Life

Ginerele lui Nicolae Ceaușescu, noi dezvăluiri despre obsesiile dictatorului: ”Era un om foarte curat”

Ginerele lui Nicolae Ceaușescu vine cu noi dezvăluiri despre obsesiile dictatorului. Profesorul Mircea Oprean a reușit să îi uimesc pe mulți.
01.05.2023 | 23:30
Ginerele lui Nicolae Ceausescu noi dezvaluiri despre obsesiile dictatorului Era un om foarte curat
Ginerele lui Nicolae Ceaușescu, noi dezvăluiri despre obsesiile dictatorului. Sursă foto: captură Antena 3, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ginerele lui Nicolae Ceaușescu a vorbit despre buncărul dictatorului, dar și despre obsesiile pe care acestea le avea. S-ar părea că unele lucruri nu au fost spuse în mod corect în spațiul public, precizează profesorul Mircea Oprean.

Mircea Oprean, dezvăluiri neștiute despre marele dictator

Mircea Oprean este profesor la Universitatea Politehnică și totodată ginerele lui Nicolae Ceaușescu. El a fost căsătorit cu Zoia, fiica acestuia și a Elenei Ceaușescu. Într-un interviu acordat recent, acesta a scos la suprafață câteva detalii cât se poate de interesante despre marele dictator.

ADVERTISEMENT

Profesorul Oprean a vorbit în primă fază despre buncărul din Palatul Primăverii. Acesta susține că nu a fost niciodată acolo și mai mult de atât, nimeni nu ar fi știut vreodată despre existența acestuia, având în vedere importanța sa.

“Eu nu am fost niciodată aici, pentru că nimeni nu a știut de existența acestui buncăr. Era de o asemenea importanță, încât nu putea fi arătat”, a spus Mircea Oprean într-un interviu acordat la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Iar seria dezvăluirilor nu s-a oprit doar aici. Ginerele lui Nicolae Ceaușescu a vorbit despre presupusa obsesie a acestuia privind presupusele atentate care ar fi putut să fie planificate împotriva sa. El califică aceste informații ca fiind ”aberații”.

Adevărul despre ”obsesia” lui Nicolae Ceaușescu

Mai exact, în realitate, Nicolae Ceaușescu era doar un om curat, iar acesta era motivul pentru care, după fiecare întâlnire în care dădea mâna cu oamenii, se dezinfecta cu alcool. “Sunt aberații. El nu evita să dea mâna cu oamenii. El era un om foarte curat, iar după ce dădea mâna cu oamenii, evident că se dezinfecta cu alcool”, a completat profesorul.

ADVERTISEMENT

Printre altele, Mircea Oprean a vorbit și despre ultimele momente pe care le-a petrecut în compania soților Ceaușescu. Chiar înainte ca aceștia să fie arestați, el și regretata lui soție, Zoia Ceaușescu, de altfel singura fiică a familiei, se aflau acasă.

Dimineața, acesta a vorbit cu Elena Ceaușescu, care i-ar fi spus de agitația de afară. Pe atunci însă, soția lui Nicolae Ceaușescu spera că lucrurile se vor redresa și le-a recomandat celor doi să stea liniștiti.

ADVERTISEMENT

În seara de 21 decembrie, toți cei patru s-au văzut. Deși Zoia era atunci certată cu mama sa și nu o văzuse din luna august, ea a venit cu propunerea de a merge la ei la sediu. În momentul în care au stat de vorbă, Mircea Oprean spune că atmosfera era una cu adevărat tensionată.

ADVERTISEMENT