News

Ginecologii din Botoşani, “ţinte” după moartea Alexandrei. Ameninţat de rudele unei gravide, un medic s-a baricadat în sala de naşteri

Moartea Alexandrei a lăsat urme adânci în Botoșani, astfel că medicii au ajuns într-un război rece cu pacienții, iar atmosfera e cel puțin tensionată.
25.09.2023 | 12:44
Ginecologii din Botosani tinte dupa moartea Alexandrei Amenintat de rudele unei gravide un medic sa baricadat in sala de nasteri
Ginecologii din Botoşani au devenit "ţinte". Foto: Botoșani Exclusiv
ADVERTISEMENT

Așadar, două cazuri la fel de șocante au fost anunțate de conducerea Maternității din Botoșani. În prumul caz un echipaj de jandarmi a fost nevoit să intervină pentru a calma rudele agitate ale unei gravide, care l-au amenințat pe medicul de gardă cu bătaia. Speriat, doctorul s-a baridacat în sala de nașteri și a chemat Poliția.

Ginecologii din Botoşani au devenit “ţinte” după moartea Alexandrei

Incidentul a fost înregistrat la doar câteva zile distanță după ce un bărbat a intrat cu toporul în unitatea sanitară și totul s-a petrecut după ce o gravidă de 18 ani a ajuns la spitalul din Dorohoi. Medicii au cerut transferul la Botoșani, acolo unde a și fost transportată cu o ambulanță după o oră.

ADVERTISEMENT

Dintr-o dată, atunci când fata era în sala de nașteri, au apărut trei rude cu gravida, extrem de agresive. Acestea au făcut scandal și i-au cerut medicului să o opereze imediat și l-au amenințat pe acesta cu un topor. Speriat, medicul a fugit din nou și s-a baricadat într-o altă sală, până când a venit Poliția.

“La un moment dat, bărbatul i-a spus medicului să îi facă cezariană imediat pacientei, că dacă nu, îi ia gâtul. Medicul a reuşit să fugă în agitaţia creată şi s-a baricadat în sala de naşteri, de la etajul 1. Era extrem de panicat. Asistenta din sala de naşteri a sunat la 112, pentru a cere ajutor”, povestesc medicii din spital pentru Monitorul de Botoșani.

ADVERTISEMENT

Poliția a comentat acest incident. “La 15.21 a fost un apel 112, prin care personalul medical sesiza că un aparținător al unei femei internate la Maternitate face scandal. A fost aplicat un avertisment contravențional unei femei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a precizat plutonierul Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Tânăra gravidă a fost în cele din urmă dusă în sala de nașteri unde a fost operată și a născut o fetiță. ”A fost vorba despre o fetiţă de 3,500 de grame. Mama era la prima sarcină, iar în prezent ambii sunt bine şi sănătoşi”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, manager al SJU Mavromati, locul unde medicii vin cu teamă la lucru.

ADVERTISEMENT

Situația tensionată riscă să afecteze calitatea actului medical, lucru confirmat și de către cadrele medicale. Vlad Miron, fratele Alexandrei, nu își revine nici acum și nu înțelege cum sora sa a murit cu zile așteptând pe un pat de spital timp de șapte ore. Medicii au ignorat-o, cu toate că tânăra urla de durere și cerea ajutor.

“Poate dacă îmi scria mie, poate mă duceam acolo, reușeam să fac ceva. Eu am aflat dimineață de la mama mea că a murit. I-a scris soțului și a sunat-o pe mama. Ultimul mesaj i l-a dat mamei, atunci mama s-a urcat în mașină și s-a dus la maternitate, dar era prea târziu. Nu se aștepta nimeni, mama e și ea cadru medical, nu bag toate cadrele medicale în aceeași oală, sunt și medici dedicați.

ADVERTISEMENT

Dar pe aceștia nu pot să îi numesc medici. Cum poți spune când vezi că față aia te imploră să îi faci ceva și tu să îi spui să aștepte medicul curant. Și un criminal mai are milă câteodată. Singură care a încercat să facă ceva a fost o asistentă care a sunat medicii, s-a dus la cabinetul doctoriței și ea a dat-o afară din cabinet. Asistenta a încercat să aducă doctorița. Doctorița era acolo. Ce aștepta? Bani? Îi dădeam, dar cui să-i dau dacă nu a venit nimeni?”, a declarat fratele victimei la Digi 24.

 

ADVERTISEMENT