Sporturi

Junioara Ana Bărbosu, patru medalii de aur la Euro. Reacția antrenorului Lucian Sandu

20.12.2020 | 14:02
Junioara Ana Barbosu patru medalii de aur la Euro Reactia antrenorului Lucian Sandu
ADVERTISEMENT

După o perioadă neagră pentru gimnastica românească, soarele a început iar să strălucească pe strada noastră. Junioara Ana Bărbosu a câștigat patru medalii de aur în finalele pe aparate de la Campionatul European din Turcia.

Prestația tinerei de doar 14 ani vine la o zi după ce senioarele au luat medalia de argint în proba pe echipe, ratând de puțin să urce pe prima treaptă a podiumului.

ADVERTISEMENT

Fetele mari au fost conduse magistral de Larisa Iordache, revenită după absențe provocate de accidentări și de coronavirus. Sportiva legitimată la CS Dinamo este calificată în finală la toate cele patru aparate.


UPDATE, 20 decembrie, ora 14:03 / Antrenorul echipei feminine de gimnastică junioare a României, Lucian Sandu, a declarat că este o performanță unică în istoria gimnasticii noastre.

ADVERTISEMENT

”A fost o săptămână extraordinar de grea, o perioadă de luni de zile de pregătire foarte grele, cu foarte multe sacrificii. Fetele nu au fost vizitate de părinţi 3 luni de zile, atât de mult ne-am protejat, nu am riscat. Şi care au venit, stăteau la poartă, aduceau ce aveau, lăsau acolo tot şi se priveau de la distanţă, ca la… nici nu mai zic cuvântul.

Am reuşit să insuflăm fetelor încrederea, asta mi se pare cel mai important, am format echipa, le-am dat tot sprijinul nostru, pentru că nu am fost singur. Şi vreau să mai spun ceva important: chiar dacă veneau toate naţiunile cu şanse la medalii, Ana Bărbosu se lupta tot la primul loc în fiecare finală.

ADVERTISEMENT

La echipe, junioarele nu au mai luat medalie de aur de 28 de ani. Apoi, avem aceste medalii de aur în tot ce s-a concurat, este un record la nivel de junioare şi senioare la un Campionat European pentru România. Nu am plâns cu fetele în spaţiul de concurs, dar sigur o vom face în cameră. Mai avem o oră în care ne întoarcem să asistăm la finala pe aparate a senioarelor.

Ne bucurăm enorm pentru această zi, eu încă nu realizez toată bucuria după această perioadă grea şi sper să realizeze toţi cei implicaţi, părinţi, rude, prieteni, federaţia, ministerul, COSR ce mult înseamnă pentru România. Este o zi incredibilă pentru noi şi sper că şi pentru toţi românii de acasă”, a spus nSandi pentru news.ro.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 20 decembrie, ora 12:16

Patru medalii de aur la Campionatele Europene pentru junioara Ana Bărbosu

Până la marea bătălie a senioarelor, Ana Bărbosu a dominat autoritar finalele pe aparate ale junioarelor și a obținut patru medalii de aur, în timp ce Andreea Preda a luat bronz la bârnă, iar Maria Ceplinschi argint la sol.

Ana Bărbosu a obţinut aur la sărituri (13.700), aur la paralele (13.450), aur la bârnă (13.100), aur la sol (13.250), iar Andreea Preda a obţinut bronzul la bârnă (12.700) şi Maria Ceplinschi argint la sol (12.900). La sărituri, Maria Ceplinshi a fost pe locul 5 (13.175) şi Iulia Trestianu pe 7 la paralele (10.550).

Ana Bărbosu a împlinit 14 ani în 26 iulie, se pregăteşte la Centrul Olimpic de la Deva şi provine de la CSŞ Focşani, fiind la prima sa participare la Campionatul European.

Ea a contribuit decisiv şi la câştigarea medaliei de aur pe echipe şi o mai are în palmares la Mersin pe cea de aur la individual-compus, finală în care argintul a revenit Mariei Ceplinshi. În total, Ana Bărbosu revine de la Mersin cu şase medalii de aur.

La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care se încheie duminică, au luat startul gimnaste din doar 14 naţiuni, iar între marile absențe, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice, se numără Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

Tot duminică au loc finalele pe aparate în competiția senioarelor, cu Larisa Iordache la start în toate cele patru, iar Ioana Stănciulescu (la sărituri), Silviana Sfiringu (bârnă) şi Antonia Duţă (sol).

ADVERTISEMENT
Tags: