News

Ginerele lui Corneliu Vadim Tudor, chemat în instanță după moarte. Alexandru Tano, fostul soț al Lidiei, a încetat din viață la 51 de ani

Fata cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor a fost măritată câteva luni cu Alexandru Tano, care a murit în octombrie 2021. La câteva luni după tragedie, autoritățile l-au dat în judecată pe fostul ginere al lui Vadim.
13.04.2022 | 18:54
Ginerele lui Corneliu Vadim Tudor chemat in instanta dupa moarte Alexandru Tano fostul sot al Lidiei a incetat din viata la 51 de ani
Lidia, fata cea mare a politicianului Corneliu Vadim Tudor, a fost măritată cu Dan Alexandru Tano, care a încetat din viață toamna trecută
ADVERTISEMENT

Cunoscutul scriitor și politician Corneliu Vadim Tudor, decedat pe 16 septembrie 2015, la 65 de ani, are două fete, Lidia și Eugenia. Asistent universitar, fata cea mare a ”Tribunului” a fost căsătorită vreme de câteva luni cu jurnalistul Dan Alexandru Tano, care a încetat din viață în octombrie anul trecut, la doar 51 de ani. Surprinzător, și după moartea ginerului lui Vadim, bărbatul a fost chemat în instanță de autorități.

Fiica cea mare a lui Vadim Tudor a fost căsătorită vreme de 3 luni și 6 zile cu Dan Alexandru Tano

Absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Spiru Haret, Lidia Vadim Tudor a moștenit o parte importantă din averea părintelui ei celebru. Vara trecută, în mare secret, fiica cea mare a lui Vadim s-a măritat cu Dan Alexandru Tano, scriitor și ziarist la revista ”România Mare”, un bărbat cu 20 de ani mai în vârstă.

ADVERTISEMENT

Din păcate, căsnicia nu a durat decât trei luni și câteva zile, soțul Lidiei Vadim Tudor murind răpus de Covid la doar 51 de ani, pe 16 octombrie 2021.”A plecat dintre noi scriitorul și jurnalistul Dan Alexandru Tano, răpus pe vastul cîmp de bătălie cu moartea, în care a fost transformată România în aceas­tă ultimă peri­oadă.

Avea 51 de ani. Autor al mai multor romane și, din 1995, jurnalist la o serie de publicații românești, începând din 2016 a publicat exclusiv în paginile revistei ”România Mare” articole de politică internă și externă, reportaje și interviuri, deosebit de apreciate de cititori.

ADVERTISEMENT

Lidia Vadim Tudor și Dan Alexandru Tano au candidat la alegerile parlamentare

Dispariția lui este o mare pierdere pentru noi toți. Am pierdut cel mai activ și mai prolific membru al colectivului redacțional, a cărui dispariție o vom regreta veșnic. Ne alăturăm durerii profunde resimțite de rude, prieteni și cunoscuți și transmitem condoleanțe familiei”, anunța revista ”România Mare” într-un comunicat.

În 2016, Dan Alexandru Tano și Lidia Vadim Tudor au candidat la funcția de deputat în Parlament, fără succes însă. Din declarația de avere depusă atunci de Tano se remarca faptul că bărbatul nu raporta nici un venit, ci doar faptul că are un teren de 2.500 de metri pătrați în Telega (județul Prahova) și un credit de achitat de 38.000 lei.

ADVERTISEMENT

Ultimul an de viață fusese unul complicat pentru soțul Lidiei Vadim Tudor, care se trezise executat de o firmă de recuperare a datoriilor, printr-o decizie a Tribunalului Sectorului 1 București. Nu erau primele executări silite pe care le traversa Dan Alexandru Tano, care trăise alte experiențe similare după ce două societăți comerciale îl acționaseră în judecată.

Fiscul l-a dat în judecată după moarte pe ginerele lui Vadim Tudor

Recent, la mai bine de jumătate de an de la decesul lui Dan Alexandru Tano, numele fostului soț al Lidiei Vadim Tudor a apărut într-un proces deschis la Tribunalul București, informează FANATIK. Materia procesului este ”faliment”, iar obiectul este ”atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă”.

ADVERTISEMENT

În postura reclamantului se află Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București în reprezentarea Administrației Sector 1 a Finanțelor Publice, iar ”pârât” este soțul decedat al Lidiei Vadim Tudor, conform FANATIK. Evident, judecătorii au respins cererea Fiscului în procesul deschis la finalul lunii februarie anul curent.

”Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei capacităţii de folosinţă a pârâtului invocată din oficiu. Respinge cererea, ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără capacitate de folosinţă. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, au decis magistrații.

ADVERTISEMENT