Sport

Gimnastele lotului național sunt nerăbdătoare să vină sărbătorile: „Părinții ne așteaptă cu prăjituri”!

Antrenate de Lucian Sandu și Gina Gogean, gimnastele de la lotul național au făcut ultimul antrenament din 2021, iar acum se pregătesc de sărbători, când vor putea mânca prăjituri.
22.12.2021 | 12:00
Gimnastele lotului national sunt nerabdatoare sa vina sarbatorile Parintii ne asteapta cu prajituri
ADVERTISEMENT

La ultimul antrenament din acest an, sportivele de la lotul național, antrenate de Lucian Sandu și Gina Gogean, și-au pus pe cap căciulițe de Moș Crăciun și au cântat colinde.

Lucian Sandu pregătește gimnastele lotului național de 24 de ani

Când spui Deva, gândul îți zboară într-o secundă la Centrul Olimpic de Gimnastică, locul în care s-au format marile campioane ale României, de la Nadia Comăneci până la Larisa Iordache.

ADVERTISEMENT
Sportivele de la lotul național și-au pus pe cap căciulițe de Moș Crăciun și au cântat colinde

Lucian Sandu este, de 24 de ani, coordonatorul principal al lotului, iar de câțiva ani o are alături pe fosta mare campioană, Gina Gogean. Ce doi pregătesc 12 fete în care România își pune speranțe la gimnastică.

Fetele abia așteaptă să meargă acasă pentru a petrece sărbătorile și să mănânce prăjituri

Cu câteva zile înainte de Crăciun, sportivele au intrat în febra sărbătorilor. La ultimul antrenament din acest an, gimnastele și-au pus căciulițe de Moș Crăciun pe cap și au cântat colinde.

ADVERTISEMENT

Fetele se pregătesc câte 7 ore pe zi și abia așteaptă sărbătorile de iarnă pentru a merge acasă. „De obicei merg acasă o dată sau de două ori pe an, dar de Crăciun tot timpul suntem acasă”, a declarat Mara Ceplinschi.

Gimnastele lotului național sunt așteptate de părinți cu toate bunătățile culinare

Micuțele gimnaste au o singură dorință pe care vor ca Moș Crăciun să le-o îndeplinească! „Nu vreau ceva anume, pentru că am tot ce îmi doresc, doar sănătate și putere de muncă”, a mai spus Ceplinschi.

ADVERTISEMENT

Îmi doresc să fiu sănătoasă, atât eu cât și familia mea. Tot ce vreau de sărbători este să fim împreună”, a completat-o Andreea Preda, și ea componentă a lotului național de gimnastică a României.

Sportivele de la lotul național au făcut ultimul antrenament din 2021

Vreau ca Moș Crăciun să îmi aducă sănătate, nimic altceva”, recunoaște Amalia Ghigoarță. Colega ei, Silvia Sfiringu, este pe aceeași lungime de undă. „Nu îmi doresc ceva anume, îmi doresc sănătate”, a spus ea.

ADVERTISEMENT

De Crăciun, fetele sunt așteptate acasă de către mame cu cele mai mari bunătăți din care doar gustă. „Când merg la părinți, îmi fac toate plăcerile culinare, dar cu grijă. Mănânc puțin din fiecare”, recunoaște Preda.

I-am spus mamei ce să îmi facă și mătușa mea mă așteaptă cu prăjituri. Nu știu ce să îmi mai facă să mă simt bine”, dezvăluie Ceplinschi.

Gimnastele lotului național se pregătesc pentru JO 2024

Lotul de la Deva este format din 12 sportive: senioarele Mara Ceplinschi, Bianca Dorobanțu și Silviana Sfirigu și junioarele: Ana Maria Bărbosu, Andreea Preda, Iulia Trestianu, Shakira Cantaragiu, Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță, Ioana Danciu, Erica Gogoașe, Timea Crișan.

Sportivele de la lotul național abia așteaptă să ajungă acasă

Fetele sunt pregătite de antrenorii Lucian Sandu, Gina Gogean, Ramona Micu, Florin Uzum și coregrafa Mădălina Susan. Pentru micuțele gimnaste, 2022 va fi un an extrem de greu!

Ele vor începe lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, acolo unde echipa României a ratat prezența la ultimele două ediții, cea de la Rio, din 2016 și Tokyo în 2021.

Dorim să ne calificăm, în primul rând, și calificarea începe deja în 2022 la Campionatul European unde trebuie să ne clasăm în primele 13 echipe, să putem merge mai departe la Campionatul Mondial”, a dezvăluit Lucian Sandu.

Sportivele de la lotul național vor mânca de sărbători și prăjituri

Amintiri superbe legate de Paris

Pentru coordonatorul principal al lotului național feminin de gimnastică de la Deva, prezența echipei României la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 ar avea o semnificație aparte.

Primul meu Campionat European în 2000 a fost la Paris, poate Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 vor avea același succes pentru noi ca Europenele din 2000. La Paris ne dorim să revenim măcar acolo unde a fost gimnastica românească”, spune Sandu.

În 2000, la Campionatul European de la Paris, fetele din echipa României s-au întors acasă cu 12 medalii, dintre care 6 de aur, 5 de argint și una de bronz. La vremea aceea, din lot făceau parte Andreea Răducan, Simona Amânar, Sabina Cojocar și Silvia Stroiescu.

ADVERTISEMENT
Tags: