Fotbal intern

Alertă maximă la LPF! Președintele Gino Iorgulescu, blocat de criza de coronavirus în Italia, alături de fiul său Mario. EXCLUSIV

16.03.2020 | 13:58
Alerta maxima la LPF Presedintele Gino Iorgulescu blocat de criza de coronavirus in Italia alaturi de fiul sau Mario EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

În plină criză mondială provocată de coronavirus, fotbalul este pus pe hold aproape peste tot. Nu face excepție nici fotbalul românesc, toate competițiile fiind suspendate de către FRF, cu acceptul LPF, de joi, 12 martie.

Ziua de marți, 17 martie, este deosebit de importantă, pentru că UEFA va decide ce se va întâmpla cu fotbalul european în acest sezon. Imediat după hotărârile venite de la Nyon, LPF și FRF vor comunica publicului ce urmează în ograda noastră. FANATIK a aflat că Gino Iorgulescu, președintele LPF, nu poate fi parte activă la deciziile de marți.

ADVERTISEMENT

Gino Iorgulescu, președintele LPF, blocat în Italia, alături de fiul său Mario, din cauza crizei de coronavirus! Alertă maximă la LPF!

Italia este cea mai afectată țară din Europa de criza de coronavirus. Oamenii sunt blocați în case, totul este pustiu, granițele sunt închise, pe străzi se văd doar carabinierii. Acesta este peisajul dezolant ce ne este livrat zilnic dinspre Peninsulă, alimentat de știrile de ultimă oră privind creșterea numărului de decese.

În acest loc este blocat președintele LPF, Gino Iorgulescu, pe care criza de coronavirus l-a prins în Italia, unde e internat fiul său Mario Iorgulescu, din septembrie 2019. Mario este acuzat de omor și de conducere sub influența alcoolului și a altor substanțe. În acest moment, Gino nu se mai poate întoarce în România!

ADVERTISEMENT

Astfel că la Liga Profesionistă există o temere evidentă vizavi de situația șefului. Nu doar profesional, dar și uman, având în vedere problemele familiale extreme ale lui Gino Iorgulescu. În tot acest timp, omul activ și „vocea” LPF este reprezentată de secretarul general Justin Ștefan.

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a anunțat discuția cu Gabriel Bodescu după video-conferința de la UEFA

Din informațiile FANATIKJustin Ștefan se consultă cu șeful său aflat în Italia, Gino Iorgulescu fiind informat în permanență despre tot ceea ce se întâmplă, despre căile și deciziile care urmează să se ia.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al LPF a avut mai multe luări de poziție în ultimele zile, vorbind ca un adevărat președinte despre situația critică a fotbalului din Liga 1. Mai mult, Ștefan consideră că data de 31 martie, până când a fost suspendat campionatul, nu este una realistă.

După mine, termenul de 31 martie nu este un termen realist, având în vedere viteza de răspândire a coronavirusului. Pe 17 martie urmează să avem o videoconferință cu FRF. E clar că va trebui să avem o dată de referință mai realistă. Data de 15 mai ar fi mai potrivită, pentru că ne-ar permite să terminăm campionatul la sfârșitul lunii iunie. Și dacă se va desfășura EURO 2020, probabil că se va juca peste EURO. Totuși, nu putem aprecia cu siguranță ce se va întâmpla în viitor”, spune Ștefan.

ADVERTISEMENT

Imediat după anunțul făcut pe 17 martie de către UEFA, Justin Ștefan și omologul său de la FRF, Gabriel Bodescu, vor discuta despre situația clară din fotbalul românesc.

Gino Iorgulescu, blocat la Milano, în Lombardia, epicentrul crizei de coronavirus în Italia!

Gino Iorgulescu s-ar afla chiar în epicentrul crizei de coronavirus din Italia, la Milano, în Lombardia. Este alături de fiul său, Mario Iorgulescu, care a fost internat la o clinică privată din Milano încă de pe 23 septembrie 2019.

S-a vehiculat la un moment dat că Mario ar fi părăsit Italia și ar fi în Elveția, la casa unde locuia când a studiat în această țară în urmă cu 3-4 ani. Aceste speculații nu s-au adeverit, avocații spunând că Mario este tot în Italia, la tratament. Acolo unde este acum și Gino Iorgulescu.

Mario Iorgulescu, dat în urmărire generală pe 6 martie, cu acuzația de omor!

Joi, 5 martie, Tribunalul București a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în lipsă pe numele lui Mario Iorgulescu. A doua zi, vineri, acesta a fost dat în urmărire generală de Poliția Română, în dosarul în care e acuzat de omor și conducerea unui automobil sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Informația a apărut pe site-ul Poliției Române, la „persoane urmărite”, Mario Iorgulescu având următoarea caracterizare: „Înălțimea 191 cm, frunte lată, nas drept, ochi căprui, păr șaten, corpolență atletică, tatuat pe mâna stângă, cicatrici vechi pe antebrațul mâinii drepte”.

Iar în ceea ce privește fapta pentru care Iorgulescu junior este dat în urmărire generală, site-ul Poliției detaliază: „pentru comiterea infracţiunii de omor şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Pe 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a provocat un accident teribil în urma căruia Dani Vicol, un tânăr de 24 de ani, tată a doi copii, a decedat pe loc. Polițiștii au constatat că Mario Iorgulescu conducea cu 162 de kilometri la oră și nu a oprit la culoarea roșie a semaforului. Mario Iorgulescu a fost internat la terapie intensivă, apoi a fost mutat în Italia pe 23 septembrie, la o clinică privată.
ADVERTISEMENT