Sport

Gino Iorgulescu anunță alegeri anticipate la LPF. Când vor avea loc și cine și-a anunțat candidatura

Alegerile pentru funcția de președinte a Ligii Profesioniste de Fotbal ar fi trebuit să aibă loc în septembrie, însă au fost devansate la cererea președintelui în exercițiu Gino Iorgulescu. S-a anunțat primul candidat.
19.04.2022 | 16:02
Gino Iorgulescu anunta alegeri anticipate la LPF Cand vor avea loc si cine sia anuntat candidatura
ADVERTISEMENT

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal a anunțat că alegerile la forul pe care îl conduce vor avea loc mult mai devreme decât erau programate inițial.

Gino Iorgulescu: ”Sunt mulțumit de mandatele mele”

Actualul șef al LPF, Gino Iorgulescu este, deocamdată, singurul candidat la președinția forului pe care îl conduce de aproape un deceniu, adică din 2013.

ADVERTISEMENT

Acesta a anunțat că va candida pentru un nou mandat întrucât este mulțumit de realizările sale în fruntea Ligii profesioniste.

De asemenea, Iorgulescu a explicat și de ce a decis ca alegerile să aibă loc la sfârșitul lunii mai, pe data de 24, și nu în septembrie așa cum erau programate inițial.

ADVERTISEMENT

”Noi trebuia să facem alegeri în septembrie. Dar acum vor fi într-o lună. Azi am decis să fie în mai. Deocamdată doar am anunțat că se fac alegeri, mai e o lună.

Vă anunț că am luat hotărârea să punem alegerile pe 24 mai. Și FRF a făcut alegeri anticipate, astfel că va începe un campionat cu noi președinți. Eu candidez, da.  

ADVERTISEMENT

Eu sunt mulțumit de mandatele mele pentru că am adus foarte mulți bani la LPF. Acum negociem cu societatea care deține drepturile TV pentru a mări puțin suma”, a spus Gino Iorgulescu în cadrul unei conferințe de presă susținută la finalul Adunării Generale.

Cine poate candidat pentru funcția supremă la LPF

În cadrul evenimentului în care Gino Iorgulescu și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat în fruntea LPF, secretarul general al forului, Justin Ștefan, a explicat și în ce condiții vor fi acceptate și alte candidaturi.

ADVERTISEMENT

”În ceea ce privește condițiile de candidatură, ele sunt specificate foarte clar. E nevoie de studii superioare, să nu existe o condamnare care a privat libertatea și să existe o propunere din partea unui club din competiție. Termenul limită e cu 15 zile înainte de alegeri”, a punctat Justin Ștefan.

Gino Iorgulescu a câștigat primele alegeri la LPF în noiembrie 2013 beneficiind de susținerea unor persoane importante din politică și de apropiații acestora din structurile de conducere a mai multor cluburi din casa Pariurilor Liga 1.

Atunci, în 2013, mai mulți oficiali de cluburi din Casa Pariurilor Liga 1, s-au întâlnit cu Gino Iorgulescu, cu o seară înaintea alegerilor. Al doilea mandat la câștigat în 2017 cu o victorie zdrobitoare, 13 voturi pentru și unul singur împotrivă, în fața celuilalt candidat, Sorin Drăgoi.

ADVERTISEMENT