Noul vicepreşedinte al Ligii e “beton”: vine din Spania!

Robert Pongracz, noul vicepreşedinte al LPF, este un personaj foarte bine văzut la UEFA şi cu o bogată activitate la Liga Profesionistă din Spania. CV-ul său este cu adevărat impresionant, în...
20.01.2014 | 15:38
Noul vicepresedinte al Ligii e beton vine din Spania
ADVERTISEMENT

Robert Pongracz, noul vicepreşedinte al LPF, este un personaj foarte bine văzut la UEFA şi cu o bogată activitate la Liga Profesionistă din Spania. CV-ul său este cu adevărat impresionant, în comparaţie cu al predecesorilor şi dovedeşte că omul este chiar tobă de carte în domeniul legilor sportului internaţional, domeniu în care a şi făcut masterul în Spania, la celebrul ISDE, care este cel mai important centru de formare a avocaţilor pe diferite teme de activitate, un loc unde se ajunge foarte greu, fiind admişi numai studenţi cu capacităţi excepţionale. Masteratul noului oficial al FRF a fost axat tocmai pe subiectul modului în care trebuie conduse anumite organisme din domeniul sportului. A lucrat exact pe acest profil la Liga Profesionistă din Spania, unde timp de şase ani a fost şeful biroului de afaceri externe al Ligii, iar în ultimele şase luni din 2013 a urcat în funcţia de şef al Biroului Executiv al preşedintelui Ligii Profesioniste din Spania. 

A fost delegatul UEFA la un meci al Stelei

Robert Pongracz, care este absolvent a mai multor insitituţii de studii superioare din Anglia, Franţa, Germania, Spania, nu a activat numai la Liga profesionistă din Spania. El a fost unul dintre oamenii apreciaţi de UEFA, unde a acţionat ca director de organizare şi a fost prezent la Bucureşti, la meciul Steaua – Twente, din Europa League, iar la Piatra Neamţ l-a însoţit pe Florin Mitu pentru inspectarea stadionuui Ceahlăul în scopul acordării sau nu a undei verde pentru organizarea aici a meciurilor echipei FC Vaslui în grupele Europa League.

ADVERTISEMENT

Limbi materne, româna şi germana

Cu prilejul meciului Steaua – Twente, Pongracz, care în CV scrie că limbile materne sînt româna şi germana, iar de comunicat o poate face la perfecţie în engleză şi spaniolă şi onorabil în franceză şi italiană, a fost impresionat de modul în care arată Naţional Arena şi i-a transmis personal primarului Sorin Oprescu o scrisoare în acest sens, considerînd că stadionul din Bucureşti este la această oră printre cele mai moderne arene din Europa.

Tatăl e medic la Frankfurt, sora e cîntăreaţă şi a lucrat cu Marius Moga

Familia Pongracz are origini evreieşti şi a părăsit România de mai multă vreme, pentru a se realiza pe alte meleaguri decît cele transilvănene, de unde e de obirşie. Tatăl nolui oficial LPF are un cabinet medical la Frankfurt, în Germania, iar sora sa a făcut studii muzicale la Londra, are colaborare cu un post de radio din Germania şi a lucrat pentru o piesă muzicală cu compozitorul Marius Moga!

ADVERTISEMENT