Fotbal intern

Gino Iorgulescu le răspunde criticilor! ”Eu nu-i întreb pe jucători de ce nu joacă în Spania sau Anglia”

19.12.2018 | 17:15
Gino Iorgulescu le raspunde criticilor Eu nui intreb pe jucatori de ce nu joaca in Spania sau Anglia

Președintele LPF, Gino Iorgulescu, le-a răspuns criticilor care acuză forul pe care-l conduce că meciurile din Liga 1 Betano se desfășoară în condiții vitrege. Mai mulți oameni din fotbal, conducători, antrenori și jucători, s-au arătat deranjați de terenurile înghețate pe care se disptă meciurile din acest final de an.

”Există un timp al bilanțului, la fel de bine cum există și unul al performanței. În ambele situații sunt de îndeplinit condiții, dar, mai ales, e nevoie să înțelegem cum și unde am ajuns fiecare. Asta pentru a ne permite să fim obiectivi și cinstiți cu noi înșine”, își începe președintele LPF scrisoarea în care se apără în urma criticilor.

Gino Iorgulescu le răspunde criticilor: ”Sunt surprins că vin din partea oamenilor implicați în fenomen”

”Observ în ultima vreme că sunt tot mai vocale persoanele care acuză condițiile de joc, temperaturile scăzute de la ora meciurilor, calitatea terenurilor etc. Cu atât mai surprins sunt de asemenea critici, cu cât ele vin din partea unor oameni direct implicați în fenomen, fie că sunt comentatori ai acestuia, ba chiar conducători, antrenori sau jucători”, a fost răspunsul lui Gino Iorgulescu la critici.

”Cu toții ar fi trebuit până la această oră să înțeleagă în ce condiții ne desfășurăm activitatea, care e starea de fapt economică și socială a țării și ce consecințe vin de aici. Nu mai departe de sfârșitul săptămânii trecute, una dintre echipele calificate în grupele UEFA Champions League, Steaua Roșie Belgrad, a jucat un meci din competiția internă în condiții meteo extrem de grele pentru că, ce să vezi, și în Serbia ninge. Și nu e singurul exemplu din Europa!”, a mai scris președintele LPF.

Gino Iorgulescu propunere un sistem cu 12 echipe în Liga 1 Betano

”Antrenori, care ar trebui să stăpânească și să fie mai preocupați de problemele tehnice ale propriei echipe, jucători, care ar merita să-și dovedească altfel personalitatea și mai ales pe terenul de joc, se plâng zilele acestea că afară e frig și că terenurile nu sunt ca în Spania sau Anglia. Ar fi poate nedrept din partea noastră să ne întrebăm de ce respectivii nu joacă în Spania sau Anglia. Ei critică azi condițiile de aici, dar Liga 1 Betano este competiția în care ei se desfășoară, care le oferă un statut pe măsura valorii lor, o pâine care nu e deloc rea”, a spus Gino Iorgulescu.

Harlem Gnohere în duel pentru balon cu un adversar în meciul Sepsi - FCSB
Harlem Gnohere în duel pentru balon cu un adversar în meciul Sepsi – FCSB

Președintele LPF ar vrea schimbarea sistemului competițional în Liga 1 Betano: ”Sigur că mai sunt lucruri de pus la punct, tocmai de aceea am propus acum câteva luni un sistem cu doar 12 echipe în Liga 1 Betano, pentru a nu mai fi obligați să jucăm atât de târziu în iarnă, dar și pentru a avea un play-out mai competitiv. Am fi avut, deci, date libere în calendar și jumătate din cele șase echipe ale play-out-ului în pericol de retrogradare”.

”Nu putem juca în sistemul primăvară-toamnă”

”Ne-am gândit și la varianta sistemului primăvară-toamnă, dar acesta este o imposibilitate practică. Primul motiv ar fi că nu am mai juca la zero grade Celsius, ci la aproape 40, mai multe meciuri. În al doilea rând, respectivul sistem ar împiedica punerea lui în practică din doi în doi ani, când sunt turnee finale, europene sau mondiale. Cea mai bună dovadă că așa stau lucrurile este că până și Rusia a renunțat la această soluție, iar acolo vremea e cumplită în această perioadă”, a explicat Gino Iorgulescu.

”Nu ne putem compara din păcate cu marile campionate ale Europei occidentale, dar asta pentru că nici România nu are puterea economică a țărilor care organizează acele competiții. Am rugat, ca să dau doar un exemplu, câteva cluburi să schimbe terenurile de joc și să aleagă stadioane din alte orașe, acolo unde condițiile sunt mai bune, acolo unde instalația de încălzire funcționează la parametri optimi. Unele au înțeles, altele au preferat doar să se plângă de propriile condiții și că afară e mai frig. Sper ca fiecare dintre noi să înțeleagă că suntem toți în aceeași barcă și avem cu toții același interes unic, și anume ca fotbalul românesc să redevină puternic”, și-a încheiat președintele LPF scrisoarea.

Unul dintre cei care s-a declarat nemulțumit de condițiile în care se joacă în Liga 1 Betano este antrenorul formației FC Viitorul, Gheorghe Hagi. Și tehnicianul echipei CFR Cluj, Antonio Conceicao, s-a arătat nemulțumit și și-a fi dorit oprirea campionatului.