Fotbal international

Gino Iorgulescu, devastat de moartea lui Paolo Rossi: „Adio, prieten drag! Adio, fotbalistule de geniu!”

10.12.2020 | 13:10
Gino Iorgulescu devastat de moartea lui Paolo Rossi Adio prieten drag Adio fotbalistule de geniu
ADVERTISEMENT

Fotbalul mondial este din nou în doliu. Ne-a părăsit fostul mare jucător italian Paolo Rossi, iar printre cei care îl deplâng se numără și președintele LPG Gino Iorgulescu, care i-a fost adversar, dar și prieten bun.

Paolo Rossi avea 64 de ani și a murit după o lungă suferință, cauzată de o boală incurabilă. Tristul anunț a fost făcut de postul de televiziune RAI Sport, cu care fostul fotbalist a colaborat în ultimii săi ani de viață.

ADVERTISEMENT

El i-a apreciat mereu pe jucătorii români care au activat în Serie A, fiind impresionat în primul rând de calitățile arătate de Adrian Mutu, despre care credea că ar fi putut deveni cel mai bun atacant din lume dacă ar fi avut mai multă minte.

Gino Iorgulescu, devastat de moartea lui Paolo Rossi: „Adio, prieten drag! Adio, fotbalistule de geniu!”

Paolo Rossi a avut o legătură aparte cu România, iar printre cei mai buni prieteni ai săi s-a numărat și Gino Iorgulescu, actualul președinte al Ligii  Profesioniste. Cei doi au fost adversari direcți în preliminariile Campionatului European 1984, când România a întâlnit Italia.

ADVERTISEMENT

Mai târziu, între Iorgulescu și Rossi s-a legat o strânsă relație de prietenie, care a rezistat până în ultimele clipe de viață ale fostului mare atacant italian. De aceea, actualul președinte al LPF a suferit enorm la auzul tristei vești a decesului lui Paolo Rossi și și-a luat adio de la acesta printr-un mesaj publicat pe contul de Facebook al Ligii.

„Despărțirea de un mare prieten

Am aflat și nu pot să cred că e adevărat că un bun prieten a plecat dintre noi atât de repede, provocând tristețea unei lumi întregi.

ADVERTISEMENT

Am fost adversarul din teren al lui Paolo Rossi și prietenul lui din România, de atunci și de peste vremuri.

Meciurile Italia-România de acum aproape 40 de ani ne-au apropiat, iar acest început de iarnă m-a îndurerat cumplit la aflarea veștii că Paolo nu mai este. Fotbalul jucat de el a fost realmente de aur, ca Balonul și titlul mondial cucerite de el în acel 1982, când am fost pentru prima oară adversari, la Firenze.

ADVERTISEMENT

Adio, prieten drag! Adio, fotbalistule de geniu!

Odată cu plecarea ta, fotbalul a pierdut un zâmbet și o poveste! Eu am pierdut un prieten rar și o lume de amintiri!

Gino Iorgulescu”

Despărțirea de un mare prieten
Am aflat și nu pot să cred că e adevărat că un bun prieten a plecat dintre noi atât de…

Publicată de Liga Profesionista de Fotbal LPF pe Joi, 10 decembrie 2020

Premiat de Gino Iorgulescu la un eveniment de gală la București

Paolo Rossi a fost campion mondial cu naționala Italiei, fiind și golgheterul Turneului Final din Spania 1982. În plus, are 103 goluri înscrise în Serie A, în 251 de meciuri, și a câștigat de 6 ori titlul de campion al Italiei cu Juventus.

Datorită prieteniei cu Gino Iorgulescu, Paolo Rossi a fost invitat de onoare la un eveniment de gală desfășurat în 2014 la București, ocazie cu care a primit premiul Maestrelli, acordat unei personalități marcante a fotbalului italian. Trofeul i-a fost acordat atunci chiar de actualul președinte al LPF, iar la eveniment au mai participat regretatul Ilie Balaci și Ilie Năstase.

„Mă simt ciudat să primesc acest premiu la București. Îmi face mare plăcere să revin aici după foarte mulți ani. Și eu și Gino facem parte dintr-un fotbal romantic, care se juca în primul rând cu inima, nu din rațiuni financiare”, a spus atunci Paolo Rossi.

ADVERTISEMENT