regretatul artist Gil Dobrică a decedat acum 15 ani la vârsta de 61 de ani, răpus de o boală cumplită, guta cronică, dar suferea și de pneumonie dublă. Ultimele zile din viața sa au fost extrem de grele.

Gil Dobrică a urcat la cer în urmă cu 15 ani

Gil Dobrică, regretat solist vocal de muzică pop-rock, soul, rhythm și blues din România, s-a stins din viață la 17 aprilie 2007. Cântărețul a decedat într-o zi de marți după chinuri îngrozitoare. A fost diagnosticat cu gută cronică și pneumonia dublă. S-a luptat cu bolile ani de zile, dar la un moment dat nu a mai rezistat.

ADVERTISEMENT

Care au fost ultimele sale dorințe

Ultimele zile din viață, artistul și le-a petrecut într-un pat din casa surorii sale. Cumnatul său a spus la momentul respectiv că în noaptea în care avea să se prăpădească, artistul a avut dureri îngrozitoare și probabil presimțiri.

Cu toate acestea, el și-a îndemnat rudele să nu fie mâhnite că va pleca pe lumea cealaltă. Marea dorință a lui Gil Dobrică a fost ca slujba de pomenire să aibă loc la Biserica Madona Dudu din Craiova și să i se pună un CD cu Ray Charles.

ADVERTISEMENT

„Ne-a spus să nu fim triști, ne-a rugat să-i punem un CD cu Ray Charles și ne-a transmis ultimele sale dorințe”, a spus acesta.

”De asemenea, ultima sa dorința a fost ca la slujba de pomenire să aibă loc la Catedrala ”Madona Dudu,iar înmormântare să aibă loc la CimitirulUngureni, acolo unde se află cavoul familiei”, a mai spus bărbatul.

ADVERTISEMENT

A fost  strungar în tinerețe

Gil Dobrică avea doar 14 ani când părinții lui au decis să îl dea la o școală profesională pentru a învăța o meserie. Artistul a mers împreună cu fratele său cel mare în inima Olteniei pentru a deveni… strungar. Cu toate acestea, el încă din adolescență avea veleități muzicale.

Colegii săi spuneau pe atunci că acesta obișnuia să fredoneze și bătea ritmul cu cheile de la strung. La scurt timp, pe la vârsta de 17 ani, Gil Dobrică debuta în muzică. Printre cele mai celebre piese ale sale se numără și: „Hai acasă”, „Discuție în familie”, „Dragoste la prima vedere” și „Banalitate”.

ADVERTISEMENT
Tags: