Sport

Gino Iorgulescu, prima reacție privind schimbarea Legii 4. Președintele LPF nu s-a ferit de cuvinte: „Peste tot în lume se întâmplă asta”

Gino Iorgulescu a comentat inițiativa ultrașilor de a schimba Legea 4. Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a sărit în apărarea suporterilor.
12.06.2024 | 18:33
Gino Iorgulescu prima reactie privind schimbarea Legii 4 Presedintele LPF nu sa ferit de cuvinte Peste tot in lume se intampla asta
Gino Iorgulescu a anunțat că vrea schimbarea Legii 4, care sancționează, printre altele, spectacolele pirotehnice de pe stadioane. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a sărit în apărarea ultrașilor și a anunțat că vrea să schimbe urgent prevederile Legii 4, care le interzice suporterilor utilizarea materialelor pirotehnice pe stadioane.

Gino Iorgulescu, prima reacție privind schimbarea Legii 4. Președintele LPF nu s-a ferit de cuvinte: „Peste tot în lume se întâmplă asta”

Gino Iorgulescu a ales să vorbească despre schimbarea Legii 4, la scurt timp după ce reprezentanții mai multor facțiuni importante de suporteri din România s-au întâlnit cu politicieni români pentru a discuta schimbarea „Legii lui Mitică”.

ADVERTISEMENT

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal vrea ca până la startul sezonului 2024/2025, Legea 4 să fie schimbată, iar suporterii să fie nevoiți să respecte o serie mai blândă de restricții. „Toată atmosfera asta frumoasă care se creează pe stadioane, mai ales de către suporterii echipelor gazdă, ca să nu mai vorbim dacă sunt suporteri şi de o parte şi de alta, duce la creşterea spectacolului fotbalistic.

Apropo de asta, noi încercăm să facem o modificare a Legii 4 referitoare la torţe şi fumigene. Peste tot în lume se dă cu torţe şi fumigene, cu artificii. Lucrăm la o modificare, astfel încât să se permită aceste materiale pirotehnice, dar să fie monitorizaţi şi autorizaţi cei care le folosesc şi să nu intre în terenul de joc. Pentru că toată această atmosferă creează un stimulent pentru echipe şi pentru fotbal.

ADVERTISEMENT

„O să încerc să iau legătura. Nu e normal să-i condamni și să-i arestezi pe suporteri”

Eu cred că trebuie vorbit la un nivel mai sus, la prim-ministru sau la oamenii care pot lua această decizie. Eu o să încerc să iau legătura, să găsim o soluţie, pentru că peste tot se întâmplă, după cum aţi văzut.

La noi, dacă e fructul oprit, mai rău se întâmplă. Nici nu e normal să îi condamni şi să îi arestezi pe suporteri… De asta zic că trebuie modificată şi până la începerea campionatului încercăm să facem chestia asta”, a declarat Gino Iorgulescu, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

La ședința dintre ultrași și politicieni au participat și oameni de fotbal, precum Ionel Dănciulescu, Dani Coman sau Rică Neaga. Protestul suporterilor împotriva Legii 4 a început încă de la meciul amical România – Liechtenstein (0-0).

Sebastian Burduja vrea schimbarea Legii 4

De asemenea, Sebastian Burduja, fostul candidat PNL la Primăria București, a dezvăluit la Sport și Politică, emisiune marca FANATIK, că a discutat cu ultrașii pentru schimbarea Legii 4. Dumitru Dragomir, fostul președinte LPF, a fost cel care a gândit Legea 4 în 2008.

ADVERTISEMENT

Legea presupune ca violența și spectacolele pirotehnice să fie sancționate. Revolta a început din momentul în care Liviu Ungurean, zis Bocciu’, a fost arestat preventiv în dosarul materialelor pirotehnice introduse în stadionul Giulești.

ADVERTISEMENT