Gimnaziada de baschet feminin, câștigată de elevele din Reghin

02.06.2018 | 16:29
Gimnaziada de baschet feminin castigata de elevele din Reghin

Victorie la Gimnaziada de baschet. Organizată în premieră la Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani, Gimnaziada a reunit laolaltă cele mai bune școli din țară la 10 discipline sportive. Titlul la baschet a fost cucerit de reprezentantele Şcolii Gimnaziale „Illyes Lajos Alexandru Ceuşianu” din Reghin, care au învins în finală formaţia Colegiului Naţional ”Teodor Neş” din Salonta.

Medaliile de bronz au revenit echipei Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Au mai participat la turneul final baschetbaliste din Iaşi, Buzău, Alexandria, Arad şi Bucureşti. „Astfel de competiţii pot contribui la convingerea copiilor să facă sport, mişcare. Dacă atunci când se vor întoarce în judeţele lor profesorii vor face lobby pentru această întrecere, sunt sigură că mai mulţi copii vor începe să practice baschetul.

Noi, profesorii de educaţie fizică încercăm să-i luăm pe copii din faţa calculatoarelor, dar să ştiţi că persoanele cu care de fapt noi ne luptăm nu sunt copiii, ci părinţii acestora, care le găsesc alte activităţi extraşcolare” – Florina Damian, inspector şcolar pentru educaţie fizică la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.

Gimnaziada de baschet feminin. Şi-a făcut codiţe special pentru finală

Componentă a echipei Colegiului Naţional “Teodor Neş” din Salonta, Simina Vlad a fost una dintre remarcatele competiţiei. Nu doar pentru talent, dar şi pentru look. Ea spune că visul său este de a deveni prima româncă din campionatul profesionist feminin nord-american de baschet, WNBA, iar pentru asta are şi un „ingredient secret”: îşi împleteşte părul în codiţe înaintea meciurilor importante.

„Fac baschet de 7 ani şi visez să ajung în WNBA. Codiţele le-am făcut special pentru finală, pentru a-mi purta noroc. Nu mi-a luat foarte mult timp să le fac, doar o jumătate de oră” – Simina Vlad, jucătoare Colegiul Naţional ”Teodor Neş” Salonta.

Prezenţa la Izvorani, un factor motivator pentru copii

Desfăşurarea competiţiei în sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic „Sydney 2000” din Izvorani a fost un factor motivator pentru micile baschetbaliste. Toate speră să revină aici.

„Sunt foarte entuziasmată de prezenţa la această competiţie, mă simt foarte bine.Mă motivează că suntem la Izvorani, în acest loc unde se pregătesc campionii. Acest lucru îmi dă forţa să continui să mă antrenez cu aceeaşi dăruire. E ceva cu totul special” – Diana Mircea, jucătoare Şcoala Gimnazială „Illyes Lajos Alexandru Ceuşianu” Reghin.

Desemnată cea mai valoroasă jucătoare la Gimnaziada de baschet, Diana Mircea, de la şcoala din Reghin, face baschet din clasa I, iar rezultatele muncii se văd. Spune că baschetul e viaţa ei şi-l are ca idol pe unul dintre cei mai valoroşi baschetbalişti din lume: Stephen Curry, de la care a „furat” mai multe mişcări. Ea s-a ales cu patru trofee la competiţia disputată la Izvorani.

“Fac baschet din clasa I, adică de 8 ani. Sunt foarte multe antrenamente în spate şi rezultatele se văd. Foarte mult din timpul liber îl ocup doar cu baschet. Şi afară bat mingea. E ceea ce îmi place şi aş vrea să continui cât mai mult. Am luat patru trofee, însă niciodată nu sunt prea multe, aşa că mai am loc în vitrină. Idolul meu este Stephen Curry, pe care îl urmăresc tot timpul. Încerc să copiez de la el mai ales aruncările la coş, aruncările de 3 puncte, pătrunderile şi apărarea” – Diana Mircea, jucătoare Şcoala Gimnazială „Illyes Lajos Alexandru Ceuşianu” Reghin. Ediția 2018 a Gimnaziadei se încheie miercuri și joi la Izvorani cu finalele la handbal feminin și Șah.

Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!